Siker, élmény, tapasztalat - Hunyadisok számoltak be külföldi tanulmányútjukról a Városházán

Sikerekben, tapasztalatokban és élményekben gazdag angliai tanulmányúton vettek részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai. A 24 fiatal az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében, az iskolájuk nyertes pályázatának köszönhetően tölthetett három hetet Brightonban, illetve Londonban. 
2019.11.27. 12:37 |

A diákok a Városházán tartottak beszámolót szakmai és személyes élményeikről, ahol dr. Kovács Zsoltné tanácsnok köszöntötte őket az Önkormányzat nevében.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében.

A gazdasági-informatikai, az irodai titkár, illetve a vállalkozási és bérügyintéző szakképzésben résztvevő 24 hunyadis fiatal szeptember 8-án indult háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítették a szakmai gyakorlatot négy fős tanári kísérettel. Különféle vállalkozásoknál dolgoztak, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, a Hunyadi igazgatója elmondta, minden eddiginél sikeresebb volt a mostani Erasmus program, a fiatalok többek között adminisztrációs és könyvelési feladatokat végeztek, weblapokat és táblázatokat szerkesztettek, adatokat szűrtek és rendszereztek, illetve különféle információs rendszereket kezeltek.

Nagyon pozitív visszajelzéseket, referenciákat kaptak a munkaerőpiac szereplőitől, és sok dicséretben részesültek.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a fiatalok a Városházán tartottak élménybeszámolót, melyen motivációs céllal részt vettek az alsóbb évfolyamos hunyadis diáktársaik is. Elmondták, hogy családoknál szállásolták el őket, belekóstoltak az angliai hétköznapokba, így a munkahelyükön kívül is bőven adódott lehetőség a nyelvtudásuk elmélyítésére, gyakorlására. Sok tapasztalatot szereztek a munka világából, beleértve az általános viselkedéskultúrát és a konkrét feladatvégzést is. A fiatalok többnyire párban voltak, és átlagosan napi hat órát dolgoztak. A szabadidejüket közös kirándulásokkal töltötték, jártak többek között a Wight-szigeten és Portsmouthban is.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár