Sorsoltak a kosárlabda Magyar Kupában, a Falco Szombathely lesz az ellenfél

Az M4 Sport tévécsatorna Kosárlabda magazin című műsorában kisorsolták az MK tavaszi, 2023-as döntőjének résztvevőit. A korábbi évekkel ellentétben nyolcas helyett ezúttal négyes döntőt rendeznek április elején. Az Arconic-Alba Fehérvár ellenfele a Falco KC Szombathely csapata lesz.
2023.01.17. 15:01 |
Sorsoltak a kosárlabda Magyar Kupában, a Falco Szombathely lesz az ellenfél

Az alapszakasz első köre, tehát az NB I-es bajnokság 13. fordulója rangsorolt a Zsíros Tibor Magyar Kupa fináléjára, egy meccsen dől el, ki léphet pályára az éremért zajló csatározások során.

Az a csapat lesz a pályaválasztó, amely az alapszakasz első körének végén helyezésben előrébb állt. A győztesek jutnak be az MK négyes döntőjébe, amit 2023. április 8-9. között rendeznek. A negyeddöntőkre előzőleg, a négyes döntő hetében kerül majd sor, vélhetően április 5-én.

A lehető legrosszabb koreográfia valósult meg az Arconic-Alba Fehérvár számára, ugyanis Szombathelyen kell nyernie a csapatnak, a bajnok, ezúttal is listavezető Falco otthonában, ha szeretnének ott lenni néhány nappal később, a fináléban. Fortuna elrendezte, hogy bajnokság első négy helyezettje körül kettő juthasson a négyes döntőbe. A kétnapos esemény helyszíne minden bizonnyal a fővárosi Tüskecsarnok lesz.

A negyeddöntő párosítása:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Arconic-Alba Fehérvár; 

Szolnoki Olajbányász-Zalakerámia ZTE KK; 

Sopron KC-MVM-OSE Lions; 

Atomerőmű SE-Duna Aszfalt DTKH Kecskemét.