Rendhagyó tanévnyitó volt rendőrökkel az István Király Általános Iskolában

Rendhagyó tanévnyitó rendezvényt tartott a Székesfehérvári István Király Általános Iskola csütörtökön. Az esemény egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Országos Baleset-Megelőzési Bizottságának 2017/18-as tanévet megnyitó kampányrendezvénye is volt, amelyet a biztonságos közlekedésre nevelésben elért eredményei elismeréseképpen rendeztek a székesfehérvári intézményben.
2017.08.31. 19:55 |
Hagyományosan, évtizedes múltra visszatekintően az István Király Általános Iskola rendezi a városi és a megyei közlekedési versenyt, amelyen – Mayer László, iskolánk rendőre segítségével - rendszeresen sikerrel szerepelnek tanulóink. Kiváló lehetőség nyolcadik osztályos diákjainknak, hogy nagyon kedvezményesen szerezhetnek jogosítványt segédmotoros kerékpárra. A közlekedési ismeretek és kultúra fejlesztéséért végzett munkánk elismerése, hogy az ORFK-Országos Baleset-Megelőzési Bizottság az iskolánkban nyitja meg országosan is a tanévet.” – mondta el Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatója.A Rendőrség az „Iskola rendőre” program keretében évek óta mintegy háromezer általános iskolával működik együtt országszerte. Országos tanévnyitónk helyszínéül ezúttal egy olyan iskolát választottunk, ahol a közlekedés biztonságát igazán komolyan veszik, lelkesek a pedagógusok és aktívak a gyerekek.” – fogalmazott Óberling József, rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az Országos Baleset-Megelőzési Bizottság elnöke.

Az eseményen részt vett Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, közlekedésbiztonsági szakértő és Viza Attila tanácsnok is.

Közélet

 1. Új lendület, régi cél - továbbra is "Közösen egy zöld úton"

  A cél nem változott, a Depónia továbbra is a környezet tisztaságát és az újrafelhasználást fókuszba helyező gazdaságosságot tartja szem előtt, viszont megújították a cég arculatát. A Depónia Nonprofit Kft. új szlogenje megfogalmazza a célt, és felhívja a figyelmet arra, hogy kizárólag közösen tudunk tenni környezetünk védelme érdekében. Ezt fejezi ki a Közösen egy zöld úton... jelmondat.

  2018.01.23.
 2. A 2018-as költségvetés tervezetéről tart kedden fogadóórát Fehérvár polgármestere

  On-line fogadóórát tart január 23-án, kedden délután, 16 és 18 óra között Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé az értesítést, és a 2018-as költségvetés tervezetével kapcsolatban várja a megkereséseket.

  2018.01.23.
 3. A Wannsee konferencia 76. évfordulóján emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól

  A 76 esztendeje, Berlin egyik városrészében, Wannsee-ben történt - az európai zsidóság kiirtásáról rendelkező - titkos konferencia évfordulója alkalmából, Székesfehérváron, a Zsinagóga-emlékműnél emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól. Az eseményt a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a Raoul Wallenberg Egyesület és a Székesfehérvári Zsidó Hitközség együtt szervezte. 

  2018.01.22.
 4. In memoriam Dr. Kontsek Judit

  A sokak által ismert és szeretett doktornő még decemberben is rendelt, szívvel-lélekkel állt betegei mellett. Családja, barátai és ismerősei mellett a városi közösség is fájó szívvel búcsúzik.

  2018.01.22.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek