Ragyogás a Köfém Művelődési Házban - június 6-ig látható Bita-Simon Erika tárlata

Csütörtökön este Ragyogás címmel nyílt meg Bita-Simon Erika székesfehérvári gyöngyékszer-készítő kiállítása a Köfém Művelődési Házban. A XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében látható tárlaton szebbnél szebb, többek között hazai és nemzetközi versenyekre készült ékszereket, hétköznapi és alkalmi viseleteket, ékszer-szetteket láthatunk.
2019.05.16. 19:09 |

Bita-Simon Erika gyerekkora óta foglalkozik gyöngyfűzéssel. Hobbiját hosszú évek alatt, saját fantáziája és maga által kidolgozott technikák alapján fejlesztette.

2007-ben merült el alaposabban a gyöngyök világában, főként ékszereket, hajbavalókat készít többek között Swarovski kristályok, gyöngyök felhasználásával. Néhány éve tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének.

A kiállítás az alkotó bemutatkozó tárlata, melynek keretében szebbnél szebb, többek között hazai és nemzetközi versenyekre készült ékszereket, hétköznapi és alkalmi viseleteket, ékszer-szetteket tekinthetnek meg az érdeklődők.

"Több mint 10 éve merültem el a modern gyöngyök világában, gyermekkoromban próbálkoztam már műanyag gyöngyökkel, de akkoriban az alapanyagok tárháza közel sem volt olyan széles, mint manapság. Ez az első önálló tárlatom, egyfajta bemutatkozásnak szánom. Nemzetközi versenymunkákat, saját darabokat válogattam össze." - mondta el Bita-Simon Erika, akinek munkáit már három alkalommal válogatták be az USA-ban kiírt nemzetközi versenyre, egy londoni székhelyű cég által kiírt versenyen pedig 3. helyezést ért el, a nyaklánc amit készített, azóta is Londonban látható.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mondott Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója és Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke is. Zongorán Monhalt Ákos működött közre. 

A megnyitóra érkezett vendégeket Simon József a Köfém Művelődési Ház igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy a Kortárs Művészeti Fesztiválon hagyományosan iparművészeti munkáknak adnak helyet, sokáig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről hívtak hallgatókat, az utóbbi években azonban a helyi alkotók felé fordult a figyelmük és nem csalódtak. Kiemelte, hogy magas színvonalú munkákat hozott a tárlatra Bita-Simon Erika, aki gyönyörű alkotásait méltán mutatják be a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.
Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke szerint Erika nem csak fűzi, hanem varrja, bűvöli, igézi a gyöngyöket egymás mellé és közben olyan minőségi anyagokkal dolgozik mint a japán kásagyöngy, vagy az olvasztott murano-i üveggyöngy.

Fehérvári színes

 1. Ismerjük meg a híres fehérvári elődöket - temetői séta a városvédő egyesülettel

  A Városszépítő- és Védő Egyesület május 30-án, csütörtökön 17 órakor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

  2019.05.21.
 2. Interaktív mesedélután a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Május 24-én, pénteken interaktív mesedélután kerül megrendezésre a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A program 14 órakor kezdődik.

  2019.05.21.
 3. Gyermeknapi rendezvény lesz a Székesfehérvári NépmesePonton pénteken

  Május 24-én, pénteken 16.30 órakor Gyereknapi mesés, önfeledt, játékos péntek délutáni rendezvény kezdődik a Székesfehérvári NépmesePonton, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet a nepmesepont@ggmuvhaz.hu email címen vagy a 06-22/202-025-ös telefonszámon.

  2019.05.21.
 4. Ökotúrákat szerveznek szombatonként a Sóstón szakmai vezetéssel

  Szombatonként 10:30-tól ökotúrára invitálják a természet szerelmeseit a megújult Sóstó Tanösvényre! A 1,5 órás séta során szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a tanösvény állat- és növényvilágával.

  2019.05.20.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek