Programsorozat az egészséges táplálkozásért

A „Törődj magaddal!” hét programsorozat nyitányaként a felsősök egy dobbanó szívet formázó élőképet alkottak az udvaron a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Minden nap zajlik majd program a héten, aminek célja a figyelemfelhívás a gyorsételek és nassolnivalók káros hatásaira.
2011.11.21. 11:30 |
A „Törődj magaddal!” hét programsorozat nyitányaként a felsősök egy dobbanó szívet formázó élőképet alkottak az udvaron a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Minden nap zajlik majd program a héten, aminek célja a figyelemfelhívás a gyorsételek és nassolnivalók káros hatásaira. November 22-én kedden a a "Super Size Me" című filmből vetítenek részleteket a szünetekben a diákoknak, szerdán pedig dietetikus előadását hallhatják a gyorsételekről.
 A Kossuth Iskola két évvel ezelőtt csatlakozott a „Hozd a formád Magyarország!” elnevezésű kezdeményez, amely a diákok egészséges életre nevelését tűzte ki célul. A program célja, hogy az iskola és a város közösségi viszonyait és fizikai körülményeit olyan irányba változtassa, hogy azok elősegítsék a gyermekkori elhízás kockázatainak csökkentését. A mostani "Törődj magaddal!" hét témája a gyorsételek és nassolnivalók lesznek. Az osztályok azt a feladatot kapták, hogy készítsék el óriás formátumban a kihúzott ételeket és italokat, készítsenek hozzá magyarázatot és írják össze, hogy mit tartalmaz a csoki, a chips, a torta, a hamburger, a pizza, a fagyi, a cola, a nyalóka, az energiaital és a gumicukor.
 
A program nyitányaként a gyerekek élőképet alkottak az udvaron.Kedden a tanítási órák szünetében
részleteket láthatnak a diákok a „Super Size Me" című filmből, szerdán pedig dietetikus előadását hallhatják a témáról.

Közélet

 1. Élelmiszercsomaggal, kesztyűvel, maszkkal segítettek az utcán élőknek

  A veszélyhelyzetben az utcán élő hajléktalanoknak is segítséget nyújtott a város. Az elmúlt öt hétben a teajárat útvonalán járva 85-88 embert értek el hetente, és az élelmiszercsomag mellett védőkesztyűt és eldobható szájmaszkot adtak át a Kríziskezelő Központ utcai szolgálatának munkatársai. 

  2020.05.27.
 2. Elstartoltak hétfőn a komplex szakmai írásbeli vizsgák

  Egy tanteremben maximum tíz fő tartózkodásával, megkezdődtek hétfőn az idei iskolai rendszerű szakképzés szakmai írásbeli vizsgái is. Idén május 25-e és 29-e között szervezik meg a kizárólag írásbeli (és később gyakorlati) vizsgákat a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban.

  2020.05.27.
 3. Több mint kétszáz fehérvári iskolás csatlakozott a Közlekedési Kultúra Napjához

  Kilenc székesfehérvári általános iskola 220 diákja csatlakozott idén a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett online kvízhez. Az összesítésből kiderült, hogy a gyerekek 80-90 százalékos eredménnyel ismerték fel a közlekedési táblákat, de egyéb, számukra kevésbé egyszerű feladatokat is szép eredménnyel oldottak meg. A legnagyobb létszámmal résztvevő iskolák tanulói ajándékot kapnak.

  2020.05.26.
 4. Fényképes hibabejelenő is van a Székesfehérvár applikációban

  A legfrissebb hírek és tájékoztatók mellett egy térképes hibabejelentő is a fehérváriak rendelkezésére áll a Székesfehérvár alkalmazásban. Itt egyszerűen, néhány kattintással elküldhetőek a városi szolgáltatásokkal, közterületekkel kapcsolatos jelzések és fényképek, melyek nagy segítséget jelentenek a városüzemeltetésben.

  2020.05.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V