Ragyogó pünkösdi sikerek az Alba Regia Vívó Akadémiánál

Izgalmakkal telt a pünkösdi hétvége a székesfehérvári vívóklubnál. Szombaton a kadeteknek, vasárnap a junioroknak rendezték meg a második előválogatót Keszthelyen. Szombat reggel a fiúk kezdtek, ahol a csoportfordulók után Kovács Gergely elsőként fordulva jutott tovább, Tárkányi Zsombornak viszont nem sikerült a továbblépés. Kovács Gergely kiegyensúlyozott, magabiztos vívással haladt egészen a döntőig, ahol nagyon szoros asszóban, egy tussal lemaradva végzett a második helyen.
2019.06.11. 10:04 |

Délután a lányok következtek. Az egyesület mindhárom női versenyzője sikeresen vette a csoportköröket, és jutott Salamon Réka harmadikként, Kiss Emma kilencedikként, Tehrani Léna negyvennegyedikként fordulva táblára. Az egyesület versenyzői kiegyensúlyozott vívással mutatkoztak be ismét, és végzett Tehrani Léna 28., a még gyermek korosztályú Kiss Emma Júlia a 10., és Salamon Réka a döntőben a 6. helyen.

Másnap a junior korosztállyal folytatódott a verseny, ahol a vívóklub idősebb versenyzői is színre léptek. A fiúknál Tárkányi Zsombornak sajnos nem sikerült táblára kerülnie, Háder Roland ötödikként, Kovács Gergely tizenhatodikként fordulva jutott táblára. A fiúk jól vették az akadályokat, és jutottak a 16-os táblára, így Háder Roland a kilencedik, Kovács Gergely a tizenharmadik helyen végzett.

A lányok is népes mezőnnyel léptek pástra, ahol sajnos Demény Katának és Tantmann Evelinnek nem sikerült a csoportkörök után táblára lépnie. Tehrani Lénának a 64-es tábláig sikerült eljutnia, Kollár Kincső egészen a 16-os tábláig menetelt, a serdülő korosztályú Salamon Réka pedig a döntőbe jutva a későbbi győztestől (a szintén székesfehérvári, de tatai színekben vívó Büki Lilitől) kikapva végzett a nyolcadik helyen.

Eredmények:

kadet férfi: Kovács Gergely 2., Tárkányi Zsombor 71.
kadet leány: Salamon Réka 6., Kiss Emma Júlia 10., Tehrani Léna 28.
junior férfi: Háder Roland 9., Kovács Gergely 13., Tárkányi Zsombor 93.
junior leány: Salamon Réka 8., Kollár Kincső 14., Tehrani Léna 43., Demény Kata 61.,
Tantmann Evelin 71.

Ezzel az újabb jó szerepléssel Salamon Réka az aktuális ranglista 3. míg Kovács Gergely a kadett ranglista élén van.

Junior férfi párbajtőr előválogató, Keszthely, 102 induló.
Végeredmény:
1. Cséri Soma (Tapolca, edző: Gauland Zsófia), 2. Kolczonay Balázs (AVA), 3. Bálind Bence (BVSC) és Hosszú Dániel (Honvéd), 5. Ujvári András (Honvéd), 6. Bartkó Levente (MTK), 7. Horváth Zsombor (BVSC), 8. Farkas Domos (Pécs)

Junior női párbajtőr előválogató, Keszthely, 71 induló.
Végeredmény:
1. Büki Lili (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Dékány Kinga (AVA), 3. Kardos Edina (Vasas) és Petri Renáta (AVA), 5. Kálmán Gyöngyvér (Interfencing), 6. Fekete Laura (Honvéd), 7. Kolczonay Borbála (Fless), 8. Salamon Réka (Alba Regia) A döntőben: Büki-Dékány 15:14.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr előválogató, Keszthely, 77 induló.
Végeredmény: 1. Csabai Máté (Vasas, edző: Csabai Imre), 2. Kovács Gergely (Alba Regia), 3. Fekete Ádám (Balaton) és Kó Benedek (BVSC), 5. Mercz Ádám (Szolnok), 6. Hassan Malalla Szultán (Vasas), 7. Kaló Ádám (Balaton), 8. Régely Domonkos (Vasas). A döntőben: Csabai-Kovács 15:14.

Kadet női párbajtőr előválogató, Keszthely, 65 induló.
Végeredmény:
1. Kálmán Gyöngyvér (Interfencing, edző: Nyisztor Sándor), 2. Wimmer Dorina (MTK), 3. Balogh Bella (Vasas) és Miklós Fanni (Pécs), 5. Szarvas Rita (Fless), 6. Salamon Réka (Alba Regia), 7. Demeter Diána (BVSC), 8. Scharek Angéla (Vasas). A döntőben: Kálmán-Wimmer 15:10.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Baji Balázs: jó és erős mezőny várható Fehérváron

  Erős mezőnyre, önmagától pedig jó teljesítményre számít Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó a 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyet augusztus 19-én rendeznek Székesfehérváron.

  2020.07.05.
 2. Mancz foci a futball legendáival Fehérváron

  Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Mancz focit, a lakótelep betonrengetege között megbúvó kispályás futballtalálkozót. Idén is legendákkal telt meg a tér, Tiber Krisztián az egykori gólkirály, Sitku Illés a Videoton kitűnősége mellett, felfedezhettük a nézők között Fister Ferencet, Nagy II Jánost, Vadász Imrét is, de ott volt Tóth István a Volán örök vezére, illetve megannyi régi ismerős a futballpályákról és a lelátókról.

  2020.07.04.
 3. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 4. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak