Rúdugrók a Belvárosban - HOPP Parádéval kezdődött a Gyulai István Memorial

Szombaton délután volt a XIV. HOPP Parádé a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szokásos éves felvezető programja a Belvárosban. Az idei rúdugró parádét idén is a Magyar Király előtt rendezték. A főversenyen a felnőttek között fehérorosz győzelem született, Siskó Zsófia, az ARAK bajnoka pedig beállította egyéni legjobbját.
2018.06.30. 18:13 |

A jövő reménységei, a serdülő lányok nyitották meg a XIV. HOPP Parádé versenyszámainak sorát.

Az U16-os korosztályból nyolc versenyző állt rajthoz és a korosztály kezdő ugrómagassága 215 centiméter volt. A nézők a gyönyörű ugrások mellett új egyéni csúcsokat és rúdtörést is láthattak. A program az ARAK rúdugró bemutatójával folytatódott, majd igazi sztárparádét láthatott a székesfehérvári közönség, ugyanis a nemzetközi felnőtt mezőny is összemérte az erejét.

A színvonalas viadalt 467 cm-es  egyéni csúccsal a főiskolai világbajnok, szabadtéren négyszeres fehérorosz bajnok Iryna Zhuk  nyerte, bravúros versenyzéssel. 

Második helyen a fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes ukrán Marina Kylypko végzett/ 440 cm – a harmadik legjobb a londoni világbajnokságon nyolcadik orosz Olga Mullina volt/ 440 cm. Negyedikként az Egyesült Államik-beli Ross Kortney fejezte be rúdugrását/ 430 cm.

Jól teljesített az idei OB arany- és ezüstérmese is. A bajnok Siskó Zsófia  beállította egyéni csúcsát, 420 cm-rel az ötödik helyen végzett – Szabó Diána  idei legjobbjával hatodikként zárta versenyét/ 405 cm.  - számolt be a versenyről az atletika.hu.

Sport

 1. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.
 2. A Felix Promotion Profi Box Gála győztes fehérvári ökölvívóit fogadták a Városházán

  A székesfehérvári Felix Promotion Magyar Ring Profi Box Gálán győztes hazai ökölvívókat fogadta Fehérvár polgármestere és alpolgármestere hétfőn a Városházán, ahol megköszönték a sportolóknak a teltházas estét. Április végén az MKOSZ-csarnokban Hegyi Barnabás ötödik, Márton Balázs hatodik, míg a debütáló Kiliti Tamás első győzelmét aratta a profik között, ráadásul mindhárom fehérvári harcos kiütötte ellenfelét.

  2019.06.17.
 3. Bajnoki címek és egy országos csúcs az ARAK atlétáitól

  A junior és U23-as atlétikai országos bajnokságon taroltak az Alba Regia Atlétikai Klub sprinterei. Takács Boglárka és Szabó Dániel 100 és 200 méteren is fölényesen nyert. Mátó Sára tovább faragta országos csúcsát 400 gáton. Emellett Brandl Lilla megdobta az U20-as EB kvalifikációs szintjét!

  2019.06.17.
 4. Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

  A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

  2019.06.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak