Segédeszköz-vásárlás támogatás LÁRKE tagoknak

Az életvitelt megkönnyítő segédeszköz-vásárlás támogatására pályázhattak a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete rendes tagjai idén ősszel. A több mint másfél millió forintos támogatási keretösszeget az adó egy százalékból és a Katona Károly Alapból biztosították. Az egyesület elnökségének döntése értelmében mind a 26 pályázó igényét támogatták.
2020.12.16. 16:45 |
Segédeszköz-vásárlás támogatás LÁRKE tagoknak

Az erről szóló beszámolót az alábbiakban olvashatják:

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) elnökségi ülésén megtárgyalta a személyi-jövedelemadó 1%-os adományokból befolyt és a Katona Károly Alapból kiegészítésre javasolt források felosztását. Az egyesület a korábban megjelentetett kiírása alapján a forrásból életvitelt támogató, segédeszköz beszerzési pályázatot hirdetett, majd kijelölt egy független bírálóbizottságot, ezt követően hozta meg az alábbi döntését.

A beérkező 26 kérelemből idén az összes látássérült pályázó tag igényét támogatja. Az 1.752.000 Ft-os keretösszegből okostelefonokat és órákat, iPhone készülékeket, laptopokat, szemüvegeket, beszélő konyhai mérlegeket, szkennereket, monitort, színfelismerőt, digitális nagyítót vásárolhattak a nyertesek. Két esetben vakvezető kutya élelmezéséhez és gyógyászati kiadásához nyújtottak támogatást. A nyertesek kiértesítése, a támogatási szerződéskötés, a nyereményutalás december elején megtörtént. Az elnökség további támogatásként 7 tag háztartási, irodatechnikai és infokommunikációs eszközkölcsönzési igényéről döntött pozitívan.

Közélet

 1. Több az autó, mint a hely

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Városházán a belvárosi parkolásról és a hatósági ellenőrzésekről. A parkolási rendelet belvárost érintő változásai is szó volt és elhangzott, hogy a történelmi belváros területén az év első öt hónapjában 1114 esetben intézkedtek a közterület felügyelők engedély nélküli behajtás miatt, tavaly a teljes évben 976 esetben kellett intézkedni. A fórumon szó volt a belvárosi vendéglátóhelyekről is.

  2023.06.07.
 2. Önkéntesek hete

  Második alkalommal szervezte meg az Önkéntesek hete programot a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A június első hetében a vármegyében több helyszínen zajló eseménysorozatban civil szervezeti bemutatók és kihelyezett osztályfőnöki órák népszerűsítik az önkéntességet a fiatalok körében. A szerdai székesfehérvári szakmai nap középpontjában az iskolai közösségi szolgálat állt.

  2023.06.07.
 3. Heves esőzések Fejér vármegyében

  A nagy esőzések Fejér Vármegyét sem kímélték. Néhány óra alatt egy havi csapadékmennyiségnek megfelelő eső zúdult Kincsesbánya községre. Az esőzések nyomait felszámolták, azonban a napokban újabb esőzések várhatók.

  2023.06.07.
 4. Japánkert a Csónakázó-tó szigetén

  Felavatták a japánkertet a Csónakázó-tó szigetén. A kert a Denso Gyártó Magyarország Kft. jubileumi ajándéka a munkavállalóinak, a város közösségének.

  2023.06.07.