Rangadó vár az Albára, online közvetítés is lesz a Falco elleni meccsről

Két győzelem eddig az Alba mérlege a középszakaszban, a két előtte álló csapat ellen pedig most következnek a fehérváriak mérkőzései. Szombaton a Falco látogat a Gáz utcai csarnokba. A szombathelyiek jelenleg egy gőzelemmel állnak jobban az Albánál, vagyis utolérheti riválisát a bajnoki címvédő.
2018.04.13. 14:40 |

A szombathelyi Falco KC ellen két bajnoki döntőt is vívott már története során az Alba Fehérvár, egyet még 1999-ben, a másodikat pedig tavaly nyáron. Mindkétszer a mieink kerültek ki győztesen a párharcból, és a jelenlegi erőviszonyok alapján ismét az érmekért csatázik majd ez a két csapat. Persze, hogy melyik éremért, és játszanak-e egymás ellen a rájátszásban, az még a jövő zenéje, de mivel jelenleg a Falco a második, az Alba a harmadik a táblázaton, nem nehéz megjósolni, hogy minden meccsüknek komoly tétje lesz. Így van ez most is, szombaton a középszakaszban találkoznak Fehérváron, és ha nyer az Alba, pontszámban utoléri a Szombathelyt. A play-off előtt a középszakaszban egymás ellen vívott meccsek eredménye dönt a helyezésről, ha két csapat egyforma mérleggel végez, így nagy jelentősége lehet annak, mire mennek egymással ebben a periódusban.

Ősszel a Savaria Arénában nagyon simán nyert a Falco, az Alba akkor a szezonkezdetet sújtó sérülésekkel szenvedett. A fehérvári alapszakasz-meccs idején már teljes volt a létszám, és izgalmas találkozón sikerült is visszavágni. Most ismét az Alba a pályaválasztó, Dzunics Braniszlav csapata a Körmend és a Kecskemét legyőzése után fogadja a sárga-feketéket. A Falco is megnyerte első meccsét a középszakaszban, pihenten érkezhet, mert nem játszott hét közben, így mindenképpen nagy csatára van kilátás. A meccs szombaton 18 órakor kezdődik, és a Fehérvár Médiacentrum youtube-csatornáján vagy a szekesfehervar.hu/elo címen élőképes online közvetítésben is követhető lesz.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak