Rúdugrók a Belvárosban - HOPP Parádéval kezdődött a Gyulai István Memorial

Szombaton délután volt a XIV. HOPP Parádé a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szokásos éves felvezető programja a Belvárosban. Az idei rúdugró parádét idén is a Magyar Király előtt rendezték. A főversenyen a felnőttek között fehérorosz győzelem született, Siskó Zsófia, az ARAK bajnoka pedig beállította egyéni legjobbját.
2018.06.30. 18:13 |

A jövő reménységei, a serdülő lányok nyitották meg a XIV. HOPP Parádé versenyszámainak sorát.

Az U16-os korosztályból nyolc versenyző állt rajthoz és a korosztály kezdő ugrómagassága 215 centiméter volt. A nézők a gyönyörű ugrások mellett új egyéni csúcsokat és rúdtörést is láthattak. A program az ARAK rúdugró bemutatójával folytatódott, majd igazi sztárparádét láthatott a székesfehérvári közönség, ugyanis a nemzetközi felnőtt mezőny is összemérte az erejét.

A színvonalas viadalt 467 cm-es  egyéni csúccsal a főiskolai világbajnok, szabadtéren négyszeres fehérorosz bajnok Iryna Zhuk  nyerte, bravúros versenyzéssel. 

Második helyen a fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes ukrán Marina Kylypko végzett/ 440 cm – a harmadik legjobb a londoni világbajnokságon nyolcadik orosz Olga Mullina volt/ 440 cm. Negyedikként az Egyesült Államik-beli Ross Kortney fejezte be rúdugrását/ 430 cm.

Jól teljesített az idei OB arany- és ezüstérmese is. A bajnok Siskó Zsófia  beállította egyéni csúcsát, 420 cm-rel az ötödik helyen végzett – Szabó Diána  idei legjobbjával hatodikként zárta versenyét/ 405 cm.  - számolt be a versenyről az atletika.hu.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak