Sokáig Hadik András vezetett, végül Vincze Ferenc nyerte a Székesfehérvár Rallye-t

Szinte végig a bajnoki címvédő, Hadik András vezetett a Székesfehérvár Rallye-n, a fordos pilóta azonban a tizenegyedik gyorsaságin defektek kapott, így a folyamatosan a nyakán loholó, bajnoki éllovas Vincze Ferenc győzött.

2019.06.09. 21:09 |

A vasárnapi első, csákberényi 12,3km hosszú gyorsaságival folytatódott a Székesfehérvár Rallye, amelyen ugyan nyílt egy kicsit az olló Hadik András és az üldözők között, de nem számottevően. Hadik 5:36,9-et repesztett, őt követte szorosan, 1,1 másodpercre Velenczei Ádám, és 1,3-ra Vincze Ferenc. A negyedik Balogh János hátránya már 4,2 volt, az ötödik Turán Frigyesé 4.6. A TOP 10-be még Osváth, Bodolai, Német, Hevesi, és Trencsényi fért még be, de utóbbi is csak 13,3 másodperccel ment rosszabbat mint a címvédő. Abszolútban Hadik előnye 3,1 másodperc Vinczével, és 5,5 Velenczeivel szemben.

Az oroszlányi 17 kilométeres gyorsaságit is Hadik András vitte, 2,4 másodperccel előzte meg Vincze Ferencet, így kettejük között 5,5-re nőtt a különbség abszolútban. Velenczei Ádám jött be harmadiknak, Hadiktól 3,5-öt, Vinczétől 1,1-et kapott, összetettben 9 másodperce nőtt a hátránya az éllovassal szemben. A gyorson Turánék autója megállt, majdnem három percet hagytak bent! Oroszlányban Bodolai lett a negyedik, Ostváth az ötödik, Rongits pedig a hatodik. A legjobb tízbe Német, Dudás Gergő, Trencsénnyi, és Maricsek tudta még beverekedni magát.

Guttamásinál 4,8km várt a mezőnyre, ami szinte egy villanás. A villanás pedig Vincze Ferencnek sikerült a legjobban, de csak 0,4 másodperccel tudta csökkenteni hátrányát Hadikkal szemben. Balogh jött be harmadiknak, egy tizedre Hadiktól, Velenczeinek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A Mitsubishi Lancer EVO VI(!)-ot „terelgető” Hevesi István jött be ötödiknek. Az élen a három dobogós még mindig tíz másodpercen belül állt ekkor!

A hetedik gyorson megint nagyot csatázott egymással a két éllovas, a csákberényi 12,3km-en mindössze két tized választotta el egymástól Vincze Ferencet, és Hadik Andrást, így utóbbi előnye, ha csak minimálisan is, de csökkent abszolútban, 4,9 másodperc volt a differencia. Velenczei jött be harmadiknak, 2,3-at kapott, így már tíz másodperc fölötti volt a hátránya a versenyben élen álló Hadik Andrással szemben.

A Székesfehérvár Rallye nyolcadik gyorsasági szakaszát – egyben második oroszlányit – Hadik András nyerte, ezzel, ha nem sokkal, de növelte előnyét összetettben az őt üldöző Vincze Ferenccel szemben. Kettejük között 1,4 másodperc volt a különbség a 17,3 kilométer végén, így pedig négy szakasszal a vége előtt Hadik 6,3 másodperccel vezet! Oroszlányban Velenczei lett a harmadik, Bodolai a negyedik, Balogh az ötödik, az EVO VI-tal Hevesi a hatodik. Összetettben Velenczei Ádám kényelmesen őrzi harmadik helyét, előny majdnem 50 másodperc Balgoh Jánossal szemben.

Ismét csökkent a differencia a Vincze Ferenc és Hadik András között, a 4,8km-es szakaszon azonban sokat nem lehet hozni, de a végelszámolásnál akár számíthatott is volna az a 0,8 másodperc, amennyivel Vincze ezúttal legyőzte Hadikot. Kettejük közé befurakodott Balogh János, aki csak 0,1-gyel ment rosszabbat, mint Vincze. Összetettben 5,5 másodperccel vezet Hadik, tehát egy körrel, három gyorssal a vége előtt még nem dőlt el semmi.

Tovább nőtt a tizedik gyorson a különbség Hadik és Vincze között, de csak 0,6 másodperccel, így két szakasszal a vége előtt 6,1 másodperccel állt jobban a bajnoki címvédő, mint a bajnoki éllovas.

Vincze Ferenc a tizenegyedik gyorsaságit nagyon megnyerte, illetve nézőpont kérdése, hogy Hadik veszítette el, aki defektet kapott. A lényeg, hogy a Vincze 10,9 másodpercet adott a bajnoki címvédőnek, és mivel a tizenkettedik szakaszt etapként teljesítette a mezőny, így Vincze Ferenc 4,8 másodperc előnnyel megnyerte a Székesfehérvár Rallye-t! Hadik András lett a második, míg Velenczei Ádám végzett összetettben a harmadik helye. Az első tízbe még abszolútban még Balogh, Hevesi, Német, Trencsényi, Dudás, Osváth, és Bodolai fért be.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak