Szabad-Idő-Töltő program családoknak a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban

Családi programra hív május 28-án, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: többek között arcfestés, kézműves foglalkozások, csúszdás légvár, ugrálóvár, mesejáték és lézerharc is szórakoztatja a vendégeket az ingyenes rendezvényen. Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében valósul meg.
2022.05.26. 13:41 |

Május utolsó szombatján játékkal, mókával, meseelőadással igyekszik emlékezetes perceket szerezni a családoknak a Szabad-Idő-Töltő című rendezvény, amely sokszínű programmal várja a kisebb és nagyobb, játszani, mókázni szerető gyerekeket és felnőtteket.

Az eseményre délelőtt, 9.00 és 13 óra között várják az érdeklődőket: a kézműves foglalkozások, amelyeken együtt alkothat a család, az újrahasznosítás jegyében zajlanak.

Az arcfestésen számtalan minta közül választhatnak majd a gyerekek, akik fényes, arany, ezüst, színes vagy csillámos tetoválást is csináltathatnak maguknak. Az egészen kicsi gyerekeket egy külön sarokban várják nekik szóló játékok.

A nagyobbaknak garantáltan jó szórakozást nyújt az ugrálóvár, a csúszdás légvár, a sokféle sporteszköz, az ügyességi játékok és a lézerharc is.

A szabadtéri színpadon 11 órakor a Mesekocsi Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című zenés, élőszereplős előadását tekintheti meg a közönség. Tibi, a juhász csuda dolgokon gondolkodik, miközben az állatok nyávogását, nyerítését, cserregését, vonítását hallgatja: Ezek egymással beszélnek tán, vagy mi van?! Jó is volna megtudni! Egy napon érdekes eset történik vele, találkozik egy kis kígyóval és annak az anyjával. Lesz is belőle nagy gondja, galibája, még az élete is veszélybe kerül! A juhász meg az asszonykája egymást szeretve-támogatva – és persze a gyerekek segítségével – biztosan megmenekül a bajból.

A négy éve indult Segítő Fehérvár program keretében számos rendezvény valósult meg az elmúlt években, többek között kirándulások, közösségteremtő és -fejlesztő események, amelyeknek lebonyolításában szintén részt vettek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai.

Fehérvári színes

 1. Vasárnap a magasból

  Egy kosaras tűzoltóautó munkája az ember kíváncsiságából eredően óhatatlanul odavonzza a tekintetet, pláne akkor, ha mindez Székesfehérvár belvárosában, a Fő utcán történik. A Mátyás emlékmű magas részének tisztításához volt szükséges a magasból mentő létraszer, mellyel lehetőségünk volt harminc méter magasból megörökíteni a belvárosból a 2022-es július 3-i, fehérvári délelőttöt.

  2022.07.03.
 2. A legmagasabb részek is megtisztulnak

  Vasárnap reggel folytatta Nyakas Pál kőfaragó mester a Mátyás király-emlékmű magasabban található részeinek tisztítását, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kosaras tűzoltóautójának segítségével. A Fő utcán dolgozó kosaras tűzoltóautó rendkívüli látványosság volt a reggel sétáló kisgyerekes családoknak.

  2022.07.03.
 3. Ingyenes szűrések Feketehegyen

  Egészségügyi szűrésekre invitál július első szombatján a Motívum Kulturális Egyesület a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarba. Az ingyenes rendezvény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében zajlik.

  2022.07.01.
 4. A sas felszállt!

  Újabb megmentett állat térhetett vissza eredeti otthonába a Sóstó Vadvédelmi Központból. A fokozottan védett rétisast két hónapos orvosi kezelés és rehabilitáció után - immár teljesen gyógyultan - engedték szabadon a Központ munkatársai Soponyán.

  2022.07.01.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár