Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

2018.08.16. 12:56 |

A versenynek az Alba Triatlon SE is nagy reményekkel vág neki, hiszen a csapat két kiválósága, Dévay Márk és Zsombor is ott van a férfiak hetven fős mezőnyében. Mindkét sportoló jó esélyekkel indul, egyértelműen az élmezőny a cél.

A rendezvényeket megelőző sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta, nagyon elégedetten tekint vissza az idei székesfehérvári sporteseményekre, erre most még rá lehet tenni egy lapáttal, és emiatt sajnálja is, hogy már a végéhez közelít a nyár. A szervezőbizottság elnöke, Skoff Gábor örömteli növekedésről beszélt a fehérvári csapatot illetően, a fiatal egyesületnél már most jelentősen megugrott a sportolni vágyók száma. Hozzátette, egy Európa-kupa remek lehetőség, hogy még többen megismerhessék a triatlont.

Dévay László, az Alba Triatlon edzője a fiait is érintő, rendkívül sűrű versenynaptárról szólt. A nyári időszakban rengeteg világ- és Európa-kupát rendeznek, amelyek miatt a Dévay testvérek programját is a folyamatos utazás és versenyzés teszi ki. Ezzel együtt is szeretnének hazai környezetben a lehető legjobban szerepelni.

Pénteken a pályabejárással indul az Európa-kupa programja, a futamok pedig szombaton zajlanak. A női versenyzők 13 órakor, a férfiak 15.15-kor kezdenek. A Sport nagyhétről az esemény Facebook-felületén tájékozódhatnak bővebben.

Sport

 1. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 2. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 3. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.
 4. Nikolics: Ha nyerünk, álmodhatunk nagyobb dolgokról is!

  Megtartották a csütörtöki, MOL Vidi FC – BATE Boriszov Európa-liga csoportmérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatót, a meccs helyszínén, a Groupama Arénában. A Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics, valamint Pátkai Máté beszélt várakozásairól a csoportkörös debütálás kapcsán.

  2018.09.19.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak