Szarvast is "bevették" a fehérvári karatékák

A hétvégén Szarvas városa adott otthont az Oyama Kupa elnevezésű kyokushin karate országos bajnokságnak, ahol a 400 versenyző knock-down küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban mérhette össze erejét.

2019.02.05. 11:11 |

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői egy rövid, de annál tartalmasabb felkészülést követően ezzel a versennyel kezdték meg a tavaszi versenyidőszakot. Sensei Mátó Katalin tanítványainak a formagyakorlatok pontosítása, a mozdulatok dinamikájának fejlesztése, míg sensei Bőke Béla tanítványainak a begyakorolt küzdőtechnikai és taktikai elemek éles körülmények közti gyakorlása volt a feladata. Az edzők által kitűzött célokat a fehérvári versenyzők maradéktalanul teljesítették és ezen túlmenően 9 aranyérem begyűjtésével lendületes rajtot vettek az idén rájuk váró komoly hazai és nemzetközi megmérettetések előtt. Említést érdemel még, hogy a csapat egyik kiemelt nemzetközi versenyzője, a tavaly sikeres évet záró Fekete Gergely, olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy az aranyérem mellé a legtechnikásabb junior versenyzőnek kijáró trófeát is elnyerte. A csapatot ezúttal a Kajdi István – Kreitl Péter edzőpáros vezette, míg Mátó és Bőke mesterek bíróként tevékenykedve megkezdték felkészülésüket a májusi KWU utánpótlás EB-re.

Eredmények:

Formagyakorlar:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Fekete Panna

Küzdelem:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Bőke Eszter

Kulcsár László

Puszta Péter

Fekete Panna

Fekete Gergely

Király Zoltán

Ezüstérem:

Vereb Zsolt

Bronzérem:

Németh Máté

Tihanyi Eszter helyezetlenül zárta a napot.

A Fehérvár Karate Akadémia 24 utánpótlás korú versenyzője szombaton, a Renmei Kupán lép tatamira, míg Dezső Katáért a két hét múlva megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokságon drukkolhatunk.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak