Profi ökölvívót szerződtetett és új edzőtermet kap a Videoton Box Klub

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a klub új edzőterembe költözését, Hegyi Barnabás, profi ökölvívó szerződtetését, valamint az egyesület és az edzőterem együttműködése által ingyenesen elérhető sportolási lehetőségeket ismertették a Videoton Box Klub vezetői pénteki sajtótájékoztatójukon, a Cutler Fehérvár edzőteremben.
2018.03.09. 15:07 |

Pletser Ádám, házigazda, egészségtan szakos tanár, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője elmondta, annak idején a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát ért, sajnálatos tűzesetet követően kezdődött kapcsolatuk az önkormányzattal, amikor a testnevelés órák megtartásában segítették ki az intézményt. „A gyerekek szerettek hozzánk járni, így ez a kapcsolat később is megmaradt, a napi testnevelés részeként látogathatják a diákok a konditermet” - mondta el Pletser Ádám, aki hozzátette: „az edzésekhez nyújtott szakmai segítség mellett egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat.”

Mészáros Attila a mindennapos testnevelésről szólva elmondta, hogy az nagyon fontos a fiatalok számára, néhány intézménynek viszont infrastrukturális nehézségeket okozhat és ebben megköszönte a Cutler Fehérvár segítségét. „Megállapodást kötöttünk a Videoton Box Klubbal, - akik átmeneti otthonát is az edzőterem biztosítja, - amelynek értelmében a közeljövőben új edzőterembe költözhetnek” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki hozzátette még, hogy a város a közelmúltban ifjúságkutatást végzett, mintegy hatezer fiatal megkérdezésével, több más tényező mellett a sportolásra vonatkozó szokások megismerésének szándékával. „A felmérés eredményei szerint a fiatalok sportolási szokásaiban hangsúlyos szerepet kapnak a konditermek, ezért fontos, hogy tudatosan és egészségesen éljenek a lehetősséggel.” - emelte ki az alpolgármester.

Kiliti Ferenc, a Videoton Box Klub elnöke köszönetet mondott a Székesfehérvár Önkormányzatának, a Cutler Fehérvárnak, valamint személy szerint Mészáros Attilának és Pletser Ádámnak is, majd bejelentette, Hegyi Barnabás, korábbi amatőr magyar bajnok ökölvívó szerződtetését, aki már profiként Őry Lajos, edző vezetésével a továbbiakban a Videoton Box Klub színeiben versenyez. „A felnőtt versenyeztetés mellett egyesületünknek továbbra is van gyerekbox-csoportja, továbbá kezdőknek újat is indítunk, ahová valamennyi, az ökölvíváshoz kedvet érző, 6 és 12 éves kor közötti fehérvári kislányt és kisfiút szeretettel várunk - ingyenes - edzéseinkre.” - tette hozzá Kiliti Ferenc, klubvezető.

Hegyi Barnabás bemutatkozásában elmondta, 24 esztendős, 2016-ban megnyerte a magyar bajnokságot. Tavaly nem sikerült a címvédés, ezüstéremmel zárta a viadalt, amelyet követően úgy határozott, számára eljött a váltás ideje és a profik táborába áll. „Május 11-én lesz az első profi mérkőzésem és nagyon szeretnék az év végére, vagy legkésőbb a jövő esztendő elejéig eljutni odáig, hogy magyar bajnoki címmérkőzést vívhassak.” - jelentette ki Hegyi Barnabás.

Őry Lajos, Hegyi Barnabás edzője elmondta, hogy tanítványa már nem ígéretes tehetség, hanem kiforrott ökölvívó. „Elsődleges célunk most az első profi mérkőzés sikeres megvívása.” - hangsúlyozta Őry Lajos, edző. Kiliti Tamás amatőr ökölvívó, - aki a tavalyi esztendőt már végig versenyzéssel és felkészüléssel töltötte - célkitűzése nem változott, számára az év eseménye a december első hetében Budapesten rendezendő Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokság, amelyet meg szeretne nyerni.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak