Ragyogó pünkösdi sikerek az Alba Regia Vívó Akadémiánál

Izgalmakkal telt a pünkösdi hétvége a székesfehérvári vívóklubnál. Szombaton a kadeteknek, vasárnap a junioroknak rendezték meg a második előválogatót Keszthelyen. Szombat reggel a fiúk kezdtek, ahol a csoportfordulók után Kovács Gergely elsőként fordulva jutott tovább, Tárkányi Zsombornak viszont nem sikerült a továbblépés. Kovács Gergely kiegyensúlyozott, magabiztos vívással haladt egészen a döntőig, ahol nagyon szoros asszóban, egy tussal lemaradva végzett a második helyen.
2019.06.11. 10:04 |

Délután a lányok következtek. Az egyesület mindhárom női versenyzője sikeresen vette a csoportköröket, és jutott Salamon Réka harmadikként, Kiss Emma kilencedikként, Tehrani Léna negyvennegyedikként fordulva táblára. Az egyesület versenyzői kiegyensúlyozott vívással mutatkoztak be ismét, és végzett Tehrani Léna 28., a még gyermek korosztályú Kiss Emma Júlia a 10., és Salamon Réka a döntőben a 6. helyen.

Másnap a junior korosztállyal folytatódott a verseny, ahol a vívóklub idősebb versenyzői is színre léptek. A fiúknál Tárkányi Zsombornak sajnos nem sikerült táblára kerülnie, Háder Roland ötödikként, Kovács Gergely tizenhatodikként fordulva jutott táblára. A fiúk jól vették az akadályokat, és jutottak a 16-os táblára, így Háder Roland a kilencedik, Kovács Gergely a tizenharmadik helyen végzett.

A lányok is népes mezőnnyel léptek pástra, ahol sajnos Demény Katának és Tantmann Evelinnek nem sikerült a csoportkörök után táblára lépnie. Tehrani Lénának a 64-es tábláig sikerült eljutnia, Kollár Kincső egészen a 16-os tábláig menetelt, a serdülő korosztályú Salamon Réka pedig a döntőbe jutva a későbbi győztestől (a szintén székesfehérvári, de tatai színekben vívó Büki Lilitől) kikapva végzett a nyolcadik helyen.

Eredmények:

kadet férfi: Kovács Gergely 2., Tárkányi Zsombor 71.
kadet leány: Salamon Réka 6., Kiss Emma Júlia 10., Tehrani Léna 28.
junior férfi: Háder Roland 9., Kovács Gergely 13., Tárkányi Zsombor 93.
junior leány: Salamon Réka 8., Kollár Kincső 14., Tehrani Léna 43., Demény Kata 61.,
Tantmann Evelin 71.

Ezzel az újabb jó szerepléssel Salamon Réka az aktuális ranglista 3. míg Kovács Gergely a kadett ranglista élén van.

Junior férfi párbajtőr előválogató, Keszthely, 102 induló.
Végeredmény:
1. Cséri Soma (Tapolca, edző: Gauland Zsófia), 2. Kolczonay Balázs (AVA), 3. Bálind Bence (BVSC) és Hosszú Dániel (Honvéd), 5. Ujvári András (Honvéd), 6. Bartkó Levente (MTK), 7. Horváth Zsombor (BVSC), 8. Farkas Domos (Pécs)

Junior női párbajtőr előválogató, Keszthely, 71 induló.
Végeredmény:
1. Büki Lili (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Dékány Kinga (AVA), 3. Kardos Edina (Vasas) és Petri Renáta (AVA), 5. Kálmán Gyöngyvér (Interfencing), 6. Fekete Laura (Honvéd), 7. Kolczonay Borbála (Fless), 8. Salamon Réka (Alba Regia) A döntőben: Büki-Dékány 15:14.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr előválogató, Keszthely, 77 induló.
Végeredmény: 1. Csabai Máté (Vasas, edző: Csabai Imre), 2. Kovács Gergely (Alba Regia), 3. Fekete Ádám (Balaton) és Kó Benedek (BVSC), 5. Mercz Ádám (Szolnok), 6. Hassan Malalla Szultán (Vasas), 7. Kaló Ádám (Balaton), 8. Régely Domonkos (Vasas). A döntőben: Csabai-Kovács 15:14.

Kadet női párbajtőr előválogató, Keszthely, 65 induló.
Végeredmény:
1. Kálmán Gyöngyvér (Interfencing, edző: Nyisztor Sándor), 2. Wimmer Dorina (MTK), 3. Balogh Bella (Vasas) és Miklós Fanni (Pécs), 5. Szarvas Rita (Fless), 6. Salamon Réka (Alba Regia), 7. Demeter Diána (BVSC), 8. Scharek Angéla (Vasas). A döntőben: Kálmán-Wimmer 15:10.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak