Vasárnapig lehet még szavazni a Fejér Megyei Prima Díj jelöltjeire

Idén már 13. alkalommal ismerik el Fejér megyében Prima díjjal azoknak a munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért. November 4-én, vasárnap éjfélig lehet voksolni, szavazás a cikkben!
2018.10.29. 07:13 |

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban: Dr. Dienes Ottó író, tanár, képzőművész, Mits Gergő zenész, tanszékvezető, Kozáry Ferenc színművész, Dr. Pukancsik János plasztikai sebész, Csutiné Schleer Erzsébet építész, B. Kiss László újságíró, Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Prima-díj 2018. közönség szavazás

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0

A Fejér Megyei Prima Díj jelöltjei 2018-ban:

Magyar Tudomány: Dr. Pukancsik János főorvos, sebész, plasztikai sebész

1986-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, 1995-ben plasztikai sebészeti szakvizsgát tett. Pályáját Kaposváron, a Kaposi Mór Megyei Kórház Sebészeti Osztályán kezdte, majd 1990-től 2000-ig a Szent György Kórház Sebészeti Osztályán, 2000-től 2004-ig a Móri Városi Kórház Sebészeti Osztályán dolgozott. 2005 -től magánorvosként praktizál.

Magyar Oktatás: Dr. Dienes Ottó tanár, író, képzőművész

Dienes Ottó Imre 1937. március 22-én született Budapesten. Iskoláit az érettségiig Egerben végezte, majd az Eötvös Lóránd Bölcsészettudományi Karán folytatta tanulmányait. 1959-ben Székesfehérváron a Vasvári Pál gimnáziumban kezdte tanári munkáját. 1970-ben a Teleki Blanka gimnáziumban folytatta pályáját húsz éven keresztül. 1978-82-ben a franciországi Lille-i Egyetem magyar tanára. 1990-től közel tíz éven keresztül a Fejér megyei önkormányzat egyik osztályvezetője, majd a külkapcsolatok elnöki referense. Önkormányzati munkásságát követően nyugdíjasként három tanéven keresztül visszament tanítani első iskolájába, a Vasvári Pál Gimnáziumba. A hatvanas évektől aktív írói munkásságot folytat. Eddig négy kötete jelent meg. Írói munkássága mellett aktív képzőművész is. Fa kisplasztikáival és festményeivel folyamatosan szerepel a képzőművészeti tárlatokon.

Magyar Építészet: Csutiné Schleer Erzsébet építész

Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök és a Városszépítő Egyesület alelnöke budapesti születésű, 47 éve él Székesfehérváron, három gyermeke és öt unokája van. Pályafutásának az első időszakát az épülettervezés határozta meg, ami a kenyérkeresés mellett érdekes, jó szakmai közösségben végzett munka volt számára. 1982-87 között a Rác utcai épületekkel foglalkozott, a munkafolyamat eredményeként a város Europa Nostra-fődíjat kapott 1989-ben. Most nyugdíjasként is megtalálja szakmai élete valódi értelmét olyan feladatokban, amelyeknek minden perce élvezet a számára – elkészítette Székesfehérvár Településképi Arculati Kézikönyvét, építészettörténeti tanulmányokat ír, kiállításokat szervez, előadásokat tart és Ybl Miklós eddig ismeretlen fehérvári épületeit kutatja. Hálás a családjának azért, hogy a női építészsors szürreális időbeosztását tolerálták. Az idei évben ő vehette át a Schmidl Ferenc építészeti díjat is.

Magyar Zeneművészet: Mits Gergő zenész, tanszékvezető

1977 október 17.-én született Székesfehérváron. Zenei tanulmányait a helyi zeneiskolában kezdte gordonka szakon, majd 13 éves korában nagybőgőzni kezdett. 18 évesen felvették a LFZE jazz basszusgitár szakára, ahol 2000-ben diplomázott. Számos magyar pop-, rock-, illetve jazz- formációban megfordult az évek során, koncertturnékon és lemezeken vett részt (Roy és Ádám, Cserháti Zsuzsa, Hevesi Tamás, stb.) 2000-ben Székesfehérváron alapítója volt a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskolának, majd a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének, ahol a mai napig tanszékvezető.

Magyar Színház: Kozáry Ferenc színművész

1954-ben született Budapesten. A Kilián György Gimnáziumban érettségizett. Előbb pedagógus (testnevelő) diplomát szerzett, majd a 25. Színház stúdiósa lett. 1978-tól a Várszínház csoportos szereplője volt. 1979-ben felvették a színművészeti főiskola prózai szakára, amelyet nem fejezett be, a Józsefvárosi Színház tagja lett. 1983-1986 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakos hallgatója volt. 1986-1990 között a Népszínház tagja volt, majd a szekszárdi Német Bemutató Színpadhoz szerződött. 1998 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja.

Magyar Sajtó: B. Kiss László újságíró

A Fejér Megyei Hírlap munkatársa, irodalmi rovatának szerkesztője, saját tárcanovellákat ír. Írásaiból két kötet jelent meg Márton apa lesz és Márton visszatér címmel. A Fejér Megyei Hírlapnál ő koordinálja a Sajtó és tanulás programot, amely középiskolásoknak szól és az újságolvasást népszerűsíti.

Magyar Sport: Hirt Károly, az ARAK elnöke

Hirt Károly Siklóson született, Pécsen érettségizett. A Pécsi MSC atlétikai szakosztály edzője, létesítmény vezetője volt 1982-1986 között, utána került Fehérvárra, a Videoton SC atlétáihoz. Két olimpián is ott voltak középtávfutó tanítványai, Tölgyesi Balázs és Korányi Balázs. A Videoton atlétikai szakosztályának megszűnése után megalapította az ARAK-ot, amelynek azóta is elnöke.

Közélet

 1. Felavatták Bokros János emléktábláját a Ciszterci Gimnáziumban

  Pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban avatták fel a harminc éve elhunyt Bokros János költő, tanár emléktábláját. Bokros János nevét nagyon sok fehérvári ismeri, hiszen az egykori József Attila Gimnázium tanára volt, az emlékét őrzik a tanítványok és a helyi irodalmi élet iránt érdeklődők, a pályatársak is.

  2019.02.22.
 2. Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

  Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.

  2019.02.22.
 3. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 4. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek