Rúdugrók karácsonya a fehérvári atlétikai centrumban

Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum csarnoka. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel százharminc nevezés érkezett! Ez a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől az esti órákig.
2017.12.12. 11:04 |

Az első napon, szombaton serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport férfi és női versenyzői ugranak majd. A felnőttek mezőnyében az indulók között szerepel a tavalyi év fedett pályás felnőtt bajnoka és a ranglista vezetője, a bonyhádi Böndör Dániel, a tavalyi X-MAS CUP győztese. Részt vesz az EYOF-induló, még ifjúsági korosztályú Mihály Ádám a GEAC képviseletében. Az ARAK színeiben a 450-es egyéni csúccsal rendelkező ifjúsági Tímár Gergő veszi fel velük a versenyt.
A hölgyeknél is színvonalas versenyekre lehet számítani. A házigazdák 2017. évi felnőtt országos bajnoka és ranglista vezetője Siskó Zsófia mellett, a rajtlistán találjuk az idei év további két négyméteres eredmény birtokosát. Az X-MAS CUP címvédője, a debreceni Klekner Hanga és az MTK versenyzője Szabó Diána is jelezte indulási szándékát.

Vasárnap pedig a gyerekeké lesz a főszerep. A két SPORT XXI korcsoportban félszáz rúdugró palánta veszi majd birtokba a csarnokot délelőtt 10 órától. Legtöbben életükben először indulnak hivatalos rúdugró versenyen, ezért a verseny rendezői igyekeznek emlékezetessé tenni számukra is az eseményt. A gyerek korcsoportokban valamennyi induló éremdíjazásban részesül, továbbá ők is megkapják a verseny hivatalos pólóját. A második nap programja az újonc fiúk és leányok versenyével zárul majd.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak