Segítség Horvátországnak - ma estig tart az adománygyűjtés Székesfehérváron

Ma estig tart az az adománygyűjtés, melyet a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére indítottak Székesfehérváron. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket, kézi szerszámokat és vízálló lábbeliket, gumicsizmákat várnak, melyeket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba, a Székesfehérvár – Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébániára és a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászhoz, a Lövölde utcába vihetnek az adományozók.
2021.01.08. 11:58 |

Jakubek Tiborné, a Szent István Művelődési Ház igazgatója arról tájékoztatott, hogy a támogatásokat a tervek szerint a jövő hét második felében juttatják el Sziszek városába.

A jótékonysági kezdeményezést a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház hirdette meg, hogy közösen segítsenek a horvátországi tragédia károsultjain. Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozott az összefogáshoz azzal, hogy egymillió forintot ajánlott fel.

Továbbra is várják a pénzadományokat az alábbi számlaszámra: Alba Caritas Hungarica Alapítvány 11736116-20151115-00000000. A közlemény rovatba szíveskedjenek beírni: “A horvátországi károsultak részére”

A lakosság körében meghirdetett akció ma 18 óráig tart, eddig lehet eljuttatni a tárgyi adományokat a Liszt Ferenc utca 1. szám alatti Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba, (az autóval érkezők a Szent Gellért Hotel felől tudják megközelíteni az intézményt), a Budai út 224. szám alatti Székesfehérvár – Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébániára (telefon: 22/304-085) és a Lövölde utca 28/a alatti Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászhoz.

Jakubek Tiborné igazgató arról tájékoztatott, hogy rengeteg felajánlás érkezett eddig, és továbbra is köszönettel várják a támogatásokat, elsősorban a tartós élelmiszert, a tisztító- és fertőtlenítőszereket, az ágyneműket, a kéziszerszámokat – főként lapátokat –, valamint a háztartási- és kisgépeket, barkács-felszereléseket. Ruhaneműkre kevésbé van szükség, ám gumicsizmára vagy más meleg, vízálló lábelire annál inkább, mert nagy a sár, gyakran esik az eső, és nehezen járható a terep a károsult területen.

„Az egyik legnagyobb adománya az életnek, ha eljutunk odáig, hogy adni, segíteni tudunk azoknak, akiknek erre igen nagy szükségük van. Ezen keresztül tud megnyilvánulni a legeslegszentebb dolog, a szeretet, annak adása és ápolása. Hiszem azt, hogy csak ez alakíthat ki körülöttünk fényt, csak ez tud minket előremozdítani. Csak akkor tudunk az életben épülni és fejlődni, ha ezen az úton haladunk.” - fogalmazott Jakubek Tiborné. Hozzátette, nagyon sok idős ember kereste meg a héten az intézményüket, de volt olyan fiatal adományozójuk is, aki egymaga húsz kilogramm lisztet, ugyanennyi cukrot és egy karton étolajat vitt adományként.

Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy az adományokat a Székesfehérváron állomásozó horvát katonai kontingens közreműködésével juttatják el a földrengés sújtotta Sziszek városába, valószínűleg a jövő hét második felében.

Közélet

 1. Két hónapja állnak helyt a fehérvári kórházban az MH 43. ezred katonái

  Tóth István százados a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház katonaállományának kijelölt rangidős parancsnoki tisztségét látja el 2020. november 16. óta az MH 43. ezred alakulatából. Már a második napon nyolc különböző munkaterületre, nyolcféle munkaidő beosztással sikerült a rábízott állományt a helyi egészségügyi intézmény mindennapjainak ,,vérkeringésébe” beillesztenie.

  2021.01.16.
 2. Hogyan tovább suli után? - pályaorientációs tanácsadás középiskolásoknak díjmentesen

  Hogyan tovább a suli után? címmel középiskolásokat vár ingyenes pályaorientációs tanácsadásra a Sikerativ Életmód Egyesület jövő hétfőtől, több alkalommal. A korlátozott létszám miatt az online programra e-mailben kell regisztrálni.

  2021.01.15.
 3. Zöldsuli Program az István Király Iskola kisdiákjaival

  Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A Youtube-on megnézhető pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült

  2021.01.15.
 4. Iskolanyitogató kicsit másképp - online mutatkoznak be az intézmények

  Szép hagyomány Székesfehérváron is, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek iskolanyitogató, ‘csibehívogató‘ programokon keresztül mutatkoznak be a város általános iskolái. Bár a személyes találkozásokra és közös játékokra most nincs lehetőség, az intézmények nem hagyják cserben a döntés előtt állókat.

  2021.01.15.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár