Rendhagyó tanévnyitó volt rendőrökkel az István Király Általános Iskolában

Rendhagyó tanévnyitó rendezvényt tartott a Székesfehérvári István Király Általános Iskola csütörtökön. Az esemény egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Országos Baleset-Megelőzési Bizottságának 2017/18-as tanévet megnyitó kampányrendezvénye is volt, amelyet a biztonságos közlekedésre nevelésben elért eredményei elismeréseképpen rendeztek a székesfehérvári intézményben.
2017.08.31. 19:55 |
Hagyományosan, évtizedes múltra visszatekintően az István Király Általános Iskola rendezi a városi és a megyei közlekedési versenyt, amelyen – Mayer László, iskolánk rendőre segítségével - rendszeresen sikerrel szerepelnek tanulóink. Kiváló lehetőség nyolcadik osztályos diákjainknak, hogy nagyon kedvezményesen szerezhetnek jogosítványt segédmotoros kerékpárra. A közlekedési ismeretek és kultúra fejlesztéséért végzett munkánk elismerése, hogy az ORFK-Országos Baleset-Megelőzési Bizottság az iskolánkban nyitja meg országosan is a tanévet.” – mondta el Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatója.A Rendőrség az „Iskola rendőre” program keretében évek óta mintegy háromezer általános iskolával működik együtt országszerte. Országos tanévnyitónk helyszínéül ezúttal egy olyan iskolát választottunk, ahol a közlekedés biztonságát igazán komolyan veszik, lelkesek a pedagógusok és aktívak a gyerekek.” – fogalmazott Óberling József, rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az Országos Baleset-Megelőzési Bizottság elnöke.

Az eseményen részt vett Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, közlekedésbiztonsági szakértő és Viza Attila tanácsnok is.

Közélet

 1. Átvette mandátumát Fehérvár két országgyűlési képviselője

  Vargha Tamás és Törő Gábor megválasztott országgyűlési képviselői kisebb ünnepség keretén belül, kedden délután vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól. A megalakuló országgyűlésben harmadik ciklusát kezdi meg képviselőként Vargha Tamás, és szintén harmadik ciklusát kezdi Törő Gábor, Fejér megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője.

  2018.04.24.
 2. Civil vélemény a fehérvári Közgyűlés pénteken meghozott döntéseiről

  A Válasz önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón ismertette véleményét Székesfehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről kedden, a Hiemer-házban. „Külön öröm számomra, hogy szavazatommal hozzájárulhattam a Székesfehérvári Balettszínház megalakulásához, mely intézmény tovább erősíti régiós szerepünket.” - emelte ki Juhász László.

  2018.04.24.
 3. Közel 1500 fehérvári diák búcsúzik iskolájától a Ballagási héten

  Idén is Ballagási Héttel búcsúztatja Székesfehérvár a végzős diákokat és tanáraikat. Pénteken az Órajátéknál köszöntik a ballagó osztályok osztályfőnökeit. Május 4-én újra lesz Bolondballagás, melynek főnyereménye 100 ezer forint lesz. A maskarás belvárosi bolondozás másnapján a hagyományos Városi Ballagás zárja a hetet.

  2018.04.24.
 4. Mintegy félezer vácis diák ismerkedhetett a Magyar Honvédség fegyvereivel, eszközeivel

  A „170 éves a Magyar Honvédség" rendezvénysorozat keretében „Ismerkedés a Magyar Honvédség fegyvereivel, eszköztárával” címmel a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégiumábnak mintegy hatszáz diákja látogatott el a Nagysándor József Laktanyába kedden. A fiatalok kipróbálhatták a harci járműveket, kézbe vehették a fegyvereket és megtekinthették a laktanyákat is.

  2018.04.24.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek