Polgármesteri emlékérmet kapott Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros

Polgármesteri elismerő emlékérmet kapott Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros, a Tolnai utcai Tagkönyvtár vezetője, aki tizenhetedik éve dolgozik a város olvasóiért. A díj átadásával dr. Cser-Palkovics András megköszönte a szakmai munkát és a lokálpatrióta, sokszínű rendezvényeket, amit a városrész lakói az elismerés javaslatával fogalmaztak meg. 
2018.05.07. 18:49 |

Hétfőn délután valódi meglepetésként kapott Polgármesteri elismerő emlékérmet Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtáros, a Tolnai utcai Tagkönyvtár vezetője – éppen egy, az intézményben szervezett program, Sohonyai Edit író testbeszédről és párkapcsolatról szóló előadásának az elején.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy azon a helyen adhatja át az olvasók kezdeményezésére odaítélt emlékérmet, ahova a díjazottat annyi minden köti: köszönetet mondott a szakmai munkáért, a lokálpatrióta rendezvényekért és az érdekegyeztető fórumokon végzett szakszervezeti tevékenységekért.

Farkas László önkormányzati képviselő elismerő szavakkal méltatta a kitüntetett munkáját, köztük a sokszínű, iskolásokat megszólító programokat – és a városrész lakosainak a nevében is köszönetet mondott.

A hivatásszerető kollégák támogatását emelte ki Kalincsákné Molnár Zsuzsanna, majd a felújított épület nyújtotta kényelmes feltételeket, az Önkormányzat mindennemű támogatását is – aminek segítségével a könyvtár egyre több programmal és lehetőséggel tudja szolgálni az olvasókat.

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna Győrben végezte főiskolai tanulmányait, majd évekig általános iskolákban tanított, utána képességfejlesztő programokkal foglalkozott. Tizenhetedik éve dolgozik a volt városi, a mai Vörösmarty Mihály Könyvtárban, jelenleg tagkönyvtárvezetőként és az olvasószolgálatban látja el napi munkáját. Könyvtárhasználati foglalkozásokat tart diákoknak, vetélkedőket, versenyeket, valamint előadásokat és kiállításokat szervez, és közreműködik az online vetélkedők összeállításában. Kollégáival csatlakozik az országosan meghirdetett programokhoz, mint az Ünnepi Könyvhét, az Internet Fiesta vagy az Országos Könyvtári Napok.

Amikor csak teheti, képzéseken, tanfolyamokon vesz részt - mind szakmai téren, mind szabadidős tevékenységeiben. Folyamatosan erősíti a lokálpatriotizmus érzését az élet különböző területein tevékenykedő helyi személyek, szervezetek munkájának, gyűjteményeinek bemutatásával, Székesfehérvár múltjának és jelenének a megismertetésével. Jó kapcsolatot ápol az iskolákkal és a könyvárba látogató olvasókkal, kollégái mindig vidám és kedves, lelkiismeretes, a munkáját becsületesen, odaadóan végző embernek ismerik. Tagja volt a Magyar Könyvtáros Egyesület Fejér Megyei Szervezetének, vezetőségi tagja az MKE Gyermekkönyvtáros Szekciónak; a Városi Könyvtár, majd a Vörösmarty Mihály Könyvtár Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezet Alapszervezetének titkára volt. 2008-ban a Székesfehérvár kulturális életében végzett eredményes és áldozatos munkájáért tanácsosi címet kapott.

Közélet

 1. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.
 2. A Viktória Központnak nyújtott segítő kezet a Fehérvár Travel Alapítvány

  Mintegy 550 ezer forinttal támogatta a Fehérvár Travel Alapítvány a Viktória Rehabilitációs Központban munkáját azzal, hogy segíti a központ dolgozóinak és az ellátott mozgássérültek hétköznapjainak komfortosabbá tételét. A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke külön köszönetet mondott azért, hogy a Fehérvár Travel tovább folytatja a fogyatékkal élők támogatását annak ellenére is, hogy a koronavírus-járvány jelentősen sújtotta turisztikai ágazatot.

  2021.09.22.
 3. Fogadj örökbe egy termet - elkészült a STRABAG terem a Jákyban

  Átadták a diákoknak azt a termet, amelyet a „Fogadj örökbe egy tantermet!” program keretében újított fel a STRABAG Magyarország a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikumban. A nyolcmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően a magasépítő technikusok szép és inspiráló környezetben folytathatják tanulmányaikat.

  2021.09.22.
 4. Székesfehérvári programok az Óbudai Egyetemen az idei Kutatók éjszakáján

  Országszerte csaknem 50 városban 112 intézmény több mint 2100 programot - mások mellett szórakoztató előadásokat, kísérleteket, bemutatókat, laborbejárásokat - kínál pénteken és szombaton a Kutatók éjszakáján.

  2021.09.22.

Hirdetés

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár