Segédeszköz-vásárlás támogatás LÁRKE tagoknak

Az életvitelt megkönnyítő segédeszköz-vásárlás támogatására pályázhattak a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete rendes tagjai idén ősszel. A több mint másfél millió forintos támogatási keretösszeget az adó egy százalékból és a Katona Károly Alapból biztosították. Az egyesület elnökségének döntése értelmében mind a 26 pályázó igényét támogatták.
2020.12.16. 16:45 |
Segédeszköz-vásárlás támogatás LÁRKE tagoknak

Az erről szóló beszámolót az alábbiakban olvashatják:

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) elnökségi ülésén megtárgyalta a személyi-jövedelemadó 1%-os adományokból befolyt és a Katona Károly Alapból kiegészítésre javasolt források felosztását. Az egyesület a korábban megjelentetett kiírása alapján a forrásból életvitelt támogató, segédeszköz beszerzési pályázatot hirdetett, majd kijelölt egy független bírálóbizottságot, ezt követően hozta meg az alábbi döntését.

A beérkező 26 kérelemből idén az összes látássérült pályázó tag igényét támogatja. Az 1.752.000 Ft-os keretösszegből okostelefonokat és órákat, iPhone készülékeket, laptopokat, szemüvegeket, beszélő konyhai mérlegeket, szkennereket, monitort, színfelismerőt, digitális nagyítót vásárolhattak a nyertesek. Két esetben vakvezető kutya élelmezéséhez és gyógyászati kiadásához nyújtottak támogatást. A nyertesek kiértesítése, a támogatási szerződéskötés, a nyereményutalás december elején megtörtént. Az elnökség további támogatásként 7 tag háztartási, irodatechnikai és infokommunikációs eszközkölcsönzési igényéről döntött pozitívan.