Idén is virágba borul Székesfehérvár Belvárosa a pünkösdi hétvégére

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti részen hat virágbolt fogja színes-illatos növényekkel elárasztani a belvárost. A Pünkösdi Virágálom május 17-én, pénteken 17:30-kor megnyitó műsorral kezdődik: népdalok, néptáncosai, és galambröptetés lesz a Városház téren.
2024.05.17. 07:25 |
Idén is virágba borul Székesfehérvár Belvárosa a pünkösdi hétvégére

Raklapból készült fotelek adják az alapját azoknak a virágkompozícióknak, amelyeket a Pünkösdi Virágálom alkalmából készítenek székesfehérvári virágkötők.

Az alkotásokat a pünkösdi hétvégén, május 17–20. között láthatják az érdeklődők. Hat virágüzlet vállalta, hogy feldíszítik a belváros egy részét – a Tűzvirág, a Hortenzia Virágszalon, az Anemone Fleur, a Budai 66, a SyldeFleur és a Virágvár Virágüzlet. Ezen kívül a Szent Kristóf Ház lakói is készítenek egy kompozíciót a helyszínen, ezzel kicsit rájuk irányítva a figyelmet.

A majdnem négynapos program ünnepélyes megnyitója május 17-én, pénteken fél hatkor kezdődik a Városház téren, ahol Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök köszönti a résztvevőket. A köszöntőket követően idén is lesz galambröptetés a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete Székesfehérvár közreműködésével. A megnyitón népdalcsokrot énekelnek a Csurgói Csicsergők, akik Fehérvárcsurgóról érkeznek, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károlyi József Tagiskolájából, karnagyuk Erőss Orsolya – az énekkar legutóbb az Éneklő Ifjúság hangversenyen szerzett arany minősítést. A megnyitó zárásaként az ARTE ARAMI Guba csoportjának fellépését élvezheti a közönség – a jelenlévőket egy kis táncházba is invitálják majd a fiatalok. A program ingyenes.