Szabó Dániel EB szinttel, Mátó Sára junior országos csúccsal bajnok

A Junior és Utánpótlás Atlétikai Országos Bajnokságon kiemelkedően szerepelt az ARAK Up. Akadémia. 7 arany, 4 ezüst és 1 bronzérem mellett Szabó Dániel felnőtt EB szint teljesítése és Mátó Sára junior országos csúcsa teszi felejthetetlenné a miskolci hétvégét.

2018.06.11. 14:38 |

A pillanatnyilag leggyorsabb magyar, Szabó Dániel magabiztos előnnyel jutott a klasszikus táv döntőjébe. A fináléban az érmek és helyezések eloszlása mellett az eredményre is kiemelt figyelem került, hiszen érvényes szélben 10.34-et elérve, élete leggyorsabb 100 méterét teljesítette Varga Tamás tanítványa. Egyéni csúcsa egyben jobb, mint az augusztusi, berlini EB kiküldetési szintje.

A 18. életévében járó Mátó Sára mindkét nap gátfutásban gyűjtött egy-egy aranyat. Az első napi 100 gátas egyéni csúcsa, kiváló bemelegítésnek bizonyult a másnapi 400 gát előtt. A hétpróba felnőtt bajnoknője a hosszabbik gátas számban egészen elképesztő 57,86 másodperces időt ért el. Ezzel az eredménnyel 29 éves csúcsot adott át a múltnak (Antók Zsófia 58.36 – 1989) és nem csak teljesítette a Junior VB szintet, hanem döntőeséllyel utazhat júliusban Finnországba!

Egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött Zsiga Mónika. Az U23 korosztály 400 gátas mezőnyét 61.34-es eredménnyel utasította maga mögé. 400 méteres síkfutásban az egyéni csúcsát századmásodpercre beállítva, 57.43-al lett második. A 4x400 méteres ARAK-os stafétában, Jahola Dórával, Enesei Ritával és Ragó Nikolettel is ezüstérmes lett.

A 400 gát junior férfiak versenyszáma is székesfehérvári győzelmet hozott. Csókás Nikolasz nagy egyéni csúcsot elérve, 54.21-el nyerte a bajnoki címet. Nem csak a 400 gátat, a 100 métert is elkönyvelhetjük ARAK-osként, hiszen a junior férfiak döntőjét Pisch Milán nyerte igen szoros versenyben. A 10.78-as idejével azonos idővel ért a második helyezett is célba, ezredek döntöttek Varga Tamás atlétája javára. Pisch a 200 méteren ezüstérmet szerzett.

Az ARAK hetedik aranyérmének győztese, aki leginkább felülmúlta önmagát a versenyen, a junior hármasugrás győztese, Szépe Flóra. 11.74 méteres egyéni csúcsa több, mint egy méterrel jobb korábbi legjobbjánál! Marton Nóra a junior kalapácsvetésben hozta magát és állhatott a dobogó második fokára. A bronzérmet a női 800 méter befutója után Darabos Aliz nyakába került, kettő századmásodperccel maradt le az ezüstérmes pozíciótól. Ugyan itt Budai Boglárka negyedik, Punk Adrienn hatodikként zárt. 1500 méteren Punk Adrienn ötödik lett.

Jahola Péter a negyedik 400 gáton, az ötödik Csókás Nikolasz 400 méteres síkfutásban és Csetényi Eszter 100 gáton és 400 gáton is, valamint Szépe Flóra magasugrásban. Darabos Aliz 400 méteren, Tóth Gergő hármasugrásban lett hatodik. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hetedik.

Sport

 1. "Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

  Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.

  2018.10.19.
 2. Fehérvári atléták is a legjobbak között az ifjúsági olimpián

  Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A 79 fős magyar küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött. Két fehérvári hölgy, az ARAK atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is remekül szerepelt Argentínában.

  2018.10.19.
 3. 50 éves történelem - a Haladás otthonába látogat a Vidi szombaton

  Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, október 20-án, szombaton 17 órától a Szombathelyi Haladás vendége lesz a MOL Vidi FC. A Vas megyeiek 10 meccsen 5 pontot gyűjtve egyelőre a tabella utolsó pozícióját foglalják el. Az 1968-as szezon 10. fordulójában, Szombathelyen találkozott első alkalommal a két csapat a legmagasabb osztályban, így idén ötven esztendeje íródik a párharc története. Összesítésben nagy a fehérvári fölény a zöld-fehérekkel szemben, ám Szombathelyen a hazaiak állnak jobban.

  2018.10.19.
 4. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak