Remek ARAK-os teljesítmények az U20-as Eb-n

Több fehérvári sportolóval a mezőnyben rajtolt el az U20-as atlétika Eb. Az első két nap után egy döntős szereplésnek már örülhetünk, de a továbbiakban is érdemes lesz követni a versenyeket.

2019.07.19. 21:27 |

Csütörtökön megkezdődött az U20-as atlétika Európa-bajnokság a svédországi Borasban. A nyitónapon elrajtolt egyebek mellett a 100 méteres síkfutás, amelyben az ARAK-os Takács Boglárkáért szoríthattunk. A móri lány az első fordulót 11.70-es idővel abszolválta, amellyel csupán négy századdal maradt el egyéni csúcsától. Az elődöntőben további két századot javítva, futamában harmadikként, összesítésben a nyolcadik helyen kvalifikálta magát a péntek esti döntőbe. Erre koncentrálva Bogi úgy döntött, a délután esedékes 200 méteres előfutamtól inkább visszalép. A fináléban aztán nagyot küzdve, 11.73-mal a nyolcadik helyen ért célba.

A 400 méteres gátfutásnak két ARAK-os érdekeltje is volt. A nőknél Mátó Sára 59.47-es eredménnyel, kilencedik helyen az elődöntőbe jutott, míg a férfiaknál Csókás Nikolasznak ez nem sikerült, 54.26-tal huszonnegyedik helyen zárt. Kalapácsvetésben Brandl Lilla egyéni legjobbját megközelítve, 56.54-gyel lett tizennyolcadik, a döntőről ezzel lemaradt.

Sport

 1. Tour de Hongrie - Rajt két nappal az utolsó magyarországi Giro-szakasz után

  A magyar körverseny honlapjának keddi beszámolója szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elfogadta a szervezők kérelmét, így a viadal kiváló időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba: 2020-ban május 13. és 17. között rendezik a Tour de Hongrie-t, amelyen akár a legmagasabb kategóriájú, World Tour-csapatokat is láthatnak a nézők.

  2019.11.19.
 2. Bécsben szerepeltek a Fehérvár Rugby Club utánpótlás fiú csapatai a hétvégén

  Szombaton Bécsben a Vienna Celtic RC Rugby Tornán mérkőztek a Fehérvár Rugby Club utánpótlás korú fiú csapatai. Olimpiai htes rögbiben az U10 (FRC – Nádasdladány összevont csapat) és korosztály az ötödik, az U12 és a 14 év alattiak a negyedik helyen végeztek. Ezüstérmet szerzett az U16 (FRC, Velence, Batta összevont csapat) míg bronzot az U18 korosztály.

  2019.11.19.
 3. Karate: több mint száz induló a Csákvár kupán

  Hétvégén Csákvár városa adott otthont a II. Csákvár Kupa elnevezésű kyokushin karate versenynek, az IFK Magyar Kyokushin Szervezet rendezésében. A verseny fő célkitűzése volt, hogy a több mint 100, számottevő versenytapasztalattal még nem rendelkező, ifjú karatéka számára gyakorlási lehetőséget biztosítson.

  2019.11.19.
 4. A Puskás Akadémiát fogadja a MOL Fehérvár FC szombaton

  Csaknem egy hónap után kerül sor újabb hazai mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban, amikor a Vidi a Puskás Akadémiát fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A találkozó november 23-án 17 órakor kezdődik. Jegyet online, a VidiShopban, a Fehérvári Jegyirodában és a Petőfi Kultúrtanszéken is lehet váltani.

  2019.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak