Sorozatzáró várostörténeti vetélkedőjét rendezte az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

Szerdán délelőtt rendezte meg hagyományos történelmi vetélkedőjét az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület a Hiemer-házban. A tíz évvel ezelőtt, a Szent István Emlékévben életre hívott versenyen ezúttal is a magyar történelem állt a középpontban, azon belül is az Árpád-házi királyok, kiegészülve az Aranybulla témakörével. 
2022.09.21. 12:50 |
Sorozatzáró várostörténeti vetélkedőjét rendezte az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

A versenyre ezúttal is jól felkészültek a csapatok, a baráti hangulatú versengés során mindenki számot adott tudásáról a magyar királyok és az Aranybulla témaköreiben.

A versenyt a közös érdeklődési kör és a sokszínűség hozta létre – emlékezett vissza Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntőjében. Mint mondta, az ARNYE megannyi városrészi és szakmai klubja mindig is fogékony volt a közösségi eseményekre, ez a vetélkedő pedig csak még jobban összekovácsolta a társaságot.

„Történelmi városban történelmi személyekről nagy kihívás vetélkedni. Nagyon örülök, hogy az Aranybulla 800. évfordulójának alkalmából ismét felkészültek a résztvevők és összemérik tudásukat.” – mondta Lehrner Zsolt alpolgármester, aki az egyesület fennállásának 30. évfordulója alkalmából is köszöntötte az ARNYE tagjait.

A csapatok felkészülten, pontosan válaszoltak a feltett kérdésekre. Az első köröket mind a hat csapat, a Rozmaring, a Vadrózsa, a Vízügy 2., a Menőmanók, a Vízipók és a Cappuccino is hiba nélkül teljesítette. A vetélkedőt vezető Fejes Rudolf által feltett kérdésekhez a háromtagú zsűri – Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója, dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója és Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke – csupán néhány alkalommal tett kiegészítést.

Utolsó alkalom lévén a díjazás is rendhagyó volt. A csapatok ugyan pontokért versengtek, díjazásban azonban mindenki azonosan részesült: emléklapot és könyvutalványt vehettek át a résztvevők.