Szavazzon a Gaja Környezetvédő Egyesületre az Energy Globe versenyen!

Döntőbe jutott a Gaja Környezetvédő Egyesület az Energy Globe verseny magyarországi fordulójában, melyet az E.ON rendez meg. A rangos megmérettetésen a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat keresték hat kategóriában. A székesfehérvári Gaja Egyesület a „Jövő generációja” című kategóriában bejutott a döntőbe egy pécsi alapítvánnyal közösen.
2019.06.11. 09:48 |

A két szervezet közül online szavazás alapján választják ki a kategóriagyőztest, a voksokat június végéig fogadják a verseny honlapján. A kategóriagyőztesek közül egyet a zsűri választ ki és juttat a nemzetközi döntőbe.

Az 1999-ben indított Energy Globe-díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 177 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe.

A verseny magyarországi fordulóját az E.ON bonyolította le. A program célja, hogy a legjobb példák bemutatásával és díjazásával hozzájáruljanak a fenntartható gondolkodás népszerűsítéséhez. A díjra 2019-ben 6 kategóriában nevezhettek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélye), akik vagy amelyek sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, az energia- vagy környezettudatosság jegyében. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai bírálóbizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll, az általuk kiválasztott pályamunkák jutottak be a kategóriák döntőibe. Közülük a közönség választja ki online szavazással a győzteseket, akiket a szeptemberi gálán díjaznak.

A hat kategória egyike a „Jövő generációja” címet viseli, ennek keretében pályázott a Gaja Környezetvédő Egyesület egy, az iskolásoknak létrehozott korszerű természettudományos laborral. A Gaja a pécsi Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvánnyal együtt lett kategóriadöntős.

Arra buzdítjuk a székesfehérváriakat, hogy online szavazatukkal támogassák a közel 30 éves, rangos szakmai múltra visszatekintő Gaja Egyesületet! A voksok leadására június végéig van lehetőség az alábbi linken! Aktivitásukat és támogatásukat ezúton is köszönjük!

Fehérvári színes

 1. Borsófesztivál és egészségnap a Feketehegy-Szárazréten

  Az idei Borsófesztivál volt már az ötödik a közösségi központ a Feketehegy-Szárazréten a gasztroudvarában. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehetett főzni vagy sütni borsóból. A rendezvénnyel egyidőben tartották a városrészi egészségnapot, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal vártak minden korosztályt.

  2019.06.15.
 2. Élménymedencével, vizes játszótérrel és csúszdákkal vár a Városi Strand

  Szombaton reggel megnyitott a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.15.
 3. Helló nyár! - koncerttel érkezett a vakáció Székesfehérvárra

  A nyárral együtt a vakáció is megérkezett végre, a vakációval pedig a Helló, nyár! koncertje. A város ajándékaként idén a Margaret Island és DjErnôPiaf érkezett Fehérvárra. A Zichy színpad előtt több ezren voltak a pénteki ingyenes koncerten.

  2019.06.15.
 4. Holnap nyit a strand - csúszdák és vizes játszótér is várja a fehérváriakat

  Szombaton reggel nyit a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.14.
 1. Csaknem 12 kilós pontyot fogtak a Savanyú Emlékkupán

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a Savanyú Emlékkupa horgászversenyt a Red-Blue Devils futballszurkoló-csoport az elmúlt hétvégén. Kétfős csapatok szálltak versenybe a palotavárosi felső horgásztónál, ahol volt felnőtt és ifi kategória is.

  2019.06.13.
 2. Csodálatos élővilág a Sóstón - egyedülálló természeti csoda Székesfehérváron

  A Sóstó egy megmaradt oázis, amit sikerült megmenteni és tényleg működik, aminek a csodájára járnak a természetvédelmi szakemberek is. A Magyar Madártani Egyesület nemrégiben elkezdte felmérni, hogy pontosan hány faj található a Sóstón. A természetvédelmi terület rehabilitációja olyannyira jól sikerült, hogy Európa legnagyobb szerecsensirály költőhelye Székesfehérváron található. 

  2019.06.12.
 3. Kígyótortával és táncos flashmobbal zárta az évet a Németh László Általános Iskola

  A jubileumi év zárórendezvényére került sor szerdán a 40 éves Németh László Általános Iskolában, ahol kihirdették a városismereti verseny eredményét is. A nyári szünet előtt a diákokat édes meglepetés is várta egy kígyót formázó torta alakjában.

  2019.06.12.
 4. Alumíniumipari szakkör után nyári tábor - Váci-Arconic együttműködés

  Egy szakmai, a fiatalokat megszólító programot valósít meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az Arconic Alapítvány támogatásával. Céljuk, hogy nyitott, érdeklődő, különösen az alumíniumipar területén tájékozott diákok kerüljenek ki az iskolából. 

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek