Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

2018.08.16. 12:56 |

A versenynek az Alba Triatlon SE is nagy reményekkel vág neki, hiszen a csapat két kiválósága, Dévay Márk és Zsombor is ott van a férfiak hetven fős mezőnyében. Mindkét sportoló jó esélyekkel indul, egyértelműen az élmezőny a cél.

A rendezvényeket megelőző sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta, nagyon elégedetten tekint vissza az idei székesfehérvári sporteseményekre, erre most még rá lehet tenni egy lapáttal, és emiatt sajnálja is, hogy már a végéhez közelít a nyár. A szervezőbizottság elnöke, Skoff Gábor örömteli növekedésről beszélt a fehérvári csapatot illetően, a fiatal egyesületnél már most jelentősen megugrott a sportolni vágyók száma. Hozzátette, egy Európa-kupa remek lehetőség, hogy még többen megismerhessék a triatlont.

Dévay László, az Alba Triatlon edzője a fiait is érintő, rendkívül sűrű versenynaptárról szólt. A nyári időszakban rengeteg világ- és Európa-kupát rendeznek, amelyek miatt a Dévay testvérek programját is a folyamatos utazás és versenyzés teszi ki. Ezzel együtt is szeretnének hazai környezetben a lehető legjobban szerepelni.

Pénteken a pályabejárással indul az Európa-kupa programja, a futamok pedig szombaton zajlanak. A női versenyzők 13 órakor, a férfiak 15.15-kor kezdenek. A Sport nagyhétről az esemény Facebook-felületén tájékozódhatnak bővebben.

Sport

 1. A sereghajtó Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az MTK elleni 3-1-es sikert, valamint a hétközi Magyar Kupa-győzelmet követően hétvégén ismételten a MOL Aréna Sóstóban lép majd pályára a Vidi. Az ellenfél az OTP Bank Liga 22. fordulójában, február 23-án, szombaton 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás gárdája lesz. A mérkőzésre szurkolói buszok indulnak - a Köfém lakótelepről és a Feketehegyről 16 órakor, valamint a Piac térről 16:15 órakor.

  2019.02.22.
 2. Új női csapatához keres játékosokat a Fehérvár Frizbi Sportegyesület

  A Fehérvár Frizbi SE női ultimate csapatot is indít, melybe olyan lányok, nők jelentkezését várják, akik szeretik a csapatsportokat, és hiányzik nekik a játék, a mozgás. A Fehérvár Lionz a hozzá csatlakozó lányoknak heti két edzéssel rendszeres mozgást, versenyzési lehetőséget, és igazi csapatélményt ígér. A toborzó edzésekre jelentkezni a fehervarfrizbi@gmail.com címen lehet.

  2019.02.22.
 3. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.
 4. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak