Szarvast is "bevették" a fehérvári karatékák

A hétvégén Szarvas városa adott otthont az Oyama Kupa elnevezésű kyokushin karate országos bajnokságnak, ahol a 400 versenyző knock-down küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban mérhette össze erejét.

2019.02.05. 11:11 |

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői egy rövid, de annál tartalmasabb felkészülést követően ezzel a versennyel kezdték meg a tavaszi versenyidőszakot. Sensei Mátó Katalin tanítványainak a formagyakorlatok pontosítása, a mozdulatok dinamikájának fejlesztése, míg sensei Bőke Béla tanítványainak a begyakorolt küzdőtechnikai és taktikai elemek éles körülmények közti gyakorlása volt a feladata. Az edzők által kitűzött célokat a fehérvári versenyzők maradéktalanul teljesítették és ezen túlmenően 9 aranyérem begyűjtésével lendületes rajtot vettek az idén rájuk váró komoly hazai és nemzetközi megmérettetések előtt. Említést érdemel még, hogy a csapat egyik kiemelt nemzetközi versenyzője, a tavaly sikeres évet záró Fekete Gergely, olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy az aranyérem mellé a legtechnikásabb junior versenyzőnek kijáró trófeát is elnyerte. A csapatot ezúttal a Kajdi István – Kreitl Péter edzőpáros vezette, míg Mátó és Bőke mesterek bíróként tevékenykedve megkezdték felkészülésüket a májusi KWU utánpótlás EB-re.

Eredmények:

Formagyakorlar:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Fekete Panna

Küzdelem:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Bőke Eszter

Kulcsár László

Puszta Péter

Fekete Panna

Fekete Gergely

Király Zoltán

Ezüstérem:

Vereb Zsolt

Bronzérem:

Németh Máté

Tihanyi Eszter helyezetlenül zárta a napot.

A Fehérvár Karate Akadémia 24 utánpótlás korú versenyzője szombaton, a Renmei Kupán lép tatamira, míg Dezső Katáért a két hét múlva megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokságon drukkolhatunk.

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak