Sűrű meccsprogram mellett jótékonykodnak is a fehérvári kosarasok

Háromhetes bajnoki szünet után a héten igen sűrű programba kezd a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Szerdán Minszkben, szombaton itthon a Sopron ellen játszanak a kosarasok, és decemberben még további négy vagy öt mérkőzés vár rájuk. A karácsony előtti három hazai találkozón adománygyűjtést is szervez a klub, a kilátogató szurkolók adományait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a rászorulóknak.
2017.12.05. 21:33 |
Volt idő rákészülni a csapat előtt álló feladatokra, hiszen a bajnokságban a válogatott programja, majd az All Star-gála miatt hosszú szünetet tartanak. Ez az Alba Fehérvár számára most ér véget, mert a magyar bajnok szerdán Minszkben lép pályára a FIBA-Európa-kupában. A Tsmoki Minszk volt az egyetlen külföldi ellenfél, amelyet itthon le tudott győzni az Alba, igaz, két másik riválisát azóta idegenben verte. Ha a fehérorosz fővárosban szerdán 17.30-kor kezdődő találkozón győznek Dzunics Braniszlav tanítványai, akkor biztosan továbbjutnak a csoportból a következő csoportkörbe, ahogyan tették ezt tavaly is. Vereség esetén is meglehet a továbbjutás, de ahhoz az kell, hogy a másik szerdai találkozón az izraeli Herzliya legyőzze a belga Charleroi-t. Keller Ákosék sorsa alapvetően saját kezükben van, az egyszer már legyőzött Minszk ellen meglehet a siker, még akkor is, ha nem utazhatott el a csapattal a sérült Kovács Ákos és Markovics Luka.
A szerdai nemzetközi találkozót szombaton hazai bajnoki követi. Decemberben bőben lesz miért szurkolni, hiszen négyszer is hazai pályán játszik az Alba, amelyet utoljára csaknem pontosan egy hónappal korábban, november 10-én láthatott itthon a közönség. Szombaton a bajnokságban eddig nagyon rosszul szereplő, edzőváltáson is áteső Sopron KC érkezik látogatóba az Alba Regia Sportcsarnokba, a találkozó 18 órakor kezdődik. Az utolsó három bajnokiját megnyerő Fehérvár számára kötelező a győzelem, mert továbbra is próbál felzárkózni a közvetlen élmezőnyhöz a gyengébb bajnoki rajt után. Amennyiben a Sopron, majd sorrendben a Kaposvár, a Jászberény és a Körmend ellen is tud itthon nyerni, be is kerülhet a legjobb négy közé (közben idegenben a MAFC ellen vár bajnoki Lóránt Péterékre). Az Alba jelenleg négy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a táblázat nyolcadik helyén áll.
Ha pedig a nemzetközi kupában sikerül kivívni a továbbjutást, úgy még egy mérkőzés kerül be a decemberi programba, mert az Európa-kupa második csoportkörének első meccsnapja december 20.

Megszokott dolog az elmúlt években, hogy a nagy ünnepek közeledtével az Alba Fehérvár is csatlakozik a rászoruló családok megsegítését célzó kezdeményezésekhez. A kosárklub idén is meghirdeti a szurkolók között a karácsonyi adománygyűjtést. A Sopron, Kaposvár és Jászberény elleni mérkőzéseken várják az adományokat: tartós élelmiszereket és/vagy játékokat, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálat segítségével juttatnak el a rászorulókhoz. Az adományok a csarnok bejáratainál lehelyezett gyűjtő dobozokba lesznek leadhatók. Hétköznapokon a sportcsarnok büféjében szintén bárki leadhatja adományát.
Szurkolni és adakozni is várják tehát az érdeklődőket szombaton a Sopron elleni mérkőzésre, és az igen eseménydús december további bajnoki mérkőzésein is!

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak