SportmajálisON a ballagás után 9:30-tól élőben a város honlapján

Május 1-jén, szombaton 9.30 indul a SportmajálisON. Honlapunkon többféle edzés közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhatnak: belekóstolhatnak például a jógagyakorlatokba, lesz aerobik, de saját testsúlyos és súlyzós edzést is kínálnak a szervezők a sportolni szerető közönségnek.
2021.04.30. 10:09 |

Idén sem marad el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözik a program: május elsején 9.30–14.00 óra között élő online edzésekre hívja a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a város honlapján.

Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhatnak az érdeklődők. Szabadtéri kihívások is várják mindazokat, akik szívesen kipróbálnák magukat – két lábon vagy két keréken – különböző hosszúságú távokon.

Székesfehérvár 2011 óta sporttal ünnepel május elsején – így lesz 2021-ben, ám a járványhelyzet miatt sajnos még mindig nem a megszokott formában, de – hacsak az online térben is – legalább élőben, részben pedig már a szabadban is. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egy új kezdeményezéssel igyekszik emlékezetessé tenni az idei programot: idén lehetőség nyílik arra, hogy a kihívásokat kedvelők kipróbálják magukat a SportmajálisON program keretein belül. Különböző távok közül választva futva és kerékpárral is lehet teljesíteni a SportmajálisON Challenget – elsősorban a szabadban, hiszen erre a városban, illetve a város közvetlen környékén már több alkalmas helyszín is kínálkozik, de természetesen a szobabicikli vagy a futópad is megfelel a teljesítésre. Azok, akik előzetesen regisztrálnak és a megadott határidőre befizetik a nevezési díjat, egy mutatós, egyedi, a 2021-es nem szokványos, de hangulatában mégis különleges Sportmajálisra emlékeztető érmet is átvehetnek majd, hogy sose felejtsék el: a sport, a mozgás erőt ad, a nehézségeken is átsegít. A kihívásokra a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet jelentkezni.

Május 1-jén, szombaton a délelőtti órákban honlapunkon többféle edzés közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhatnak: belekóstolhatnak például a jógagyakorlatokba, lesz aerobik, de saját testsúlyos és súlyzós edzést is kínálnak a szervezők a sportolni szerető közönségnek.

Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések teszik érdekessé:

edzők és sportolók érkeznek a stúdióba, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is mesélnek majd. Az amatőr futó Kaufer Tamás, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztja tapasztalatait a nézőkkel. Az átlagember számára talán veszélyesnek tűnő kerékpáros triál sportról Kovács Krisztiántól és Major Dánieltől hallhatnak. Sokan ismerik a szombathelyi, de családi szálakkal Fehérvárhoz kötődő Bánhegyi Adrienn nevét: a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles sportolót a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezi a műsorvezető. Németh Norbert táblabírótól pedig a profi darts versenyekről tudhatnak meg érdekességeket a nézők.

Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlanak a szervezők: a szabadba invitálnak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.

A SportmajálisON programja:

9.30 Beköszönés
9.45 Saját testsúlyos edzés László Dominikkal
10.30 Beszélgetés Kovács Krisztián és Major Dániel triál versenyzőkkel
10.45 Aerobik, dinamikus gerinctorna Légrádi-Pallós Gyöngyvérrel
11.30 Beszélgetés Németh Norbert darts táblabíróval
11.45 Jóga Utasi Petrával
12.30 Beszélgetés Kaufer Tamás amatőr futóval
12.45 Beszélgetés Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokkal
13.00 Funkcionális edzés Kiss Marcell-lal
13.45 Elköszönés

Műsorvezető: Somos Zoltán

Sport

 1. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 2. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak