Profi ökölvívót szerződtetett és új edzőtermet kap a Videoton Box Klub

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a klub új edzőterembe költözését, Hegyi Barnabás, profi ökölvívó szerződtetését, valamint az egyesület és az edzőterem együttműködése által ingyenesen elérhető sportolási lehetőségeket ismertették a Videoton Box Klub vezetői pénteki sajtótájékoztatójukon, a Cutler Fehérvár edzőteremben.
2018.03.09. 15:07 |

Pletser Ádám, házigazda, egészségtan szakos tanár, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője elmondta, annak idején a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát ért, sajnálatos tűzesetet követően kezdődött kapcsolatuk az önkormányzattal, amikor a testnevelés órák megtartásában segítették ki az intézményt. „A gyerekek szerettek hozzánk járni, így ez a kapcsolat később is megmaradt, a napi testnevelés részeként látogathatják a diákok a konditermet” - mondta el Pletser Ádám, aki hozzátette: „az edzésekhez nyújtott szakmai segítség mellett egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat.”

Mészáros Attila a mindennapos testnevelésről szólva elmondta, hogy az nagyon fontos a fiatalok számára, néhány intézménynek viszont infrastrukturális nehézségeket okozhat és ebben megköszönte a Cutler Fehérvár segítségét. „Megállapodást kötöttünk a Videoton Box Klubbal, - akik átmeneti otthonát is az edzőterem biztosítja, - amelynek értelmében a közeljövőben új edzőterembe költözhetnek” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki hozzátette még, hogy a város a közelmúltban ifjúságkutatást végzett, mintegy hatezer fiatal megkérdezésével, több más tényező mellett a sportolásra vonatkozó szokások megismerésének szándékával. „A felmérés eredményei szerint a fiatalok sportolási szokásaiban hangsúlyos szerepet kapnak a konditermek, ezért fontos, hogy tudatosan és egészségesen éljenek a lehetősséggel.” - emelte ki az alpolgármester.

Kiliti Ferenc, a Videoton Box Klub elnöke köszönetet mondott a Székesfehérvár Önkormányzatának, a Cutler Fehérvárnak, valamint személy szerint Mészáros Attilának és Pletser Ádámnak is, majd bejelentette, Hegyi Barnabás, korábbi amatőr magyar bajnok ökölvívó szerződtetését, aki már profiként Őry Lajos, edző vezetésével a továbbiakban a Videoton Box Klub színeiben versenyez. „A felnőtt versenyeztetés mellett egyesületünknek továbbra is van gyerekbox-csoportja, továbbá kezdőknek újat is indítunk, ahová valamennyi, az ökölvíváshoz kedvet érző, 6 és 12 éves kor közötti fehérvári kislányt és kisfiút szeretettel várunk - ingyenes - edzéseinkre.” - tette hozzá Kiliti Ferenc, klubvezető.

Hegyi Barnabás bemutatkozásában elmondta, 24 esztendős, 2016-ban megnyerte a magyar bajnokságot. Tavaly nem sikerült a címvédés, ezüstéremmel zárta a viadalt, amelyet követően úgy határozott, számára eljött a váltás ideje és a profik táborába áll. „Május 11-én lesz az első profi mérkőzésem és nagyon szeretnék az év végére, vagy legkésőbb a jövő esztendő elejéig eljutni odáig, hogy magyar bajnoki címmérkőzést vívhassak.” - jelentette ki Hegyi Barnabás.

Őry Lajos, Hegyi Barnabás edzője elmondta, hogy tanítványa már nem ígéretes tehetség, hanem kiforrott ökölvívó. „Elsődleges célunk most az első profi mérkőzés sikeres megvívása.” - hangsúlyozta Őry Lajos, edző. Kiliti Tamás amatőr ökölvívó, - aki a tavalyi esztendőt már végig versenyzéssel és felkészüléssel töltötte - célkitűzése nem változott, számára az év eseménye a december első hetében Budapesten rendezendő Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokság, amelyet meg szeretne nyerni.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak