Szabó Dániel EB szinttel, Mátó Sára junior országos csúccsal bajnok

A Junior és Utánpótlás Atlétikai Országos Bajnokságon kiemelkedően szerepelt az ARAK Up. Akadémia. 7 arany, 4 ezüst és 1 bronzérem mellett Szabó Dániel felnőtt EB szint teljesítése és Mátó Sára junior országos csúcsa teszi felejthetetlenné a miskolci hétvégét.

2018.06.11. 14:38 |

A pillanatnyilag leggyorsabb magyar, Szabó Dániel magabiztos előnnyel jutott a klasszikus táv döntőjébe. A fináléban az érmek és helyezések eloszlása mellett az eredményre is kiemelt figyelem került, hiszen érvényes szélben 10.34-et elérve, élete leggyorsabb 100 méterét teljesítette Varga Tamás tanítványa. Egyéni csúcsa egyben jobb, mint az augusztusi, berlini EB kiküldetési szintje.

A 18. életévében járó Mátó Sára mindkét nap gátfutásban gyűjtött egy-egy aranyat. Az első napi 100 gátas egyéni csúcsa, kiváló bemelegítésnek bizonyult a másnapi 400 gát előtt. A hétpróba felnőtt bajnoknője a hosszabbik gátas számban egészen elképesztő 57,86 másodperces időt ért el. Ezzel az eredménnyel 29 éves csúcsot adott át a múltnak (Antók Zsófia 58.36 – 1989) és nem csak teljesítette a Junior VB szintet, hanem döntőeséllyel utazhat júliusban Finnországba!

Egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött Zsiga Mónika. Az U23 korosztály 400 gátas mezőnyét 61.34-es eredménnyel utasította maga mögé. 400 méteres síkfutásban az egyéni csúcsát századmásodpercre beállítva, 57.43-al lett második. A 4x400 méteres ARAK-os stafétában, Jahola Dórával, Enesei Ritával és Ragó Nikolettel is ezüstérmes lett.

A 400 gát junior férfiak versenyszáma is székesfehérvári győzelmet hozott. Csókás Nikolasz nagy egyéni csúcsot elérve, 54.21-el nyerte a bajnoki címet. Nem csak a 400 gátat, a 100 métert is elkönyvelhetjük ARAK-osként, hiszen a junior férfiak döntőjét Pisch Milán nyerte igen szoros versenyben. A 10.78-as idejével azonos idővel ért a második helyezett is célba, ezredek döntöttek Varga Tamás atlétája javára. Pisch a 200 méteren ezüstérmet szerzett.

Az ARAK hetedik aranyérmének győztese, aki leginkább felülmúlta önmagát a versenyen, a junior hármasugrás győztese, Szépe Flóra. 11.74 méteres egyéni csúcsa több, mint egy méterrel jobb korábbi legjobbjánál! Marton Nóra a junior kalapácsvetésben hozta magát és állhatott a dobogó második fokára. A bronzérmet a női 800 méter befutója után Darabos Aliz nyakába került, kettő századmásodperccel maradt le az ezüstérmes pozíciótól. Ugyan itt Budai Boglárka negyedik, Punk Adrienn hatodikként zárt. 1500 méteren Punk Adrienn ötödik lett.

Jahola Péter a negyedik 400 gáton, az ötödik Csókás Nikolasz 400 méteres síkfutásban és Csetényi Eszter 100 gáton és 400 gáton is, valamint Szépe Flóra magasugrásban. Darabos Aliz 400 méteren, Tóth Gergő hármasugrásban lett hatodik. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hetedik.

Sport

 1. Farsangi tollaslabda torna lesz szombaton Seregélyesen

  Január 26-án, szombaton farsangi tollaslabda verseny lesz a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI tornacsarnokában.(Fő út 201. tornacsarnok) A verseny célja versenyzési, gyakorlási és kikapcsolódási lehetőség biztosítása, valamint a családi kötelékek erősítése. Nevezni a helyszínen az egyes versenyszámok előtt fél órával, illetőleg a karkone.seregelyes@gmail.com e-mail címen lehet.

  2019.01.22.
 2. Fehérvár AV19-MAC Újbuda - kedden este lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője

  Január 22-én, kedden este 20 órakor lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyben a Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda csapnak össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két gárda kupadöntőben még soha nem találkozott, a Szuperkupáért ugyanakkor már megküzdöttek a felek, azt a csatát a szlovák Extraligában szereplő MAC nyerte 3-2-re.

  2019.01.22.
 3. Egy döntetlen, egy vereség a Vidi hétfői mérlege

  A spanyolországi edzőtábor második hetének elején ketté vette keretét Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője. Hétfő délután kínai, majd cseh ellenféllel játszott a fehérváriak két csapata, egy 1-1-es döntetlen és egy 3-1-es vereség lett a vége.

  2019.01.21.
 4. Utolsó percben egyenlített, majd hosszabbításban győzött a Fehérvár AV19

  Csaknem a maximumot hozta ki nehéz hétvégi túrájából a Fehérvár AV19 az EBEL-ben! Azután, hogy pénteken Klagenfurtban győztek Erdélyék, vasárnap Dornbirnban két pontot szereztek közvetlen riválisuktól. Többször vezetett a Volán, de a végén hajtania kellett az egyenlítésért, ez sikerült, és a győztes gólt is a mieink ütötték.

  2019.01.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak