Ragyogás a Köfém Művelődési Házban - június 6-ig látható Bita-Simon Erika tárlata

Csütörtökön este Ragyogás címmel nyílt meg Bita-Simon Erika székesfehérvári gyöngyékszer-készítő kiállítása a Köfém Művelődési Házban. A XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében látható tárlaton szebbnél szebb, többek között hazai és nemzetközi versenyekre készült ékszereket, hétköznapi és alkalmi viseleteket, ékszer-szetteket láthatunk.
2019.05.16. 19:09 |

Bita-Simon Erika gyerekkora óta foglalkozik gyöngyfűzéssel. Hobbiját hosszú évek alatt, saját fantáziája és maga által kidolgozott technikák alapján fejlesztette.

2007-ben merült el alaposabban a gyöngyök világában, főként ékszereket, hajbavalókat készít többek között Swarovski kristályok, gyöngyök felhasználásával. Néhány éve tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének.

A kiállítás az alkotó bemutatkozó tárlata, melynek keretében szebbnél szebb, többek között hazai és nemzetközi versenyekre készült ékszereket, hétköznapi és alkalmi viseleteket, ékszer-szetteket tekinthetnek meg az érdeklődők.

"Több mint 10 éve merültem el a modern gyöngyök világában, gyermekkoromban próbálkoztam már műanyag gyöngyökkel, de akkoriban az alapanyagok tárháza közel sem volt olyan széles, mint manapság. Ez az első önálló tárlatom, egyfajta bemutatkozásnak szánom. Nemzetközi versenymunkákat, saját darabokat válogattam össze." - mondta el Bita-Simon Erika, akinek munkáit már három alkalommal válogatták be az USA-ban kiírt nemzetközi versenyre, egy londoni székhelyű cég által kiírt versenyen pedig 3. helyezést ért el, a nyaklánc amit készített, azóta is Londonban látható.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mondott Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója és Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke is. Zongorán Monhalt Ákos működött közre. 

A megnyitóra érkezett vendégeket Simon József a Köfém Művelődési Ház igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy a Kortárs Művészeti Fesztiválon hagyományosan iparművészeti munkáknak adnak helyet, sokáig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről hívtak hallgatókat, az utóbbi években azonban a helyi alkotók felé fordult a figyelmük és nem csalódtak. Kiemelte, hogy magas színvonalú munkákat hozott a tárlatra Bita-Simon Erika, aki gyönyörű alkotásait méltán mutatják be a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.
Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke szerint Erika nem csak fűzi, hanem varrja, bűvöli, igézi a gyöngyöket egymás mellé és közben olyan minőségi anyagokkal dolgozik mint a japán kásagyöngy, vagy az olvasztott murano-i üveggyöngy.

Fehérvári színes

 1. Ready 4 STEM - töltse ki a kérdőívet!

  Online vetélkedőt hirdetett a veszélyhelyzet ideje alatt a középiskolásoknak a Titkok Háza Tudományos Élményközpont. Rekord számú diák kapcsolódott be a vetélkedőbe és most lehetőség van arra, hogy Ön is próbára tegye tudományos ismereteit. Töltse ki a kérdőívet!

  2020.06.05.
 2. Virtuális örökbefogadási program a Vadmadárkórházban

  Baglyok, csókák, varjak, galambok, héják, sasok – csak pár madárfajta, amelyeknek sérült példányairól élethosszig gondoskodik a Vadmadárkórház. Új, virtuális örökbefogadási programjuk keretében számukra keresnek gazdikat egy évre. A kis védenceket a Facebookon ismerhetik meg az örökbefogadni vágyók.

  2020.06.05.
 3. Tiszteletkörökkel rótta le kegyeletét az Albatrosz Repülő Egyesület

  Trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeztek. Az ország szinte valamennyi repülőteréről, így Börgöndről is több, mint 144 repülőgép emelkedett a levegőbe ma 10 órakor. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe emelkedett a levegőbe Börgöndön, majd berepülnek Székesfehérvár fölé és tiszteketkörökkel rótták le kegyeletüket.

  2020.06.04.
 4. Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában

  Kedvezményes napközis táborok indulnak a nyár folyamán a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban Székesfehérváron. Kétféle tábort is indítanak a szervezők, az egyikben a csillagokkal, a másikban a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkedhetnek a diákok játékos formában.

  2020.06.03.
 1. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 2. Napközis táborok a Bregyóban – nyolc turnusra lehet jelentkezni!

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.06.02.
 3. Pünkösdi virágcsodák Székesfehérváron - erre szavaztak a legtöbben

  Lezárult a szavazás – az idei pünkösdi virágcsodák közül a látogatók az Anemone Fleur virágüzlet kompozícióját tartották a legszebbnek, a Székesfehérvár applikációban erre voksoltak a legtöbben. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása, a harmadik helyen pedig a Budai 66. díszítése tetszett a legjobban, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe. 

  2020.06.01.
 4. Romantikus fehérvári helyszínek nyomában

  A virtuális fehérvári kirándulás most a legromantikusabb városi helyszínekre viszi a nézőket: Horváth Zsófia, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. munkatársa mutatja meg a Bory-vár zegzugos épületét, az órajátékot, a Hiemer-házat. 

  2020.05.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V