Rúdugrók a Belvárosban - HOPP Parádéval kezdődött a Gyulai István Memorial

Szombaton délután volt a XIV. HOPP Parádé a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szokásos éves felvezető programja a Belvárosban. Az idei rúdugró parádét idén is a Magyar Király előtt rendezték. A főversenyen a felnőttek között fehérorosz győzelem született, Siskó Zsófia, az ARAK bajnoka pedig beállította egyéni legjobbját.
2018.06.30. 18:13 |

A jövő reménységei, a serdülő lányok nyitották meg a XIV. HOPP Parádé versenyszámainak sorát.

Az U16-os korosztályból nyolc versenyző állt rajthoz és a korosztály kezdő ugrómagassága 215 centiméter volt. A nézők a gyönyörű ugrások mellett új egyéni csúcsokat és rúdtörést is láthattak. A program az ARAK rúdugró bemutatójával folytatódott, majd igazi sztárparádét láthatott a székesfehérvári közönség, ugyanis a nemzetközi felnőtt mezőny is összemérte az erejét.

A színvonalas viadalt 467 cm-es  egyéni csúccsal a főiskolai világbajnok, szabadtéren négyszeres fehérorosz bajnok Iryna Zhuk  nyerte, bravúros versenyzéssel. 

Második helyen a fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes ukrán Marina Kylypko végzett/ 440 cm – a harmadik legjobb a londoni világbajnokságon nyolcadik orosz Olga Mullina volt/ 440 cm. Negyedikként az Egyesült Államik-beli Ross Kortney fejezte be rúdugrását/ 430 cm.

Jól teljesített az idei OB arany- és ezüstérmese is. A bajnok Siskó Zsófia  beállította egyéni csúcsát, 420 cm-rel az ötödik helyen végzett – Szabó Diána  idei legjobbjával hatodikként zárta versenyét/ 405 cm.  - számolt be a versenyről az atletika.hu.

Sport

 1. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 2. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 3. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 4. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak