Szarvast is "bevették" a fehérvári karatékák

A hétvégén Szarvas városa adott otthont az Oyama Kupa elnevezésű kyokushin karate országos bajnokságnak, ahol a 400 versenyző knock-down küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban mérhette össze erejét.

2019.02.05. 11:11 |

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői egy rövid, de annál tartalmasabb felkészülést követően ezzel a versennyel kezdték meg a tavaszi versenyidőszakot. Sensei Mátó Katalin tanítványainak a formagyakorlatok pontosítása, a mozdulatok dinamikájának fejlesztése, míg sensei Bőke Béla tanítványainak a begyakorolt küzdőtechnikai és taktikai elemek éles körülmények közti gyakorlása volt a feladata. Az edzők által kitűzött célokat a fehérvári versenyzők maradéktalanul teljesítették és ezen túlmenően 9 aranyérem begyűjtésével lendületes rajtot vettek az idén rájuk váró komoly hazai és nemzetközi megmérettetések előtt. Említést érdemel még, hogy a csapat egyik kiemelt nemzetközi versenyzője, a tavaly sikeres évet záró Fekete Gergely, olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy az aranyérem mellé a legtechnikásabb junior versenyzőnek kijáró trófeát is elnyerte. A csapatot ezúttal a Kajdi István – Kreitl Péter edzőpáros vezette, míg Mátó és Bőke mesterek bíróként tevékenykedve megkezdték felkészülésüket a májusi KWU utánpótlás EB-re.

Eredmények:

Formagyakorlar:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Fekete Panna

Küzdelem:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Bőke Eszter

Kulcsár László

Puszta Péter

Fekete Panna

Fekete Gergely

Király Zoltán

Ezüstérem:

Vereb Zsolt

Bronzérem:

Németh Máté

Tihanyi Eszter helyezetlenül zárta a napot.

A Fehérvár Karate Akadémia 24 utánpótlás korú versenyzője szombaton, a Renmei Kupán lép tatamira, míg Dezső Katáért a két hét múlva megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokságon drukkolhatunk.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak