Sportolás a szabadban, jó társaságban! – ingyenes nordic walking tanfolyamok indulnak szerdától

Ismét elindulnak szeptember 16-tól az ingyenes nordic walking tanfolyamok Székesfehérváron. A hat alkalomból álló kurzusokat szakképzett oktatók tartják a Vásártérről indulva. Még lehet jelentkezni a szervező Egészségfejlesztési Irodában.
2020.09.14. 09:49 |

A nordic walking, azaz skandináv gyaloglás az 1930-as évektől, Finnországból indulva terjedt el Európában. Egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével fejleszti az állóképességet, az izomerőt és a mozgáskoordinációt. Gyakorlatilag minden korosztálynak ajánlják.

Székesfehérváron évek óta szerveznek nordic walking tanfolyamokat, melyek most újraindulnak az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A hat alkalomból álló kurzusokat három szakképzett edző oktatja 15-20 fős csoportok számára, a Vásártérről indulva.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az irodában lehet a +36 70 455 9930-as telefonszámon. Az első találkozó szeptember 16-án, szerdán 17 órakor kezdődik. Szeretettel várják az érdeklődőket a fiatalabb és az idősebb korosztályból egyaránt!

Sport

 1. Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

  A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

  2020.09.26.
 2. Elmarad az Alba Fehérvár KC-Kisvárda kézilabda mérkőzés is

  Az Alba Fehérvár KC közleményben tudatta, hogy a csapat vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzése a Kisvárda Master Good ellen elmarad. A fehérváriak két nappal ezelőtti ellenfelénél, a Balatonboglárnál ugyanis a mérkőzés után végzett koronavírus-tesztek között két játékosé is pozitív lett.

  2020.09.26.
 3. Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

  Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

  2020.09.26.
 4. Háromszor vezetett, mégis kikapott Grazban a tartalékosan felálló Hydro Fehérvár AV19

  Tartalékosan lépett jégre a koronavírus által sújtott Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League első fordulójában Grazban. Bár nagy nevek hiányoztak, hatékonyan játszott a Volán, de hiába akarta túlütni az ellenfelet, az mindig válaszolt. A hajrát pedig jobban bírta, így nyert a Graz.

  2020.09.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak