Siker, élmény, tapasztalat - Hunyadisok számoltak be külföldi tanulmányútjukról a Városházán

Sikerekben, tapasztalatokban és élményekben gazdag angliai tanulmányúton vettek részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai. A 24 fiatal az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében, az iskolájuk nyertes pályázatának köszönhetően tölthetett három hetet Brightonban, illetve Londonban. 
2019.11.27. 12:37 |

A diákok a Városházán tartottak beszámolót szakmai és személyes élményeikről, ahol dr. Kovács Zsoltné tanácsnok köszöntötte őket az Önkormányzat nevében.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében.

A gazdasági-informatikai, az irodai titkár, illetve a vállalkozási és bérügyintéző szakképzésben résztvevő 24 hunyadis fiatal szeptember 8-án indult háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítették a szakmai gyakorlatot négy fős tanári kísérettel. Különféle vállalkozásoknál dolgoztak, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, a Hunyadi igazgatója elmondta, minden eddiginél sikeresebb volt a mostani Erasmus program, a fiatalok többek között adminisztrációs és könyvelési feladatokat végeztek, weblapokat és táblázatokat szerkesztettek, adatokat szűrtek és rendszereztek, illetve különféle információs rendszereket kezeltek.

Nagyon pozitív visszajelzéseket, referenciákat kaptak a munkaerőpiac szereplőitől, és sok dicséretben részesültek.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a fiatalok a Városházán tartottak élménybeszámolót, melyen motivációs céllal részt vettek az alsóbb évfolyamos hunyadis diáktársaik is. Elmondták, hogy családoknál szállásolták el őket, belekóstoltak az angliai hétköznapokba, így a munkahelyükön kívül is bőven adódott lehetőség a nyelvtudásuk elmélyítésére, gyakorlására. Sok tapasztalatot szereztek a munka világából, beleértve az általános viselkedéskultúrát és a konkrét feladatvégzést is. A fiatalok többnyire párban voltak, és átlagosan napi hat órát dolgoztak. A szabadidejüket közös kirándulásokkal töltötték, jártak többek között a Wight-szigeten és Portsmouthban is.

Közélet

 1. Újra a diákok fővárosa lesz Fehérvár - három napig ülésezik az Országos Diákparlament

  2020-ban ismét Székesfehérvár ad otthont az Országos Diákparlamentnek. A január 31-e és február 2-a között megrendezett üléseken fontos témákat beszélnek meg a fiatalok és legitim lehetőségük nyílik arra, hogy oktatási kérdésekben egyeztessenek a kormányzattal.

  2020.01.29.
 2. Elkezdte a Városgondnokság a tél végi metszést Székesfehérváron

  A Városgondnokság szakemberei már elkezdték a bokrok-fák metszését a város közterületein. Fontos célja a vegetációs időszak előtti metszéseknek, hogy a közterületeken lévő növények egységes képet adjanak majd. A metszések után tavasz elején tovább folytatódnak a faültetések Székesfehérváron. Nagy törzsméretű 20-25cm kerületű fákat ültetnek városszerte. 

  2020.01.29.
 3. Adományokkal segítették Vimmer Gergő mozgássérült művész munkáját

  Vimmer Gergely gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen kommunikál a külvilággal. Legfontosabb kifejező eszköze a művészet; szőtteseit már a Királykút Emlékházban és A Szabadművelődés Házában is megismerhette a közönség. A fiatal alkotó kedden pénz,- és a munkájához szükséges fonaladományban részesült.

  2020.01.28.
 4. Civil álláspont Fehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről

  A Válasz önkormányzati képviselője, a városfejlesztési ügyek tanácsnoka kedden sajtótájékoztatón ismertette álláspontját Székesfehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről a Hiemer-házban. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy jól előkészített közgyűlési anyagokat kaptunk, amelyekkel lehetett azonosulni, ezért támogattam azokat.” - emelte ki Juhász László.

  2020.01.28.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek