Polgármesteri emlékérmet kapott Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros

Polgármesteri elismerő emlékérmet kapott Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros, a Tolnai utcai Tagkönyvtár vezetője, aki tizenhetedik éve dolgozik a város olvasóiért. A díj átadásával dr. Cser-Palkovics András megköszönte a szakmai munkát és a lokálpatrióta, sokszínű rendezvényeket, amit a városrész lakói az elismerés javaslatával fogalmaztak meg. 
2018.05.07. 18:49 |

Hétfőn délután valódi meglepetésként kapott Polgármesteri elismerő emlékérmet Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros, a Tolnai utcai Tagkönyvtár vezetője – éppen egy, az intézményben szervezett program, Sohonyai Edit író testbeszédről és párkapcsolatról szóló előadásának az elején.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy azon a helyen adhatja át az olvasók kezdeményezésére odaítélt emlékérmet, ahova a díjazottat annyi minden köti: köszönetet mondott a szakmai munkáért, a lokálpatrióta rendezvényekért és az érdekegyeztető fórumokon végzett szakszervezeti tevékenységekért.

Farkas László önkormányzati képviselő elismerő szavakkal méltatta a kitüntetett munkáját, köztük a sokszínű, iskolásokat megszólító programokat – és a városrész lakosainak a nevében is köszönetet mondott.

A hivatásszerető kollégák támogatását emelte ki Kalincsákné Molnár Zsuzsanna, majd a felújított épület nyújtotta kényelmes feltételeket, az Önkormányzat mindennemű támogatását is – aminek segítségével a könyvtár egyre több programmal és lehetőséggel tudja szolgálni az olvasókat.

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna Győrben végezte főiskolai tanulmányait, majd évekig általános iskolákban tanított, utána képességfejlesztő programokkal foglalkozott. Tizenhetedik éve dolgozik a volt városi, a mai Vörösmarty Mihály Könyvtárban, jelenleg tagkönyvtárvezetőként és az olvasószolgálatban látja el napi munkáját. Könyvtárhasználati foglalkozásokat tart diákoknak, vetélkedőket, versenyeket, valamint előadásokat és kiállításokat szervez, és közreműködik az online vetélkedők összeállításában. Kollégáival csatlakozik az országosan meghirdetett programokhoz, mint az Ünnepi Könyvhét, az Internet Fiesta vagy az Országos Könyvtári Napok.

Amikor csak teheti, képzéseken, tanfolyamokon vesz részt - mind szakmai téren, mind szabadidős tevékenységeiben. Folyamatosan erősíti a lokálpatriotizmus érzését az élet különböző területein tevékenykedő helyi személyek, szervezetek munkájának, gyűjteményeinek bemutatásával, Székesfehérvár múltjának és jelenének a megismertetésével. Jó kapcsolatot ápol az iskolákkal és a könyvárba látogató olvasókkal, kollégái mindig vidám és kedves, lelkiismeretes, a munkáját becsületesen, odaadóan végző embernek ismerik. Tagja volt a Magyar Könyvtáros Egyesület Fejér Megyei Szervezetének, vezetőségi tagja az MKE Gyermekkönyvtáros Szekciónak; a Városi Könyvtár, majd a Vörösmarty Mihály Könyvtár Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezet Alapszervezetének titkára volt. 2008-ban a Székesfehérvár kulturális életében végzett eredményes és áldozatos munkájáért tanácsosi címet kapott.

Közélet

 1. Pénteken kezdődik a kilencedik Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.14.
 2. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 3. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 4. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4