Rendkívüli fehérvári támogatás a mentősöknek

Rendkívüli, hatmillió forintos támogatás biztosításáról döntött Székesfehérvár Önkormányzata nevében a város polgármestere, amely a mentősök napjainkban különösen nehéz, küzdelmes munkáját segíti. Az összeg egy, a betegek túlélési esélyeit növelő mellkaskompressziós eszköz beszerzését, továbbá a Mentőállomásra bútorok vásárlását teszi lehetővé – tájékoztatott közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.
2021.04.06. 12:10 |
„A járvány harmadik hulláma továbbra is nagy terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre és az abban dolgozó emberekre. Fantasztikus munkát végeztek Húsvétkor is, amit ezúton is szeretnék nekik hálás szívvel megköszönni. A Szent György Kórházban és a háziorvosi körzetekben dolgozók mellett azonban most sem feledkezhetünk meg a mentőszolgálatnál dolgozók heroikus áldozatvállalásáról sem. A Mentőállomás szakemberei naponta több mint 220 mentési feladatot és 1200 mintavételt teljesítenek, ami óriási terhelést jelent. Egyeztetve a mentőseinkkel, elfogadva a kérésüket, 6 millió forint támogatásról rendelkeztem, melyet az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, valamint a helyi RESQ Alapítványnak biztosítunk. Ez egy, a betegek szállítás közbeni biztonságát, és így túlélési esélyét növelő mellkaskompressziós eszköz megvásárlását teszi lehetővé, illetve olyan bútorok beszerzéséhez is hozzájárulunk, ami az állandó készenlétben lévő mentősök szolgálatteljesítését segíti az állomáson. Vigyázzunk egymásra!”

Közélet

 1. Polgármesteri egyeztetés Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd között

  A jelenlegi járványügyi helyzetről, a védelmi intézkedésekről, a nyitással kapcsolatos lehetőségekről, tapasztalatokról is szó esett azon az online beszélgetésen, amelyet Székesfehérvár polgármestere folytatott a németországi testvérváros, Schwäbisch Gmünd főpolgármesterével.

  2021.04.14.
 2. Maximális teljesítményt és példaértékű hozzáállást mutatnak a fehérvári katonák

  Bázis- és laktanyaüzemeltetés, raktározás, anyagellátás, vagy lakásügy – mindez egyszerre, egy időben, helyőrségi szinten. Csak néhány ,,falat” abból a sokrétű, szerteágazó tevékenységből, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrségtámogató parancsnoksága végez nap, mint nap.

  2021.04.14.
 3. Ételintolerancia vagy ételallergia? - Prof. Dr. Izbéki Ferenc online előadása az EFI oldalán

  Az Egészségfejlesztési Iroda szokásos online előadás-sorozatának következő témája a különböző ételallergiák és ételintoleranciák lesznek. A korunk népbetegségeként említett kórokról az április 20-án, kedden 18 órakor kezdődő, ingyenesen elérhető online szemináriumot az EFI Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők.

  2021.04.14.
 4. Fitz 100 emlékév - Pokrovenszi Krisztián igazgató a Múzeumi beszélgetésekben

  Elindult a Múzeumi beszélgetések sorozat: az első adásban Pokrovenszki Krisztián jelenlegi igazgató beszélt az intézmény jelenéről, jövőbeli terveiről, illetve megidézte az emlékév kapcsán az egykori legendás igazgató, Fitz Jenő alakját, munkásságát.

  2021.04.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár