Szabó Dániel EB szinttel, Mátó Sára junior országos csúccsal bajnok

A Junior és Utánpótlás Atlétikai Országos Bajnokságon kiemelkedően szerepelt az ARAK Up. Akadémia. 7 arany, 4 ezüst és 1 bronzérem mellett Szabó Dániel felnőtt EB szint teljesítése és Mátó Sára junior országos csúcsa teszi felejthetetlenné a miskolci hétvégét.

2018.06.11. 14:38 |

A pillanatnyilag leggyorsabb magyar, Szabó Dániel magabiztos előnnyel jutott a klasszikus táv döntőjébe. A fináléban az érmek és helyezések eloszlása mellett az eredményre is kiemelt figyelem került, hiszen érvényes szélben 10.34-et elérve, élete leggyorsabb 100 méterét teljesítette Varga Tamás tanítványa. Egyéni csúcsa egyben jobb, mint az augusztusi, berlini EB kiküldetési szintje.

A 18. életévében járó Mátó Sára mindkét nap gátfutásban gyűjtött egy-egy aranyat. Az első napi 100 gátas egyéni csúcsa, kiváló bemelegítésnek bizonyult a másnapi 400 gát előtt. A hétpróba felnőtt bajnoknője a hosszabbik gátas számban egészen elképesztő 57,86 másodperces időt ért el. Ezzel az eredménnyel 29 éves csúcsot adott át a múltnak (Antók Zsófia 58.36 – 1989) és nem csak teljesítette a Junior VB szintet, hanem döntőeséllyel utazhat júliusban Finnországba!

Egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött Zsiga Mónika. Az U23 korosztály 400 gátas mezőnyét 61.34-es eredménnyel utasította maga mögé. 400 méteres síkfutásban az egyéni csúcsát századmásodpercre beállítva, 57.43-al lett második. A 4x400 méteres ARAK-os stafétában, Jahola Dórával, Enesei Ritával és Ragó Nikolettel is ezüstérmes lett.

A 400 gát junior férfiak versenyszáma is székesfehérvári győzelmet hozott. Csókás Nikolasz nagy egyéni csúcsot elérve, 54.21-el nyerte a bajnoki címet. Nem csak a 400 gátat, a 100 métert is elkönyvelhetjük ARAK-osként, hiszen a junior férfiak döntőjét Pisch Milán nyerte igen szoros versenyben. A 10.78-as idejével azonos idővel ért a második helyezett is célba, ezredek döntöttek Varga Tamás atlétája javára. Pisch a 200 méteren ezüstérmet szerzett.

Az ARAK hetedik aranyérmének győztese, aki leginkább felülmúlta önmagát a versenyen, a junior hármasugrás győztese, Szépe Flóra. 11.74 méteres egyéni csúcsa több, mint egy méterrel jobb korábbi legjobbjánál! Marton Nóra a junior kalapácsvetésben hozta magát és állhatott a dobogó második fokára. A bronzérmet a női 800 méter befutója után Darabos Aliz nyakába került, kettő századmásodperccel maradt le az ezüstérmes pozíciótól. Ugyan itt Budai Boglárka negyedik, Punk Adrienn hatodikként zárt. 1500 méteren Punk Adrienn ötödik lett.

Jahola Péter a negyedik 400 gáton, az ötödik Csókás Nikolasz 400 méteres síkfutásban és Csetényi Eszter 100 gáton és 400 gáton is, valamint Szépe Flóra magasugrásban. Darabos Aliz 400 méteren, Tóth Gergő hármasugrásban lett hatodik. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hetedik.

Sport

 1. Retro foci és nosztalgia a Mancz János utcában

  Jubileumi, 10. alkalommal gyűlik össze kispályás futballmeccsre a Mancz János utcai gyermekéveik emlékére az egykori székesfehérvári fiatalokból verbuválódott sportos társaság június 22-én, pénteken 17.00 órakor.

  2018.06.22.
 2. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 3. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 4. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak