Vasárnap sütemény- és gyümölcsadományokkal segíthetünk ismét

Hosszú szünet után újra várja a sütemény- és gyümölcsadományokat a Heti Betevő csapata Székesfehérváron. Június 13-án, vasárnap 10 és 12 óra között a Fürdő sor 3. szám alatt, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban fogadják a felajánlásokat, amelyekből csomagok készülnek és az egytál meleg ebéd mellé adják át a rászorulóknak.
2021.06.11. 07:36 |

„Június 13-án újrakezdjük! A helyszín a régi, a befogadó intézmény neve változott "csak", és itt is köszönjük, hogy továbbra is támogatnak bennünket, a Betevő munkáját.” – adta hírül közösségi oldalán a Heti Betevő székesfehérvári csapata.

A Fehérvári Heti Betevőt 2015 februárjában alapították meg azzal, hogy meleg ételt osszanak rászoruló székesfehérvári, illetve a környéken élő családoknak és otthontalanoknak. A kétheti osztásokon az ebéd mellé a lakosság sütemény– és gyümölcsfelajánlásaiból csomagokat készítenek, amelyeket vendégeik még napokig fogyaszthatnak. A városban sok étterem vállalja, hogy alapanyagáron főz meleg ételt, és több mint 30 helyen van már persely, ahol összegyűjthetik az ebédekre valót, enélkül ugyanis nem tudnának működni.

Vasárnap, június 13-án 10 órától ismét mindnyájan segíthetünk. A sütemény- és gyümölcsadományokat 10 és 12 óra között várják a Fürdő sor 3. szám alatt, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. 

Közélet

 1. Felfüggesztettet kapott egy fehérvári férfi, mert mérgezte a háza előtti közterületi fákat

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt azzal a székesfehérvári férfival szemben, aki gyomirtóval mérgezte a lakóháza előtt, a közterületi fákat - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.

  2021.06.23.
 2. Pénteken nyitják meg a IX. Emlékparki Nyár programjait a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.23.
 3. Papot és diakónusokat szentel Spányi Antal püspök a Prohászka templomban

  Június 24-én, csütörtök délelőtt 10 órakor, Keresztelő Szent János születésének ünnepén, a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományának megfelelően pap- és diakónusszentelés lesz a Prohászka templomban, mely során a főpásztor pappá szenteli Szakács Péter Mihály diakónust és diakónussá Ébner Vilmost és Arany Ferenc akolitusokat.

  2021.06.23.
 4. Szerb küldöttséggel egyeztetett Székesfehérvár polgármestere

  Magyarországra látogatott a Szerb Köztársaság Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, Lálity Urbán Emese és a posztot korábban betöltő Kern Imre, Szabadka polgármestere. A szerb delegáció tagjai délelőtt Budapesten tárgyaltak, majd Székesfehérváron folytatták programjukat, ahol megnézték az IKARUS Székesfehérvári Ipari Parkot, délután pedig dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztettek.

  2021.06.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4