Szalmonellával fertőzött baromfihús - a csütörtökön nyíló áruház húsa volt

 Szalmonella baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok; a húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos. A Fejér Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás hatósági állatorvosai az áruházlánc kötelező előjelentésére vizsgálták át szúrópróbaszerűen az egyik európai uniós országból érkezett baromfihús szállítmányt és fedezték fel a kórokozóval fertőzött, 729 kilogrammnyi tételt - mondta el Berey Attila.

2005.06.08. 14:33 |

 Szalmonella baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok; a húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos. A Fejér Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás hatósági állatorvosai az áruházlánc kötelező előjelentésére vizsgálták át szúrópróbaszerűen az egyik európai uniós országból érkezett baromfihús szállítmányt és fedezték fel a kórokozóval fertőzött, 729 kilogrammnyi tételt - mondta el Berey Attila.

 A megyei főállatorvos hozzátette: a kérdéses szállítmány nem került forgalomba és jelenleg is hatósági zár alatt van. A fertőzött hús biztonságos ártalmatlanítását hatósági felügyelet mellett köteles elvégezni az élelmiszer tulajdonosa. Arról, hogy mikor, milyen járművel és melyik megsemmisítő telepre szállítják a fertőzött szállítmányt, az élelmiszer láncnak bejelentést kell tennie az ellenőrző állomásnak és a hatósági állatorvosok a megsemmisítésig figyelemmel kísérik a fertőzött hús útját.