Profi ökölvívót szerződtetett és új edzőtermet kap a Videoton Box Klub

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a klub új edzőterembe költözését, Hegyi Barnabás, profi ökölvívó szerződtetését, valamint az egyesület és az edzőterem együttműködése által ingyenesen elérhető sportolási lehetőségeket ismertették a Videoton Box Klub vezetői pénteki sajtótájékoztatójukon, a Cutler Fehérvár edzőteremben.
2018.03.09. 15:07 |

Pletser Ádám, házigazda, egészségtan szakos tanár, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője elmondta, annak idején a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát ért, sajnálatos tűzesetet követően kezdődött kapcsolatuk az önkormányzattal, amikor a testnevelés órák megtartásában segítették ki az intézményt. „A gyerekek szerettek hozzánk járni, így ez a kapcsolat később is megmaradt, a napi testnevelés részeként látogathatják a diákok a konditermet” - mondta el Pletser Ádám, aki hozzátette: „az edzésekhez nyújtott szakmai segítség mellett egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat.”

Mészáros Attila a mindennapos testnevelésről szólva elmondta, hogy az nagyon fontos a fiatalok számára, néhány intézménynek viszont infrastrukturális nehézségeket okozhat és ebben megköszönte a Cutler Fehérvár segítségét. „Megállapodást kötöttünk a Videoton Box Klubbal, - akik átmeneti otthonát is az edzőterem biztosítja, - amelynek értelmében a közeljövőben új edzőterembe költözhetnek” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki hozzátette még, hogy a város a közelmúltban ifjúságkutatást végzett, mintegy hatezer fiatal megkérdezésével, több más tényező mellett a sportolásra vonatkozó szokások megismerésének szándékával. „A felmérés eredményei szerint a fiatalok sportolási szokásaiban hangsúlyos szerepet kapnak a konditermek, ezért fontos, hogy tudatosan és egészségesen éljenek a lehetősséggel.” - emelte ki az alpolgármester.

Kiliti Ferenc, a Videoton Box Klub elnöke köszönetet mondott a Székesfehérvár Önkormányzatának, a Cutler Fehérvárnak, valamint személy szerint Mészáros Attilának és Pletser Ádámnak is, majd bejelentette, Hegyi Barnabás, korábbi amatőr magyar bajnok ökölvívó szerződtetését, aki már profiként Őry Lajos, edző vezetésével a továbbiakban a Videoton Box Klub színeiben versenyez. „A felnőtt versenyeztetés mellett egyesületünknek továbbra is van gyerekbox-csoportja, továbbá kezdőknek újat is indítunk, ahová valamennyi, az ökölvíváshoz kedvet érző, 6 és 12 éves kor közötti fehérvári kislányt és kisfiút szeretettel várunk - ingyenes - edzéseinkre.” - tette hozzá Kiliti Ferenc, klubvezető.

Hegyi Barnabás bemutatkozásában elmondta, 24 esztendős, 2016-ban megnyerte a magyar bajnokságot. Tavaly nem sikerült a címvédés, ezüstéremmel zárta a viadalt, amelyet követően úgy határozott, számára eljött a váltás ideje és a profik táborába áll. „Május 11-én lesz az első profi mérkőzésem és nagyon szeretnék az év végére, vagy legkésőbb a jövő esztendő elejéig eljutni odáig, hogy magyar bajnoki címmérkőzést vívhassak.” - jelentette ki Hegyi Barnabás.

Őry Lajos, Hegyi Barnabás edzője elmondta, hogy tanítványa már nem ígéretes tehetség, hanem kiforrott ökölvívó. „Elsődleges célunk most az első profi mérkőzés sikeres megvívása.” - hangsúlyozta Őry Lajos, edző. Kiliti Tamás amatőr ökölvívó, - aki a tavalyi esztendőt már végig versenyzéssel és felkészüléssel töltötte - célkitűzése nem változott, számára az év eseménye a december első hetében Budapesten rendezendő Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokság, amelyet meg szeretne nyerni.

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak