Szak-Ma tárbor az Árpádban - varrnak, forrasztanak és még "villanyt" is szerelnek

Az Árpád Szakgimnázium ingyenes, a szakmákhoz kapcsolódó nyári Szak-Ma tábort szervezett általános iskolásoknak. A mai kreatív napon csodálatos, gépi és kézi varrással készített hajpántok születtek, a villamos műhelyben pedig komplett kis díszasztalokon dolgoztak a gyerekek, a nagyobbak világítási kapcsolásokat is szereltek.
2020.07.02. 15:01 |

Ezen a héten kezdődött el a Szak-Ma Tábor, amit az SzSzC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezett általános iskolásoknak. A fodrász, kozmetikus, villanyszerelő vagy szabó-varró tevékenységek mellett például a Honvéd Kadét Programmal is találkozhattak a résztvevők, a délutánok pedig drámajátékkal és sporttal telnek.

A gyerekek négy helyszínen vehetnek részt kreatív foglalkozásokon, a villanyszerelő és a ruhás-szépészetes részlegben 2-7. osztályosoknak terveztek az intézmény szakoktatói olyan elfoglaltságokat, amik a kisebbeket és a nagyobbakat is lekötik. A ruhaipari helyszínen ma hajpántok készültek, gépi varrással – Kovács-Mader Ágnes segédletével – egy gumis verziót, gépi-kézi megoldással pedig csavart pántokat készítettek a lányok, akik nagyon bátran és gyorsan megtanulták a programozható varrógépek használatának az alapjait, mondta el Németh Adrienn ruhaipari szakoktató.

Papp Eszter második osztályos, és ma a villamos műhelyben munkálkodott egy drótból készült, gyöngyökkel fűzött fákkal, világító elemet is tartalmazó kis díszasztalon, amit büszkén mutatott be. Zámbó László szakoktató elmondta, hogy a nagyobb fiúk egyszerű világítási kapcsolást állítottak össze – majd szedtek szét – táplálással, dobozzal, kapcsolóval és egy lámpával. A kábelek forrasztási munkáit a „varázslóműhelyben” Zsigovicsné Pintér Júlia vezette.

A jövő heti turnusra korlátozott számban tudnak még jelentkezőket fogadni!

Fehérvári színes

 1. Furfangos kezek - kötő-horgoló kör gyerekeknek és felnőtteknek csütörtökön

  Augusztus 13-án, csütörtökön 14 és 16.30 óra között "Furfangos kezek" címmel jelentkezik a kötő-horgoló kör a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol gyerekek és felnőttek is találnak kreatív, jó hangulatú elfoglaltságot; nagyon sok szép dolog elkészíthető útmutatással, segítségnyújtással rövid idő alatt.

  2020.08.13.
 2. Kertmozi csütörtöktől a Zichy ligetben, jövő péntektől a Városháza díszudvarán

  Csütörtöktől a Zichy ligetben várja kertmozi az érdeklődőket, családokat, baráti társaságokat, a Feherv-Art sorozatban először a Seveled című vígjátékkal. A négy ligetbeli mozi után a Városháza díszudvarán is újra lesznek vetítések, augusztus 21-22-én.

  2020.08.13.
 3. Beszélő színek - Czifra Patrik alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön

  Augusztus 13-án, csütörtökön 18 órakor „Beszélő színek” címmel nyílik A Szabadművelődés Háza legújabb tárlata. A Czifra Patrik képzőművész alkotásaiból rendezett tárlatot Balogh Krisztina, rajz- és vizuális kultúra szakos tanár ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2020.08.12.
 4. A Királyi Napok alatt este nyolcig látogatható a Kagán lovasa és a Nemzeti Emlékhely

  A Nemzeti Emlékhely - Középkori Romkert és a Csók István Képtárban a Kagán lovasa kiállítás augusztus 14 és 23 között 9-től egészen este nyolc óráig várja a látogatókat.

  2020.08.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30