Rajzpályázat vadon élő állatokról általános iskolásoknak

Általános iskolás diákok számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából. A pályázat témája a vadon élő állatok hazánkban – a legfeljebb A3-as méretű alkotásokat március 18-ig várják az SZKKK Fürdő sori központjában és Kisfaludon is.
2024.03.01. 07:26 |
Rajzpályázat vadon élő állatokról általános iskolásoknak

Március 3. a vadon élő állatok világnapja. Ezen a napon ünnepeljük, hogy Földünk vadon élő növény- és állatvilága milyen sokszínű, illetve, hogy milyen gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értéket képviselnek.

A pályázat szervezői arra kíváncsiak, hogy a gyerekek milyennek látják a hazánkban vadon élő állatok világát. Az alkotásokat bármilyen technikával el lehet készíteni: színes ceruza, filctoll, vízfesték, zsírkréta, pasztell, tempera vagy bármi egyéb használható. A beadott pályamű mérete legfeljebb A3-as lehet. Az alkotásokat két kategóriában díjazzák: 1–4. és 5–8. osztályosok.

A rajzokat a Kisfaludi Közösségi Házban (Székesfehérvár-Kisfalud, Könyves Kálmán utca 10/A) hétfőn és szerdán 18.00–20.00 óráig, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portáján (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.) hétfőtől péntekig 8.00–20.00 óráig lehet leadni.

A szervezők kérik, hogy a pályaművek hátuljára írják rá a készítő nevét, korát, az iskola nevét, az alkotás címét, a szülő elérhetőségeit (mobiltelefonszám és e-mail cím). A pályázat benyújtási határideje: 2024. március 18.

Az eredményhirdetés és díjátadó április 6-án, szombaton lesz a Kisfaludi Közösségi Házban. Az alkotások közül I., II. és III. helyezettet választ ki a zsűri, a legjobb alkotások készítői értékes ajándékot kapnak, az alkotásokat beküldött gyermekek pedig egy workshop keretében tanulhatnak és alkothatnak közösen a Kisfaludi Művészkör tagjaival ezen a napon. Különdíjjal jutalmazzák azt az alkotást, amely közösségi felületen a legtöbb szavazatot kapja a közönségtől.

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.