Rendhagyó tanévnyitó volt rendőrökkel az István Király Általános Iskolában

Rendhagyó tanévnyitó rendezvényt tartott a Székesfehérvári István Király Általános Iskola csütörtökön. Az esemény egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Országos Baleset-Megelőzési Bizottságának 2017/18-as tanévet megnyitó kampányrendezvénye is volt, amelyet a biztonságos közlekedésre nevelésben elért eredményei elismeréseképpen rendeztek a székesfehérvári intézményben.
2017.08.31. 19:55 |
Hagyományosan, évtizedes múltra visszatekintően az István Király Általános Iskola rendezi a városi és a megyei közlekedési versenyt, amelyen – Mayer László, iskolánk rendőre segítségével - rendszeresen sikerrel szerepelnek tanulóink. Kiváló lehetőség nyolcadik osztályos diákjainknak, hogy nagyon kedvezményesen szerezhetnek jogosítványt segédmotoros kerékpárra. A közlekedési ismeretek és kultúra fejlesztéséért végzett munkánk elismerése, hogy az ORFK-Országos Baleset-Megelőzési Bizottság az iskolánkban nyitja meg országosan is a tanévet.” – mondta el Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatója.A Rendőrség az „Iskola rendőre” program keretében évek óta mintegy háromezer általános iskolával működik együtt országszerte. Országos tanévnyitónk helyszínéül ezúttal egy olyan iskolát választottunk, ahol a közlekedés biztonságát igazán komolyan veszik, lelkesek a pedagógusok és aktívak a gyerekek.” – fogalmazott Óberling József, rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az Országos Baleset-Megelőzési Bizottság elnöke.

Az eseményen részt vett Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, közlekedésbiztonsági szakértő és Viza Attila tanácsnok is.

Közélet

 1. Óvodákat követően beteg gyerekeket segítettek Fehérvár legjobb sportolói

  A „Gólokkal az óvodákért, a város legjobb sportolóival" jótékonysági akció eseményén a Fehérvár AV19, a Fehérvár Enthroners és az Alba Fehérvár játékosai által felajánlott dedikált mezek 230 ezer forintért, míg az Alba Plaza és a Mol-Vidi FC által licitre bocsájtott labda 70 ezer forintért kelt el, így összesen 300 ezer forinttal támogatták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát. Az adományokat csütörtökön adták át az Alba Plazaban.

  2018.07.19.
 2. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.19.
 3. A 90 esztendős Rozsics Lajosné, Marika nénit köszöntötték

  A 90 esztendős Rozsics Lajosné Marika nénit köszöntötte otthonában Mészáros Attila alpolgármester. Marika néni a Felvidékről származik. Ifjú, kisgyermekes anyaként élelmezésszervezési feladatokat látott el a székesfehérvári diákotthonban, majd a mezőgazdasági főiskola gazdasági igazgatója lett, innen ment nyugdíjba.

  2018.07.19.
 4. Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

  Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola. Székesfehérváron a művészeti oktatásra koncentrálnak majd - írja a főiskola közleményében. Az intézményben az elmúlt 25 tanévben mintegy 25 ezer hallgató végzett.

  2018.07.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek