Sűrű meccsprogram mellett jótékonykodnak is a fehérvári kosarasok

Háromhetes bajnoki szünet után a héten igen sűrű programba kezd a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Szerdán Minszkben, szombaton itthon a Sopron ellen játszanak a kosarasok, és decemberben még további négy vagy öt mérkőzés vár rájuk. A karácsony előtti három hazai találkozón adománygyűjtést is szervez a klub, a kilátogató szurkolók adományait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a rászorulóknak.
2017.12.05. 21:33 |
Volt idő rákészülni a csapat előtt álló feladatokra, hiszen a bajnokságban a válogatott programja, majd az All Star-gála miatt hosszú szünetet tartanak. Ez az Alba Fehérvár számára most ér véget, mert a magyar bajnok szerdán Minszkben lép pályára a FIBA-Európa-kupában. A Tsmoki Minszk volt az egyetlen külföldi ellenfél, amelyet itthon le tudott győzni az Alba, igaz, két másik riválisát azóta idegenben verte. Ha a fehérorosz fővárosban szerdán 17.30-kor kezdődő találkozón győznek Dzunics Braniszlav tanítványai, akkor biztosan továbbjutnak a csoportból a következő csoportkörbe, ahogyan tették ezt tavaly is. Vereség esetén is meglehet a továbbjutás, de ahhoz az kell, hogy a másik szerdai találkozón az izraeli Herzliya legyőzze a belga Charleroi-t. Keller Ákosék sorsa alapvetően saját kezükben van, az egyszer már legyőzött Minszk ellen meglehet a siker, még akkor is, ha nem utazhatott el a csapattal a sérült Kovács Ákos és Markovics Luka.
A szerdai nemzetközi találkozót szombaton hazai bajnoki követi. Decemberben bőben lesz miért szurkolni, hiszen négyszer is hazai pályán játszik az Alba, amelyet utoljára csaknem pontosan egy hónappal korábban, november 10-én láthatott itthon a közönség. Szombaton a bajnokságban eddig nagyon rosszul szereplő, edzőváltáson is áteső Sopron KC érkezik látogatóba az Alba Regia Sportcsarnokba, a találkozó 18 órakor kezdődik. Az utolsó három bajnokiját megnyerő Fehérvár számára kötelező a győzelem, mert továbbra is próbál felzárkózni a közvetlen élmezőnyhöz a gyengébb bajnoki rajt után. Amennyiben a Sopron, majd sorrendben a Kaposvár, a Jászberény és a Körmend ellen is tud itthon nyerni, be is kerülhet a legjobb négy közé (közben idegenben a MAFC ellen vár bajnoki Lóránt Péterékre). Az Alba jelenleg négy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a táblázat nyolcadik helyén áll.
Ha pedig a nemzetközi kupában sikerül kivívni a továbbjutást, úgy még egy mérkőzés kerül be a decemberi programba, mert az Európa-kupa második csoportkörének első meccsnapja december 20.

Megszokott dolog az elmúlt években, hogy a nagy ünnepek közeledtével az Alba Fehérvár is csatlakozik a rászoruló családok megsegítését célzó kezdeményezésekhez. A kosárklub idén is meghirdeti a szurkolók között a karácsonyi adománygyűjtést. A Sopron, Kaposvár és Jászberény elleni mérkőzéseken várják az adományokat: tartós élelmiszereket és/vagy játékokat, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálat segítségével juttatnak el a rászorulókhoz. Az adományok a csarnok bejáratainál lehelyezett gyűjtő dobozokba lesznek leadhatók. Hétköznapokon a sportcsarnok büféjében szintén bárki leadhatja adományát.
Szurkolni és adakozni is várják tehát az érdeklődőket szombaton a Sopron elleni mérkőzésre, és az igen eseménydús december további bajnoki mérkőzésein is!

Sport

 1. Több mint kétszáz fiatal rögbizett Fehérváron az idei Március 15. Kupán

  Idén is Székesfehérvárra, a Köfém-pályára, nagy múltú Március 15. Kupára várta a magyar rögbi-utánpótlás színe-javát a Fehérvár Rugby Club. Az eseményre Szegedről, Esztergomból, Kecskemétről, Velencéről, Nádasdladányból, Nagykőrösről és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban - köztük az U16-osoknál lányok is - mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén.

  2018.03.17.
 2. Közönségkorcsolyázásra várják a családokat a hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Sportcsarnokba

  Március 17-én szombaton és március 18-án vasárnap ismét lesz korcsolyázási lehetőség a közönség számára az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban. Amióta elkészült a C pálya, a megnövekedett jégidőnek köszönhetően a nagyközönség a korábbinál gyakrabban veheti igénybe a jégcsarnok jegét. Így lesz ez szombaton és vasárnap késő délután is, amikor minden korizni vágyót szeretettel várnak a csarnokban!

  2018.03.16.
 3. Szombaton a Balmazújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton

  A Diósgyőr 4-1-es legyőzése után újabb fontos feladat előtt áll a Vidi; szombaton a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat a Pancho Arénába, a találkozó 17 órakor kezdődik. Horváth Ferenc csapata legutóbb 5-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában, így ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Fradival, nekünk is le kell győzni a Balmazt, ez azonban - ahogyan Marko Nikolics is utalt rá - nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddig velük játszott két bajnoki során két 1-1-es döntetlen született.

  2018.03.16.
 4. Kitűzték az elmaradt Honvéd-Videoton bajnoki mérkőzés új időpontját

  Mint ismert, a március harmadikára kiírt Honvéd–Videoton mérkőzést elhalasztották, mivel a játékvezető nem találta játékra alkalmasnak a Bozsik-stadion gyepét. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdán kijelölte az elmaradt Honvéd–Videoton bajnoki mérkőzés új időpontját. A találkozót április 11-én, szerdán 18 órakor pótolják.

  2018.03.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak