Remek partikat hozott a XIV. Fehérvár Böllhoff Kupa sakkverseny

Több mint száz sakkozó érkezett az ország minden részéből a Fehérvár Kupára, negymesterektől a legkisebb sakk palántákig. Két csoportban bonyolították a versenyt, amelynek célja a fiatalabbak számára a remek tapasztalatszerzés lehetett.
2017.10.24. 09:44 |

Fehérvári istván, a Fehérvár SE oktatója, mesterjelölt, a verseny szervezője elmondta, Nagykanizsától Debrecenig sok helyről jöttek sakkozók, köztük nemzetközi mesterek, akik igen színvonalas partikat játszottak. Külön öröm, hogy igen sok gyerek vett részt, több sakkiskola is benevezte játékosait, akiknek minden nagyobb verseny fontos tapasztalatot jelent. Az A-csoportban persze a legjobbak kaptak helyet, közöttük szoros versenyben dőlt el az elsőség. Végül, ahogy vérható volt, a három nemzetközi mester végzett az élen. Kántor Gergely, Aczél Gergely és Nagy Gábor egyaránt 6 ponttal zárta a hétfordulós versenyt.

Külön élményt jelentettek azok a partik, ahol a gyerekek idősebbekkel mérték össze tudásukat, akadt rá példa, hogy a két játékos életkora között több mint hetven év volt! Ez is mutatja, a sakktábla megszállottjai kortól függetlenül képesek jó meccseket játszani egymással. A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban, legjobban a hatodik helyen végzőPapagorasz Takisz szerepelt. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendez saját tagjainak, a sakkoktatásnak is köszönhetően ott is szép létszámmal kalkulálhatnak a klub oktatói.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak