Vasárnapig lehet még szavazni a Fejér Megyei Prima Díj jelöltjeire

Idén már 13. alkalommal ismerik el Fejér megyében Prima díjjal azoknak a munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért. November 4-én, vasárnap éjfélig lehet voksolni, szavazás a cikkben!
2018.10.29. 07:13 |

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban: Dr. Dienes Ottó író, tanár, képzőművész, Mits Gergő zenész, tanszékvezető, Kozáry Ferenc színművész, Dr. Pukancsik János plasztikai sebész, Csutiné Schleer Erzsébet építész, B. Kiss László újságíró, Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Prima-díj 2018. közönség szavazás

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban:

Magyar Tudomány: Dr. Pukancsik János főorvos, sebész, plasztikai sebész

1986-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, 1995-ben plasztikai sebészeti szakvizsgát tett. Pályáját Kaposváron, a Kaposi Mór Megyei Kórház Sebészeti Osztályán kezdte, majd 1990-től 2000-ig a Szent György Kórház Sebészeti Osztályán, 2000-től 2004-ig a Móri Városi Kórház Sebészeti Osztályán dolgozott. 2005 -től magánorvosként praktizál.

Magyar Oktatás: Dr. Dienes Ottó tanár, író, képzőművész

Dienes Ottó Imre 1937. március 22-én született Budapesten. Iskoláit az érettségiig Egerben végezte, majd az Eötvös Lóránd Bölcsészettudományi Karán folytatta tanulmányait. 1959-ben Székesfehérváron a Vasvári Pál gimnáziumban kezdte tanári munkáját. 1970-ben a Teleki Blanka gimnáziumban folytatta pályáját húsz éven keresztül. 1978-82-ben a franciországi Lille-i Egyetem magyar tanára. 1990-től közel tíz éven keresztül a Fejér megyei önkormányzat egyik osztályvezetője, majd a külkapcsolatok elnöki referense. Önkormányzati munkásságát követően nyugdíjasként három tanéven keresztül visszament tanítani első iskolájába, a Vasvári Pál Gimnáziumba. A hatvanas évektől aktív írói munkásságot folytat. Eddig négy kötete jelent meg. Írói munkássága mellett aktív képzőművész is. Fa kisplasztikáival és festményeivel folyamatosan szerepel a képzőművészeti tárlatokon.

Magyar Építészet: Csutiné Schleer Erzsébet építész

Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök és a Városszépítő Egyesület alelnöke budapesti születésű, 47 éve él Székesfehérváron, három gyermeke és öt unokája van. Pályafutásának az első időszakát az épülettervezés határozta meg, ami a kenyérkeresés mellett érdekes, jó szakmai közösségben végzett munka volt számára. 1982-87 között a Rác utcai épületekkel foglalkozott, a munkafolyamat eredményeként a város Europa Nostra-fődíjat kapott 1989-ben. Most nyugdíjasként is megtalálja szakmai élete valódi értelmét olyan feladatokban, amelyeknek minden perce élvezet a számára – elkészítette Székesfehérvár Településképi Arculati Kézikönyvét, építészettörténeti tanulmányokat ír, kiállításokat szervez, előadásokat tart és Ybl Miklós eddig ismeretlen fehérvári épületeit kutatja. Hálás a családjának azért, hogy a női építészsors szürreális időbeosztását tolerálták. Az idei évben ő vehette át a Schmidl Ferenc építészeti díjat is.

Magyar Zeneművészet: Mits Gergő zenész, tanszékvezető

1977 október 17.-én született Székesfehérváron. Zenei tanulmányait a helyi zeneiskolában kezdte gordonka szakon, majd 13 éves korában nagybőgőzni kezdett. 18 évesen felvették a LFZE jazz basszusgitár szakára, ahol 2000-ben diplomázott. Számos magyar pop-, rock-, illetve jazz- formációban megfordult az évek során, koncertturnékon és lemezeken vett részt (Roy és Ádám, Cserháti Zsuzsa, Hevesi Tamás, stb.) 2000-ben Székesfehérváron alapítója volt a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskolának, majd a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének, ahol a mai napig tanszékvezető.

Magyar Színház: Kozáry Ferenc színművész

1954-ben született Budapesten. A Kilián György Gimnáziumban érettségizett. Előbb pedagógus (testnevelő) diplomát szerzett, majd a 25. Színház stúdiósa lett. 1978-tól a Várszínház csoportos szereplője volt. 1979-ben felvették a színművészeti főiskola prózai szakára, amelyet nem fejezett be, a Józsefvárosi Színház tagja lett. 1983-1986 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakos hallgatója volt. 1986-1990 között a Népszínház tagja volt, majd a szekszárdi Német Bemutató Színpadhoz szerződött. 1998 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja.

Magyar Sajtó: B. Kiss László újságíró

A Fejér Megyei Hírlap munkatársa, irodalmi rovatának szerkesztője, saját tárcanovellákat ír. Írásaiból két kötet jelent meg Márton apa lesz és Márton visszatér címmel. A Fejér Megyei Hírlapnál ő koordinálja a Sajtó és tanulás programot, amely középiskolásoknak szól és az újságolvasást népszerűsíti.

Magyar Sport: Hirt Károly, az ARAK elnöke

Hirt Károly Siklóson született, Pécsen érettségizett. A Pécsi MSC atlétikai szakosztály edzője, létesítmény vezetője volt 1982-1986 között, utána került Fehérvárra, a Videoton SC atlétáihoz. Két olimpián is ott voltak középtávfutó tanítványai, Tölgyesi Balázs és Korányi Balázs. A Videoton atlétikai szakosztályának megszűnése után megalapította az ARAK-ot, amelynek azóta is elnöke.

Közélet

 1. Betegbiztonságot növelő fejlesztések valósultak meg a Szent György Kórházban

  Sikeresen lezárult a Szent György Kórházban az a mintegy 200 millió forint összköltségű pályázat, mely a betegbiztonság növelését célozta meg. A projektet az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozták.

  2018.12.19.
 2. Nagyhatalmak nagykövetei jártak kedden Székesfehérváron

  Az Amerikai Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság nagykövete is Székesfehérváron járt ma, és tárgyalást folytatott a városvezetéssel. Dr. Cser-Palkovics András polgármester munkaebéden találkozott David B. Cornstein-nel, az USA magyarországi nagykövetével, aki az Arconic-Köfém Kft-ben is látogatást tett. Délután pedig Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete érkezett a városba. 

  2018.12.18.
 3. Jótékonysági esttel búcsúztatta az évet a Székesfehérvári Diáktanács

  Idén is ünnepi műsorral, adományok átadásával és az óvodások és kisiskolások számára meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésével zárta az idei évet a Székesfehérvári Diáktanács. A jótékonykodás keretében összegyűlt játékokat a Székesfehérvári Gyermekotthon lakói és más rászoruló gyerekek számára adták át.

  2018.12.18.
 4. Robotika, programozás és 3D nyomtatás - digitális fejlesztések fehérvári iskolákban

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírásán győztes, a „Digitális környezet fejlesztése a Székesfehérvári Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázat értelmében 110 millió forintot biztosítanak a fehérvári tankerület négy iskolája számára, amelyet korszerű eszközökre és továbbképzésekre fordíthatnak. A program nyitó- és sajtótájékoztató rendezvénye kedden, Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában volt.

  2018.12.18.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek