SportmajálisON - sportos, online május elseje volt Fehérváron

Idén sem maradt el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözött a program: május első napján élő online edzésekre hívta a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a város honlapján. Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhattak az érdeklődők.
2021.05.01. 15:44 |

A Városi Ballagás közvetítését követően szombaton délelőtt a SportmajálisOn programjaival folytatódott az élő online közvetítés a város honlapján. A nap házigazdája, Somos Zoltán köszöntötte a nézőket, és felidézte a 10 évvel ezelőtt indult Sportmajális legemlékezetesebb pillanatait.

A járványhelyzet miatt immár második éve online megrendezett városi program saját testsúlyos edzéssel indult László Dominikkal. A pihenőidőben Kovács Krisztián és Major Dániel triál versenyzőkkel a sportágról hallhattak beszélgetést, amelyből kiderült, a fehérvári triál egyesületet 2020-ban alapították, kifejezetten utánpótlás-nevelési céllal. Külföldön hosszú évek óta működnek már ilyen rendszerek, és az elmúlt években már Magyarországon is van erre példa. Székesfehérvár igen sikeresnek mondhatja magát a triál kerékpározás területén: öt bajnoki címmel büszkélkedhetnek, de világkupákon és világbajnokságokon is szereztek már tapasztalatot a fehérvári sportolók, az itt szerzett tudást szeretnék tovább adni a jövő generációnak. A sportolás aerobikkal, dinamikus gerinctornával folytatódott Légrádi-Pallós Gyöngyvér vezetésével, majd a dartsról Németh Norbert darts táblabírót kérdezte a műsorvezető. Utasi Petra holisztikus szemléletű női coach, terápiás szemléletű jógaoktató, vinyasa flowjóga-oktatóval a SportmajálisON résztvevői „belekóstolhattak” a jóga világába. Az online program dél után két beszélgetéssel folytatódik Kaufer Tamás amatőr futóval, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztja tapasztalatait a nézőkkel. Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokot többek között a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezi a műsorvezető. A napot funkcionális edzés zárja Kiss Marcell vezetésével.

Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlanak a szervezők: a szabadba invitálnak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.

Sport

 1. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 2. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak