Smart city konferencia lesz szerdán Székesfehérváron

A városi, térségi digitális fejlesztéseket, kiemelten a közlekedést állítja középpontba az az online smart city konferencia, amit szerdán rendeznek Székesfehérváron. Az előadók között nálunk is meghonosítható megoldásokról beszél dr. Urkuti György, Magyarország finn nagykövete, illetve lesz szó a Digitális Jólét Program eredményeiről és a közösségi közlekedésről mint trendről.
2021.06.08. 08:05 |

Az online konferenciát június 9-én, szerdán 10-12 óra között rendezik: a fórumhoz a város YouTube csatornáján, a linken keresztül, illetve a városi honlapon lehet csatlakozni.

Online konferenciát szerveznek a helyi és térségi közösségek digitális fejlesztési programjaihoz, valamint az okosváros-, smart city fejlesztésekhez kapcsolódó témákban, középpontban a közlekedéssel. A rendezvény egy sorozat nyitóeseménye lesz: a HÉT HATÁR Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesület – a Digitális Jólét Programmal együttműködve – hívja szakmai fórumra az érdeklődőket azzal a céllal, hogy ösztönözzék a helyi és határon túli közösségek digitális fejlesztési programjait az ismeretátadás, a képzés és az oktatás területein.

A szimpózium résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester, az Egyesület elnöke köszönti, majd a szakmai program első előadója dr. Urkuti György, Magyarország helsinki nagykövete lesz, aki a finn, nálunk is meghonosítható okosváros-megoldásokról, tapasztalatokról és partnerségi lehetőségekről fog beszélni. Ezt követően dr. Gál András Levente szakmai vezető foglalja össze a Digitális Jólét Program előrehaladását, majd Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke arra a kérdésre ad választ: hogyan csináljunk divatot a közösségi közlekedésből. A konferencia utolsó programeleme az Alba Innovár Digitális Élményközpontot és a Fehérvár App mobilalkalmazást mutatja be, az előadó pedig Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke lesz.

Közélet

 1. Pénteken kezdődik a kilencedik Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.14.
 2. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 3. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 4. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4