Profi ökölvívót szerződtetett és új edzőtermet kap a Videoton Box Klub

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a klub új edzőterembe költözését, Hegyi Barnabás, profi ökölvívó szerződtetését, valamint az egyesület és az edzőterem együttműködése által ingyenesen elérhető sportolási lehetőségeket ismertették a Videoton Box Klub vezetői pénteki sajtótájékoztatójukon, a Cutler Fehérvár edzőteremben.
2018.03.09. 15:07 |

Pletser Ádám, házigazda, egészségtan szakos tanár, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője elmondta, annak idején a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát ért, sajnálatos tűzesetet követően kezdődött kapcsolatuk az önkormányzattal, amikor a testnevelés órák megtartásában segítették ki az intézményt. „A gyerekek szerettek hozzánk járni, így ez a kapcsolat később is megmaradt, a napi testnevelés részeként látogathatják a diákok a konditermet” - mondta el Pletser Ádám, aki hozzátette: „az edzésekhez nyújtott szakmai segítség mellett egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat.”

Mészáros Attila a mindennapos testnevelésről szólva elmondta, hogy az nagyon fontos a fiatalok számára, néhány intézménynek viszont infrastrukturális nehézségeket okozhat és ebben megköszönte a Cutler Fehérvár segítségét. „Megállapodást kötöttünk a Videoton Box Klubbal, - akik átmeneti otthonát is az edzőterem biztosítja, - amelynek értelmében a közeljövőben új edzőterembe költözhetnek” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki hozzátette még, hogy a város a közelmúltban ifjúságkutatást végzett, mintegy hatezer fiatal megkérdezésével, több más tényező mellett a sportolásra vonatkozó szokások megismerésének szándékával. „A felmérés eredményei szerint a fiatalok sportolási szokásaiban hangsúlyos szerepet kapnak a konditermek, ezért fontos, hogy tudatosan és egészségesen éljenek a lehetősséggel.” - emelte ki az alpolgármester.

Kiliti Ferenc, a Videoton Box Klub elnöke köszönetet mondott a Székesfehérvár Önkormányzatának, a Cutler Fehérvárnak, valamint személy szerint Mészáros Attilának és Pletser Ádámnak is, majd bejelentette, Hegyi Barnabás, korábbi amatőr magyar bajnok ökölvívó szerződtetését, aki már profiként Őry Lajos, edző vezetésével a továbbiakban a Videoton Box Klub színeiben versenyez. „A felnőtt versenyeztetés mellett egyesületünknek továbbra is van gyerekbox-csoportja, továbbá kezdőknek újat is indítunk, ahová valamennyi, az ökölvíváshoz kedvet érző, 6 és 12 éves kor közötti fehérvári kislányt és kisfiút szeretettel várunk - ingyenes - edzéseinkre.” - tette hozzá Kiliti Ferenc, klubvezető.

Hegyi Barnabás bemutatkozásában elmondta, 24 esztendős, 2016-ban megnyerte a magyar bajnokságot. Tavaly nem sikerült a címvédés, ezüstéremmel zárta a viadalt, amelyet követően úgy határozott, számára eljött a váltás ideje és a profik táborába áll. „Május 11-én lesz az első profi mérkőzésem és nagyon szeretnék az év végére, vagy legkésőbb a jövő esztendő elejéig eljutni odáig, hogy magyar bajnoki címmérkőzést vívhassak.” - jelentette ki Hegyi Barnabás.

Őry Lajos, Hegyi Barnabás edzője elmondta, hogy tanítványa már nem ígéretes tehetség, hanem kiforrott ökölvívó. „Elsődleges célunk most az első profi mérkőzés sikeres megvívása.” - hangsúlyozta Őry Lajos, edző. Kiliti Tamás amatőr ökölvívó, - aki a tavalyi esztendőt már végig versenyzéssel és felkészüléssel töltötte - célkitűzése nem változott, számára az év eseménye a december első hetében Budapesten rendezendő Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokság, amelyet meg szeretne nyerni.

Sport

 1. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 2. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.
 3. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a fehérvári jégkorong alapítvány és a tóvárosi iskola

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Fehérvár 19 Jégkorong Alapítvány, a Tóvárosi Általános Iskola és a Székesfehérvári Tankerületi Központ képviselői csütörtökön, Tóváros iskolájának tornatermében. Az együttműködés keretében a 7-10 éves, alsó tagozatos tanulók juthatnak minőségi feltételrendszerhez, általános és sokoldalú képességfejlesztésben lehet részük, kiváló szakemberek vezetésével.

  2018.12.13.
 4. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak