Szarvast is "bevették" a fehérvári karatékák

A hétvégén Szarvas városa adott otthont az Oyama Kupa elnevezésű kyokushin karate országos bajnokságnak, ahol a 400 versenyző knock-down küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban mérhette össze erejét.

2019.02.05. 11:11 |

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői egy rövid, de annál tartalmasabb felkészülést követően ezzel a versennyel kezdték meg a tavaszi versenyidőszakot. Sensei Mátó Katalin tanítványainak a formagyakorlatok pontosítása, a mozdulatok dinamikájának fejlesztése, míg sensei Bőke Béla tanítványainak a begyakorolt küzdőtechnikai és taktikai elemek éles körülmények közti gyakorlása volt a feladata. Az edzők által kitűzött célokat a fehérvári versenyzők maradéktalanul teljesítették és ezen túlmenően 9 aranyérem begyűjtésével lendületes rajtot vettek az idén rájuk váró komoly hazai és nemzetközi megmérettetések előtt. Említést érdemel még, hogy a csapat egyik kiemelt nemzetközi versenyzője, a tavaly sikeres évet záró Fekete Gergely, olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy az aranyérem mellé a legtechnikásabb junior versenyzőnek kijáró trófeát is elnyerte. A csapatot ezúttal a Kajdi István – Kreitl Péter edzőpáros vezette, míg Mátó és Bőke mesterek bíróként tevékenykedve megkezdték felkészülésüket a májusi KWU utánpótlás EB-re.

Eredmények:

Formagyakorlar:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Fekete Panna

Küzdelem:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Bőke Eszter

Kulcsár László

Puszta Péter

Fekete Panna

Fekete Gergely

Király Zoltán

Ezüstérem:

Vereb Zsolt

Bronzérem:

Németh Máté

Tihanyi Eszter helyezetlenül zárta a napot.

A Fehérvár Karate Akadémia 24 utánpótlás korú versenyzője szombaton, a Renmei Kupán lép tatamira, míg Dezső Katáért a két hét múlva megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokságon drukkolhatunk.

Sport

 1. Sárga lap sok, gól egy sem volt a Mezőkövesd-Vidi rangadón

  A második helyen álló Mezőkövesdhez látogatott a listavezető MOL Fehérvár a labdarúgó bajnokság kilencedik fordulójában. Helyenként mezőnyfölényben játszott a Vidi, de nem volt több helyzete a hazaiaknál, gólt pedig egyik csapat sem szerzett, így maradt köztük három pont a távolság a táblázaton.

  2019.10.19.
 2. Megleptés: fordított és győzött a Volán Salzburgban

  Hiába vezetett az első harmad végén a Salzburg 2-0-ra, a Volán egyenlített, harminchat másodperccel a meccs vége előtt Kóger révén a győztes gólt is beütötte.

  2019.10.18.
 3. Guyton hat triplát szórt, az Alba újabb pontgazdag meccset nyert meg

  Az első három meccséből kettőt megnyerő Alba Fehérvár a három vereséggel kezdő, utolsó helyen álló Szegedet fogadta a kosárlabda-bajnokságban. A papírforma egyértelműen hazai sikert ígért, amit az első negyedben igazolt az Alba. Utána közelebb jöttek a vendégek, de szünet után Guyton vezérletével megszórta őket és simán nyert az Alba.

  2019.10.18.
 4. Toborzót tart szombaton a First Fielden a Fehérvár Enthroners

  Junior és felnőtt korosztályába is várja a jelentkezőket a székesfehérvári, HFL-győztes amerikai futball-csapat. A Fehérvár Enthroners Tryout keretében szombaton a Takarodó úti pályán ismerkedhetnek a sportággal és bizonyíthatják képességeiket azok, akik szeretnék magukat kipróbálni a tojáslabdás fociban.

  2019.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak