Sűrű meccsprogram mellett jótékonykodnak is a fehérvári kosarasok

Háromhetes bajnoki szünet után a héten igen sűrű programba kezd a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Szerdán Minszkben, szombaton itthon a Sopron ellen játszanak a kosarasok, és decemberben még további négy vagy öt mérkőzés vár rájuk. A karácsony előtti három hazai találkozón adománygyűjtést is szervez a klub, a kilátogató szurkolók adományait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a rászorulóknak.
2017.12.05. 21:33 |
Volt idő rákészülni a csapat előtt álló feladatokra, hiszen a bajnokságban a válogatott programja, majd az All Star-gála miatt hosszú szünetet tartanak. Ez az Alba Fehérvár számára most ér véget, mert a magyar bajnok szerdán Minszkben lép pályára a FIBA-Európa-kupában. A Tsmoki Minszk volt az egyetlen külföldi ellenfél, amelyet itthon le tudott győzni az Alba, igaz, két másik riválisát azóta idegenben verte. Ha a fehérorosz fővárosban szerdán 17.30-kor kezdődő találkozón győznek Dzunics Braniszlav tanítványai, akkor biztosan továbbjutnak a csoportból a következő csoportkörbe, ahogyan tették ezt tavaly is. Vereség esetén is meglehet a továbbjutás, de ahhoz az kell, hogy a másik szerdai találkozón az izraeli Herzliya legyőzze a belga Charleroi-t. Keller Ákosék sorsa alapvetően saját kezükben van, az egyszer már legyőzött Minszk ellen meglehet a siker, még akkor is, ha nem utazhatott el a csapattal a sérült Kovács Ákos és Markovics Luka.
A szerdai nemzetközi találkozót szombaton hazai bajnoki követi. Decemberben bőben lesz miért szurkolni, hiszen négyszer is hazai pályán játszik az Alba, amelyet utoljára csaknem pontosan egy hónappal korábban, november 10-én láthatott itthon a közönség. Szombaton a bajnokságban eddig nagyon rosszul szereplő, edzőváltáson is áteső Sopron KC érkezik látogatóba az Alba Regia Sportcsarnokba, a találkozó 18 órakor kezdődik. Az utolsó három bajnokiját megnyerő Fehérvár számára kötelező a győzelem, mert továbbra is próbál felzárkózni a közvetlen élmezőnyhöz a gyengébb bajnoki rajt után. Amennyiben a Sopron, majd sorrendben a Kaposvár, a Jászberény és a Körmend ellen is tud itthon nyerni, be is kerülhet a legjobb négy közé (közben idegenben a MAFC ellen vár bajnoki Lóránt Péterékre). Az Alba jelenleg négy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a táblázat nyolcadik helyén áll.
Ha pedig a nemzetközi kupában sikerül kivívni a továbbjutást, úgy még egy mérkőzés kerül be a decemberi programba, mert az Európa-kupa második csoportkörének első meccsnapja december 20.

Megszokott dolog az elmúlt években, hogy a nagy ünnepek közeledtével az Alba Fehérvár is csatlakozik a rászoruló családok megsegítését célzó kezdeményezésekhez. A kosárklub idén is meghirdeti a szurkolók között a karácsonyi adománygyűjtést. A Sopron, Kaposvár és Jászberény elleni mérkőzéseken várják az adományokat: tartós élelmiszereket és/vagy játékokat, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálat segítségével juttatnak el a rászorulókhoz. Az adományok a csarnok bejáratainál lehelyezett gyűjtő dobozokba lesznek leadhatók. Hétköznapokon a sportcsarnok büféjében szintén bárki leadhatja adományát.
Szurkolni és adakozni is várják tehát az érdeklődőket szombaton a Sopron elleni mérkőzésre, és az igen eseménydús december további bajnoki mérkőzésein is!

Sport

 1. Fehérvár AV 19: Három gólos vezetés után egy gólos vereség

  Kevesebb mint nyolc perc alatt lenullázta a Fehérvár AV 19 a Bolzanot, azonban a dél-tiroliak visszaküzdötték magukat és fél perccel a vége előtt a győzelmet is megszerezték. A régi-új edző Hannu Jarvenpaa harmadik mérkőzésén már nem sikerült a győzelem, pedig úgy indult. Fehérvár AV 19 - Bolzano 4-5 (3-2) (0-1) (1-2) Gól: Manavian, LoVecchio, Hári, Luttinen ill. Halmo, Egger, Miceli (2), Sointu.

  2017.12.16.
 2. Rosszul dobva nyert a sereghajtó ellen az Alba Fehérvár

  Az utolsó helyezett Jászberény ellen abszolút favoritként lépett pályára az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. A meccs elején ugyan döcögött kicsit a szekér, de a jó védekezés megalapozta a jobb támadásokat is, és szünetben már több mint húsz pont volt az Alba előnye. A második félidő viszont gyengére sikerült, rosszul dobtak a hazaiak, így végül úgy nyertek, hogy hetven pontig sem jutottak el. Így ismeglett a zsinórban hatodik bajnoki siker.

  2017.12.16.
 3. Mátó Sára lett 2017-ben év ifjúsági atlétanője Magyarországon

  A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos és végi gáláján jutalmazta az év legkiemelkedőbb atlétáit. Az ARAK legjobbjai közül hárman is elismerésre kerültek. Takács Boglárka és edzője, Varga Tamás. Pásztor Bence és edzője Lévai Dóra. Az "Év ifjúsági atlétanője" címet pedig Mátó Sára nyerte.

  2017.12.16.
 4. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak