Sportnapot tartottak a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában

 Az utolsó tanítási napon a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközép- iskola diákjai „Az iskola legsportosabb osztálya” címért vetélkedtek. A Rendőrségi, katasztrófavédelmi, egészségügyi bemutatókon túl több látványosságban lehetett része a diákságnak. Ezen kívül nem maradhatott el a sportnapról az egészséges reggeli készítés, a focibajnokság és a főzés sem. A nap zárásakor végül a 9. E osztály nyerte el „Az iskola legsportosabb osztálya” elismerést.
2014.06.18. 16:35 |
Az utolsó tanítási napon a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola diákjai „Az iskola legsportosabb osztálya” címért vetélkedtek. A Rendőrségi, katasztrófavédelmi, egészségügyi bemutatókon túl több látványosságban lehetett része a diákságnak. Ezen kívül nem maradhatott el a sportnapról az egészséges reggeli készítés, a focibajnokság és a főzés sem. A nap zárásakor végül a 9. E osztály nyerte el „Az iskola legsportosabb osztálya” elismerést.
KÉPGALÉRIA a sportnapról
 A programon résztvevőket több érdekességgel is várták a szervezők: megnézhették Hujber Ildikó karate edző és tanítványai ütés-és rúgástechnikai és kata gyakorlatait (Rikaizen SKE). Horgos Attila és Horgos Máté testvérpár triál zsonglőrködés után (az érzékenyebb idegzetűek elborzasztására) a pályára fekvő vállalkozó szellemű tanulókat ugratta át. Nagy népszerűségnek örvendett Ódor Attila edző és tanítványai látványos utcai húzódzkodás (street workout) mutatványa, Pál Tibor amerikai fociedző és csapata (Fehérvár Enthroners), a Knitlhoffer László vezette Kutyaképző Sportegyesület szereplése, s a „helyi nevezetességek” részvétele: Barzsó Alexander 13. A osztályos tanuló (szkanderbajnok), Lőrincz-Cseke Edvárd 11. A osztályos tanuló (néptánc).
 A nézelődés, csodálkozás után az osztályok összemérhették tudásukat, mert az eddigi szereplők ügyességi feladatokat adtak a csapatoknak. Volt célba dobás, erőpróba, karate mozdulatsor tanulás, fekvőtámasz, húzódzkodás, kerékpáros ügyességi feladat, csapásolás… - mindez akadályverseny formában, pontokért.
 Nem maradhatott el a sportnapról az egészséges reggeli készítés, a focibajnokság és a főzés sem. A nap zárásaként az eredményhirdetésen a 9.E osztály kapta meg „Az iskola legsportosabb osztálya” kitüntető címet és a jutalmakat, de mindenki győztesként távozhatott a rengeteg kalóriával szemben…

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak