Szabó Dániel EB szinttel, Mátó Sára junior országos csúccsal bajnok

A Junior és Utánpótlás Atlétikai Országos Bajnokságon kiemelkedően szerepelt az ARAK Up. Akadémia. 7 arany, 4 ezüst és 1 bronzérem mellett Szabó Dániel felnőtt EB szint teljesítése és Mátó Sára junior országos csúcsa teszi felejthetetlenné a miskolci hétvégét.

2018.06.11. 14:38 |

A pillanatnyilag leggyorsabb magyar, Szabó Dániel magabiztos előnnyel jutott a klasszikus táv döntőjébe. A fináléban az érmek és helyezések eloszlása mellett az eredményre is kiemelt figyelem került, hiszen érvényes szélben 10.34-et elérve, élete leggyorsabb 100 méterét teljesítette Varga Tamás tanítványa. Egyéni csúcsa egyben jobb, mint az augusztusi, berlini EB kiküldetési szintje.

A 18. életévében járó Mátó Sára mindkét nap gátfutásban gyűjtött egy-egy aranyat. Az első napi 100 gátas egyéni csúcsa, kiváló bemelegítésnek bizonyult a másnapi 400 gát előtt. A hétpróba felnőtt bajnoknője a hosszabbik gátas számban egészen elképesztő 57,86 másodperces időt ért el. Ezzel az eredménnyel 29 éves csúcsot adott át a múltnak (Antók Zsófia 58.36 – 1989) és nem csak teljesítette a Junior VB szintet, hanem döntőeséllyel utazhat júliusban Finnországba!

Egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött Zsiga Mónika. Az U23 korosztály 400 gátas mezőnyét 61.34-es eredménnyel utasította maga mögé. 400 méteres síkfutásban az egyéni csúcsát századmásodpercre beállítva, 57.43-al lett második. A 4x400 méteres ARAK-os stafétában, Jahola Dórával, Enesei Ritával és Ragó Nikolettel is ezüstérmes lett.

A 400 gát junior férfiak versenyszáma is székesfehérvári győzelmet hozott. Csókás Nikolasz nagy egyéni csúcsot elérve, 54.21-el nyerte a bajnoki címet. Nem csak a 400 gátat, a 100 métert is elkönyvelhetjük ARAK-osként, hiszen a junior férfiak döntőjét Pisch Milán nyerte igen szoros versenyben. A 10.78-as idejével azonos idővel ért a második helyezett is célba, ezredek döntöttek Varga Tamás atlétája javára. Pisch a 200 méteren ezüstérmet szerzett.

Az ARAK hetedik aranyérmének győztese, aki leginkább felülmúlta önmagát a versenyen, a junior hármasugrás győztese, Szépe Flóra. 11.74 méteres egyéni csúcsa több, mint egy méterrel jobb korábbi legjobbjánál! Marton Nóra a junior kalapácsvetésben hozta magát és állhatott a dobogó második fokára. A bronzérmet a női 800 méter befutója után Darabos Aliz nyakába került, kettő századmásodperccel maradt le az ezüstérmes pozíciótól. Ugyan itt Budai Boglárka negyedik, Punk Adrienn hatodikként zárt. 1500 méteren Punk Adrienn ötödik lett.

Jahola Péter a negyedik 400 gáton, az ötödik Csókás Nikolasz 400 méteres síkfutásban és Csetényi Eszter 100 gáton és 400 gáton is, valamint Szépe Flóra magasugrásban. Darabos Aliz 400 méteren, Tóth Gergő hármasugrásban lett hatodik. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hetedik.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak