Hét jelölt közül választhatunk az idei Fejér Megyei Prima Díj szavazáson

Idén már 13. alkalommal ismerik el Fejér megyében Prima díjjal azoknak a munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért. November 4-én éjfélig lehet voksolni, szavazás a cikkben!
2018.10.02. 11:33 |

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban: Dr. Dienes Ottó író, tanár, képzőművész, Mits Gergő zenész, tanszékvezető, Kozáry Ferenc színművész, Dr. Pukancsik János plasztikai sebész, Csutiné Schleer Erzsébet építész, B. Kiss László újságíró, Hirt Károly, az ARAK elnöke.

László István a VOSZ Fejér megyei elnöke elmondta, 13. éve lehet szavazni a Fejér Megyei Prima Díj jelöltjeire, a díjátadó 2018 november 17-én, 18 órakor lesz a Hotel Magyar Királyban. Kiemelte, hogy az alapító, az idei évben elhunyt Demján Sándor szándéka az volt, hogy a vállalkozók tudják segíteni az oktatás, tudományt, művészet és építészet területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségek munkáját. elmondta, hogy idén is hárman vehetik majd át az egymillió forintos díjjal járó Príma díjat, egy jelölt pedig közönségszavazatok alapján a Príma közönségdíjat

Székesfehérvár polgármestere arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy civil elismerésről van szó: ezt a jelöltlista is jól reprezentálja minden évben.

"Évről évre nagy érdeklődésre tart számot, hogy kik azok a jelöltek, akikről az adott esztendőben dönteni lehet. Ez a város és annak közössége gazdag olyan személyiségekben, akik a saját szakterületükön, a saját maguk által választott hivatásban és a város egész közössége szempontjából kiemelkedőt alkottak." - tette hozzá. A jelöltekre hamarosan a VOSZ Fejér megyei szervezetének honlapján és a Fejér Megyei Hírlap felületein keresztül is lehet majd szavazni.

Prima-díj 2018. közönség szavazás

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban:

Magyar Tudomány: Dr. Pukancsik János főorvos, sebész, plasztikai sebész

1986-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, 1995-ben plasztikai sebészeti szakvizsgát tett. Pályáját Kaposváron, a Kaposi Mór Megyei Kórház Sebészeti Osztályán kezdte, majd 1990-től 2000-ig a Szent György Kórház Sebészeti Osztályán, 2000-től 2004-ig a Móri Városi Kórház Sebészeti Osztályán dolgozott. 2005 -től magánorvosként praktizál.

Magyar Oktatás: Dr. Dienes Ottó tanár, író, képzőművész

Dienes Ottó Imre 1937. március 22-én született Budapesten. Iskoláit az érettségiig Egerben végezte, majd az Eötvös Lóránd Bölcsészettudományi Karán folytatta tanulmányait. 1959-ben Székesfehérváron a Vasvári Pál gimnáziumban kezdte tanári munkáját. 1970-ben a Teleki Blanka gimnáziumban folytatta pályáját húsz éven keresztül. 1978-82-ben a franciországi Lille-i Egyetem magyar tanára. 1990-től közel tíz éven keresztül a Fejér megyei önkormányzat egyik osztályvezetője, majd a külkapcsolatok elnöki referense. Önkormányzati munkásságát követően nyugdíjasként három tanéven keresztül visszament tanítani első iskolájába, a Vasvári Pál Gimnáziumba. A hatvanas évektől aktív írói munkásságot folytat. Eddig négy kötete jelent meg. Írói munkássága mellett aktív képzőművész is. Fa kisplasztikáival és festményeivel folyamatosan szerepel a képzőművészeti tárlatokon.

Magyar Építészet: Csutiné Schleer Erzsébet építész

Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök és a Városszépítő Egyesület alelnöke budapesti születésű, 47 éve él Székesfehérváron, három gyermeke és öt unokája van. Pályafutásának az első időszakát az épülettervezés határozta meg, ami a kenyérkeresés mellett érdekes, jó szakmai közösségben végzett munka volt számára. 1982-87 között a Rác utcai épületekkel foglalkozott, a munkafolyamat eredményeként a város Europa Nostra-fődíjat kapott 1989-ben. Most nyugdíjasként is megtalálja szakmai élete valódi értelmét olyan feladatokban, amelyeknek minden perce élvezet a számára – elkészítette Székesfehérvár Településképi Arculati Kézikönyvét, építészettörténeti tanulmányokat ír, kiállításokat szervez, előadásokat tart és Ybl Miklós eddig ismeretlen fehérvári épületeit kutatja. Hálás a családjának azért, hogy a női építészsors szürreális időbeosztását tolerálták. Az idei évben ő vehette át a Schmidl Ferenc építészeti díjat is.

Magyar Zeneművészet: Mits Gergő zenész, tanszékvezető

1977 október 17.-én született Székesfehérváron. Zenei tanulmányait a helyi zeneiskolában kezdte gordonka szakon, majd 13 éves korában nagybőgőzni kezdett. 18 évesen felvették a LFZE jazz basszusgitár szakára, ahol 2000-ben diplomázott. Számos magyar pop-, rock-, illetve jazz- formációban megfordult az évek során, koncertturnékon és lemezeken vett részt (Roy és Ádám, Cserháti Zsuzsa, Hevesi Tamás, stb.) 2000-ben Székesfehérváron alapítója volt a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskolának, majd a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének, ahol a mai napig tanszékvezető.

Magyar Színház: Kozáry Ferenc színművész

1954-ben született Budapesten. A Kilián György Gimnáziumban érettségizett. Előbb pedagógus (testnevelő) diplomát szerzett, majd a 25. Színház stúdiósa lett. 1978-tól a Várszínház csoportos szereplője volt. 1979-ben felvették a színművészeti főiskola prózai szakára, amelyet nem fejezett be, a Józsefvárosi Színház tagja lett. 1983-1986 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakos hallgatója volt. 1986-1990 között a Népszínház tagja volt, majd a szekszárdi Német Bemutató Színpadhoz szerződött. 1998 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja.

Magyar Sajtó: B. Kiss László újságíró

A Fejér Megyei Hírlap munkatársa, irodalmi rovatának szerkesztője, saját tárcanovellákat ír. Írásaiból két kötet jelent meg Márton apa lesz és Márton visszatér címmel. A Fejér Megyei Hírlapnál ő koordinálja a Sajtó és tanulás programot, amely középiskolásoknak szól és az újságolvasást népszerűsíti.

Magyar Sport: Hirt Károly, az ARAK elnöke

Hirt Károly Siklóson született, Pécsen érettségizett. A Pécsi MSC atlétikai szakosztály edzője, létesítmény vezetője volt 1982-1986 között, utána került Fehérvárra, a Videoton SC atlétáihoz. Két olimpián is ott voltak középtávfutó tanítványai, Tölgyesi Balázs és Korányi Balázs. A Videoton atlétikai szakosztályának megszűnése után megalapította az ARAK-ot, amelynek azóta is elnöke.

Közélet

 1. A melbourne-i olimpián résztvevő magyar csapat története a színpadon

  Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek kedden este a Vörösmarty Színházban, ahol beszédekkel és színpadi műsorral idézték fel a hatvankettő évvel ezelőtti napokat. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján.

  2018.10.23.
 2. Az Ötvenhatosok terén emlékezett a város a forradalom és szabadságharc áldozataira

  A forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve az Ötvenhatosok terén kezdődtek a városi ünnepi megemlékezések október 23-án. Beszédében Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese az 56-os forradalom sajátosságairól és a fehérvári eseményekről is szólt. A részvevők megkoszorúzták a fehérvári sortűzben elhunyt fiatalok emlékművét.

  2018.10.23.
 3. 1956 Székesfehérváron - diákok tüntetéséhez csatlakoztak a gyárak és hivatalok dolgozói

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Székesfehérváron az akkori diákok követeléseivel, tüntetéseivel kezdődött. Az október 24-i sortűz következményeként pedig a gyárak, hivatalok dolgozói és alkalmazottai is csatlakoztak a fehérvári diákokhoz. A Szent István Király Múzeumban őrzött képek segítségével betekintést nyerhetnek az 56 októberi fehérvári eseményekbe.

  2018.10.23.
 4. Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes (1924-2018)

  Életének 94. esztendejében, elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja, szentszéki ügyhallgató a Ciszterci Nagyboldogasszony templom nyugalmazott plébánosa. Ujfalussy Ottó 1924-ben született, Bécsben. Pappá szentelése 1947-ben, Zircen történt. 1996-2018-ig, huszonkét esztendőn át szolgált Székesfehérváron. 2017. július 1-jén ünnepelte rubinmiséjét, mely alkalomból Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette és díszoklevelet adományozott neki. 

  2018.10.22.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek