Szakáll Panna az ORKA versenyzője a csúcsot elérő csapatban!

A világ sportot kedvelő emberei e napokban Budapestre vetik vigyázó tekintetüket, ugyanis a fővárosban zajlik a XIX. FINA Világbajnokság. Az úszás mellett a szinkronúszók is versengenek. A női válogatottnak van székesfehérvári tagja is.
2022.06.21. 13:28 |

A magyar műúszó-válogatott a nyolcadik helyen zárt a csapat kombinációs kűr döntőjében a Budapesten zajló vizes világbajnokság hétfői versenynapján. Az aranyérem az ukrán válogatotté lett. Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina Mercédesz, Regényi Adelin, Szakáll Panna és Taksonyi Blanka alkotta magyar csapat 80.4667 pontot ért el a fináléban, amelyben a brazilokat és a thaiföldieket is megelőzte.
Ukrajna lett a világbajnok (95.0333 pont), Japán nyerte az ezüst- (93.5667), Olaszország (92.0333) a bronzérmet.

A nemzeti együttesnek tagja Szakáll Panna, a székesfehérvári Orka egyesület versenyzője is.

Panna a válogatott tagjaként a technikai csapat kűrrel a 14. helyen végzett. A kombinációs kűrben azonban a sportág magyar történetének legmagasabb pontszámával, és legjobb világbajnoki helyezésével a 8. helyen végzett társaival a magyar válogatott színeiben.

- Az eddigi legjobb szereplése volt ez a válogatottnak a világbajnokságon. A nyolcadik hely is jó, de ráadásul pontszámban elértük a régóta vágyott 80 pontszám feletti értéket. A kapott 80.4667 egységgel magyar csúcsot értek el a lányok. Panna és a válogatott tagjai nagyon boldogok, minként a csapattagok egyesületeinek a tagjai is - mondta Molnár Andrea, az Orka vezetője.

A szinkronúszó válogatott szereplését itt nézheti vissza az M4 Sporton!

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak