Szavazzon a Gaja Környezetvédő Egyesületre az Energy Globe versenyen!

Döntőbe jutott a Gaja Környezetvédő Egyesület az Energy Globe verseny magyarországi fordulójában, melyet az E.ON rendez meg. A rangos megmérettetésen a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat keresték hat kategóriában. A székesfehérvári Gaja Egyesület a „Jövő generációja” című kategóriában bejutott a döntőbe egy pécsi alapítvánnyal közösen.
2019.06.11. 09:48 |

A két szervezet közül online szavazás alapján választják ki a kategóriagyőztest, a voksokat június végéig fogadják a verseny honlapján. A kategóriagyőztesek közül egyet a zsűri választ ki és juttat a nemzetközi döntőbe.

Az 1999-ben indított Energy Globe-díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 177 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe.

A verseny magyarországi fordulóját az E.ON bonyolította le. A program célja, hogy a legjobb példák bemutatásával és díjazásával hozzájáruljanak a fenntartható gondolkodás népszerűsítéséhez. A díjra 2019-ben 6 kategóriában nevezhettek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélye), akik vagy amelyek sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, az energia- vagy környezettudatosság jegyében. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai bírálóbizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll, az általuk kiválasztott pályamunkák jutottak be a kategóriák döntőibe. Közülük a közönség választja ki online szavazással a győzteseket, akiket a szeptemberi gálán díjaznak.

A hat kategória egyike a „Jövő generációja” címet viseli, ennek keretében pályázott a Gaja Környezetvédő Egyesület egy, az iskolásoknak létrehozott korszerű természettudományos laborral. A Gaja a pécsi Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvánnyal együtt lett kategóriadöntős.

Arra buzdítjuk a székesfehérváriakat, hogy online szavazatukkal támogassák a közel 30 éves, rangos szakmai múltra visszatekintő Gaja Egyesületet! A voksok leadására június végéig van lehetőség az alábbi linken! Aktivitásukat és támogatásukat ezúton is köszönjük!

Fehérvári színes

 1. Szak-Ma tárbor az Árpádban - varrnak, forrasztanak és még "villanyt" is szerelnek

  Az Árpád Szakgimnázium ingyenes, a szakmákhoz kapcsolódó nyári Szak-Ma tábort szervezett általános iskolásoknak. A mai kreatív napon csodálatos, gépi és kézi varrással készített hajpántok születtek, a villamos műhelyben pedig komplett kis díszasztalokon dolgoztak a gyerekek, a nagyobbak világítási kapcsolásokat is szereltek.

  2020.07.02.
 2. Az Idő Van zenekar unplugged koncertje szombaton a Nyolcas Műhely udvarán

  Július 4-én, szombaton 19:30 órától az Idő Van zenekar ad unplugged koncertet a Nyolcas Műhely udvarán. 17 órakor kapunyitás, az estét becsületkasszával lehet támogatni.

  2020.07.02.
 3. Megismételhetetlen retró hétvége a Balaton északi partján Fehérvárról induló vonatokkal

  Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára! A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre!

  2020.07.01.
 4. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 1. Zöldellő kertek - öngondoskodó háztartások a Székesfehérvári Egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyében is javában folynak a munkálatok a Katolikus Karitász öngondoskodó háztartásokért indított országos segélyprogramjainak köszönhetően. A Zöldellő kertek-vetőmag programban az egyházmegye területén száz család vesz részt, tizenöt településen. A rászoruló családok több mint húszféle vetőmagot kaptak ingyenesen, amelyeknek elültetése, gondozása a család feladata. 

  2020.07.01.
 2. Tűzoltók és közutasok közös „kosarazása” a barátság világnapján

  Ma van a barátság világnapja, ebből az alkalomból egy rendhagyó látogatásra hívta a Katasztrófavédelem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, a székesfehérvári laktanyába.

  2020.06.30.
 3. Hogyan erősödjünk gyógynövényekkel? - Dr. Hajdu Zsanett, biológus online előadása

  Július 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár első, élő online előadása, amelyben Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövényszakértő biológust hallhatják, aki az előadásban azt járja körbe, hogy ebben a különös helyzetben milyen módon készíthetjük fel szervezetünket a várható kihívásokra.

  2020.06.30.
 4. Taroltak a karamellás fagylaltok a fehérvári regionális elődöntőn

  Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato és a Füredi Fagyizó Passió-karamell, illetve Törökmézes vanília fagyija még mindig versenyben vannak azért, hogy 2020-ban elnyerjék az Év Fagylaltja címet – derült ki ma reggel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett verseny első regionális elődöntőjén. 

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2