Siker, élmény, tapasztalat - Hunyadisok számoltak be külföldi tanulmányútjukról a Városházán

Sikerekben, tapasztalatokban és élményekben gazdag angliai tanulmányúton vettek részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai. A 24 fiatal az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében, az iskolájuk nyertes pályázatának köszönhetően tölthetett három hetet Brightonban, illetve Londonban. 
2019.11.27. 12:37 |

A diákok a Városházán tartottak beszámolót szakmai és személyes élményeikről, ahol dr. Kovács Zsoltné tanácsnok köszöntötte őket az Önkormányzat nevében.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében.

A gazdasági-informatikai, az irodai titkár, illetve a vállalkozási és bérügyintéző szakképzésben résztvevő 24 hunyadis fiatal szeptember 8-án indult háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítették a szakmai gyakorlatot négy fős tanári kísérettel. Különféle vállalkozásoknál dolgoztak, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, a Hunyadi igazgatója elmondta, minden eddiginél sikeresebb volt a mostani Erasmus program, a fiatalok többek között adminisztrációs és könyvelési feladatokat végeztek, weblapokat és táblázatokat szerkesztettek, adatokat szűrtek és rendszereztek, illetve különféle információs rendszereket kezeltek.

Nagyon pozitív visszajelzéseket, referenciákat kaptak a munkaerőpiac szereplőitől, és sok dicséretben részesültek.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a fiatalok a Városházán tartottak élménybeszámolót, melyen motivációs céllal részt vettek az alsóbb évfolyamos hunyadis diáktársaik is. Elmondták, hogy családoknál szállásolták el őket, belekóstoltak az angliai hétköznapokba, így a munkahelyükön kívül is bőven adódott lehetőség a nyelvtudásuk elmélyítésére, gyakorlására. Sok tapasztalatot szereztek a munka világából, beleértve az általános viselkedéskultúrát és a konkrét feladatvégzést is. A fiatalok többnyire párban voltak, és átlagosan napi hat órát dolgoztak. A szabadidejüket közös kirándulásokkal töltötték, jártak többek között a Wight-szigeten és Portsmouthban is.

Közélet

 1. Emlékhelyek napja - Székesfehérváron is lesznek programok

  A hagyományoktól eltérően idén augusztus 29-én rendezik meg az Emlékhelyek napját országszerte 60 nemzeti és történelmi emlékhely 70 helyszínének programjaival. Az országos megnyitó ebben az évben Pákozdon lesz, Székesfehérváron pedig egész nap színes programokkal várnak kicsiket és nagyokat is a Nemzeti Emlékhelyen.

  2020.08.10.
 2. Online előadások és kötelező maszkviselés - ilyen lesz az oktatás a Corvinuson

  Szeptembertől nem lesz minden a régi, a Corvinus Egyetem is hibrid oktatásra készül. A nagyobb előadásokat online tartják meg, a szemináriumok pedig korlátozások mellett személyes jelenléttel zajlanak majd.

  2020.08.10.
 3. A hívek idén televízión keresztül követhetik Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjét

  Augusztus 14-én, az országfelajánlás napján tartják az egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. Az esemény 18 órakor szentmisével kezdődik a Szent Imre templomban a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéinek jelenlétében. A járványügyi korlátozó intézkedéseket figyelembe véve és az előírásokat betartva a székváros fogadalmi szentmiséjét és az azt követő körmenetet idén csak zárt körben tudják megtartani.

  2020.08.08.
 4. Hazaszeretet és kötelességtudat - a repülős emlékműnél tisztelegtek a veteránok

  Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Székesfehérvári Repülős és Ejtőernyős Emlékműnél pénteken a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete szervezte. A hagyományokat ápoló veteránok ezzel a rendezvénnyel őrzik emlékét a második világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatnak, amely 1951-től 1954-ig Székesfehérváron vált ismertté.

  2020.08.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30