Szavazzon a Gaja Környezetvédő Egyesületre az Energy Globe versenyen!

Döntőbe jutott a Gaja Környezetvédő Egyesület az Energy Globe verseny magyarországi fordulójában, melyet az E.ON rendez meg. A rangos megmérettetésen a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat keresték hat kategóriában. A székesfehérvári Gaja Egyesület a „Jövő generációja” című kategóriában bejutott a döntőbe egy pécsi alapítvánnyal közösen.
2019.06.11. 09:48 |

A két szervezet közül online szavazás alapján választják ki a kategóriagyőztest, a voksokat június végéig fogadják a verseny honlapján. A kategóriagyőztesek közül egyet a zsűri választ ki és juttat a nemzetközi döntőbe.

Az 1999-ben indított Energy Globe-díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 177 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe.

A verseny magyarországi fordulóját az E.ON bonyolította le. A program célja, hogy a legjobb példák bemutatásával és díjazásával hozzájáruljanak a fenntartható gondolkodás népszerűsítéséhez. A díjra 2019-ben 6 kategóriában nevezhettek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélye), akik vagy amelyek sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, az energia- vagy környezettudatosság jegyében. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai bírálóbizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll, az általuk kiválasztott pályamunkák jutottak be a kategóriák döntőibe. Közülük a közönség választja ki online szavazással a győzteseket, akiket a szeptemberi gálán díjaznak.

A hat kategória egyike a „Jövő generációja” címet viseli, ennek keretében pályázott a Gaja Környezetvédő Egyesület egy, az iskolásoknak létrehozott korszerű természettudományos laborral. A Gaja a pécsi Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvánnyal együtt lett kategóriadöntős.

Arra buzdítjuk a székesfehérváriakat, hogy online szavazatukkal támogassák a közel 30 éves, rangos szakmai múltra visszatekintő Gaja Egyesületet! A voksok leadására június végéig van lehetőség az alábbi linken! Aktivitásukat és támogatásukat ezúton is köszönjük!

Fehérvári színes

 1. A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 19-én, hétfőn

  Hétfőn harmadik napjához érkezik a Koronázási Ünnepi Játékok augusztus 19-én, hétfőn. Az egész napos programkavalkád mellett részesei lehetünk a 28. Öreghegyi Mulatságnak és a Koronázási szertartásjátéknak, de láthatjuk még az interaktív épületfestést és a mozgó történelmi képregényt is.

  2019.08.19.
 2. Lovagi torna és középkori csatajelenetek a Zichy ligetben

  A hagyományőrzők idén is beköltöznek a Zichy ligetbe, a Királyi Napokon résztvevő csapatok már hónapok óta készültek a különféle csatajelenetek bemutatására.

  2019.08.19.
 3. Öreghegyi Mulatság a Bory téren Vikidál Gyulával és utcabállal

  Idén már 28. alkalommal rendezik meg Szent István ünnepének előestéjén, augusztus 19-én az Öreghegyi Mulatságot a Bory téren. Az Öreghegyi Borháztól a Bory térig színes vásári forgatag, a színpadon szórakoztató műsorok várják a fehérváriakat, a gyerekek pedig interaktív játszóházat is találnak a téren. 

  2019.08.18.
 4. Sokezren hallgattuk Rúzsa Magdit Székesfehérvár Belvárosában

  Szombaton este Rúzsa Magdi lépett a Királyi Napok közönsége elé, különleges hangját és dalait ismét tömegek hallgatták. A Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas énekesnő hazánk egyik legsikeresebb előadója, aki többször járt már Székesfehérváron, koncertezett a Királyi Napokon és a FEZEN-en.

  2019.08.18.
 1. Középkori forgatag várja a családokat a történelmi Belváros utcáin

  Az Árpád-házi királyok korának hangulatát, játékait, szokásait elevenítik meg a Koronázási Ünnepi Játékok családi programjai a háromnapos hétvégén. Királylányok, lovagok jönnek-mennek, kalodába kerülhet, aki nem vigyáz, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek. Ez a három nap izgalmas időutazás, élmény lesz minden korosztály számára.

  2019.08.17.
 2. Koronázási Ünnepi Játékok és Rúzsa Magdi Székesfehérvár belvárosában

  A Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén a családi programok királyi programokat nyújtanak: a hagyományos elemek mellett óriás sakkal, légtornász mesével és lovagi tornával. Szombaton este mutatják be a IV. Béla királyt és uralkodását megjelenítő grandiózus szertartásjátékot, a Zichy-színpadon az Artisjus-díjas Rúzsa Magdi lép fel. 

  2019.08.17.
 3. Rúzsa Magdi ad koncertet szombaton este a Zichy színpadon

  Augusztus 17-én, szombaton 19:30 órakor Rúzsa Magdi, Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas énekesnő, hazánk egyik legsikeresebb előadója ad koncertet a Zichy színpadon. A programon a részvétel díjtalan.

  2019.08.17.
 4. Visszatért az operett a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára

  Több év szünet után újra visszatért az operett műfaja a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára. Az Operett- és Musicalslágerek című esten a nézőket az angyali hangú Füredi Nikolett és Simon Boglárka, valamint a bonvivánok és hősszerelmesek szerepében rendszeresen feltűnő Kocsis Dénes és Serbán Attila szórakoztatták.

  2019.08.16.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek