Pokol az alpesi idillben: kiesett a MOL Fehérvár FC Vaduzban

Nem talált fogást a MOL Fehérvár FC a Vaduzon az Európa-liga második selejtezőjének visszavágóján. Az egy gólos előnyből egy gólos hátrány lett, mivel a Vaduz kétszer is betalált, Marko Nikolics együttese hosszabbítás után 2-1-es eredménnyel maradt alul a párharcban és elbúcsúzott a szezonra a nemzetközi kupától.

2019.08.01. 21:35 |

Mesébe illő táj, ragyogó napsütés, alpesi idill várta a hercegség közép-nyugati részén fekvő Vaduzban a Vidit. A hazaiak az egy gólos hátrányban tündérmesét, továbbjutást álmodtak a MOL Fehérvár ellen, a helyi sajtó már az Eintracht Frankfurt "lehetséges" látogatásáról cikkezett. Nos Marko Nikolics együttese ezt az idillt lerombolni érkezett a Liechtenstein fővárosába, hogy a felcsúti 1-0 után a Rajna-partján bebiztosítsa helyét az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

Már a kezdés előtt gyülekezett a lelátón a mintegy félszáz Vidi-drukker, a hazai szimpatizánsok többsége még vígan étkezett a "lacikonyhán", amikor műsorközlőjük elsorolta a kezdőtizenegyeket. Marko Nikolics egy helyen változtatott az odavágóhoz képest: Hadzics helyére Pátkai került be, azaz ebben az összeállításban érkeztek a fehérváriak a kezdéshez: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek, Stopira - Huszti, Nikolov, Pátkai - Nego, Scsepovics, Milanov.

Nem rontott rá ellenfelére a Fehérvár, sőt az első percekben Fiolának kellett tisztáznia a tizenhatoson belül. A magyar szurkolók egy pillanatig sem lankadtak, éltették a csapatot. Juhász Roland fejesénél komolyan veszélybe került a Vaduz a "cséká" csúsztatása a kapu mellé szállt. Alig vagy egyáltalán nem volt érzékelhető az átütőerő a Vidiben, pedig egy újabb szerzett gól minden bizonnyal eldönttötte volna a párharcot, ellenben jöttek a sárga lapok: Fiolát és Nikolovot is figyelmeztette a litván játékvezető. A hazai közönség pedig csapatuk két pontrúgásakor is ütemes tapsba kezdett - a másodiknál a fejes veszélyes is volt. Csakúgy, mint a harmincadik percben Scsepovics meglódulása, a hórihorgas csatár elől a kapus húzta el a labdát. A harminchatodik percben viszont a hazaiak pillanatai következtek, amikor Cicek az ötös jobb oldalánál fejelt - mellé. A hosszabbítás utolsó pillanataiban igéretes helyről rúghatott  szabadrúgást Huszti Szabolcs, a jobb oldalról, az ötös magasságából a hosszú oldalról tekert mellé.

A szünetben Fiolát Petrjak váltotta, azaz az ukrán a bal-, Milanov a jobbszélre, Nego pedig a jobbhátvéd pozíciójába került. Mindkét együttes lendületesen kezdett: előbb Pátkai pörgette a kapu mellé Nego beadását, majd egy a Kovácsikról kipattant labdára érkezett veszélyesen egy piros mezes, hozzá kell tegyük szabálytalanul, mert megrúgta a Vidi kapus kezét. Az ötvenhatodik percben néhány pillanatig azt hihettük Juhász "elvarrta a szálakat", de a balhátvéd szöglet utáni fejese az oldalhálót rezgette meg. Egy órányi játék után sajnos pont az ellenkezője történt: Nego buktatta Gajicsot, a megítélt tizenegyest a sértett  higgadtan a bal alsóba gurította, ezzel teljesen nyitottá téve a párharcot. Nem sokkal később Sutter akár másodikat is berúghatta volna, de Schmid is nagy ziccerbe került. Marko Nikolics érezte ritmust kell váltani, Milanov helyére Kovács Istvánt hozta be. A hetvenhatodik percben Kovács viharzott el a jobb szélen beadásnak szánt éles lövése a hazai kapus kezében pihent meg, sajnos ugyanez lett a végkifejett Elek próbálkozásánál is. A nyolcvanegyedik percben óriási helyzetet teremtett magának Scsepovics, aki egymaga indult meg több védő szorításában tizenöt méterről elengedett lövését homlokával védte a kapus. Teltek a percek és csak nem jutott közelebb a Vidi a gólszerzéshez, mindeközben a Vaduz egyre bátrabban játszva többször is eljutott a fehérváriak kapujához. Nem hozott döntést közel száz percnyi játék, következhetett a hosszabbítás.

Két perce sem ment a hosszabbítás első félideje, amikor Kovácsik parádés védéseire és lélekjelenlétére volt szükség, a Vidi kapusa két közel löketet is hárított életben tartva a csapat továbbjutási esélyeit. Petrjak viszont már a Vaduz kapujánál okozott veszélyt, majd nem sokkal később saját tizenhatosán belül tisztázott. És akkor sötét fellegek kezdtek gyülekezni a stadiont körülelő hegyek fölött: a Vaduz jobb oldali kontrájánál nem volt mese, a jobb oldalon megiramodó Coulibaly kiőtte a bal alsó sarkot, ezzel átvette a párharcban a vezetést a Vaduz.

A fehérváriak továbbra sem találtak fogást az élénken játszó és támadó Vaduzon, a 108. percben azonban Antoniazzi kiállítása miatt emberelőnybe kerültek! Ahogy az várható volt a Vaduz feladta a támadás lehetőségét, a Fehérvár pedig rohamozott. Futács lőhetett ziccerben, lövését Büchel védte. Gyönyörű akciót vezetett a Fehérvár: Hodzics sarkazása után Kovács pörgetett külsővel a jobb felső mellé. Büchel a meccs hősének készült, mivel egy percre rá Nikolov próbálkozását hárítottak szögletre, a macedón középpályás a gólvonalról lőtt fölé - igaz leshelyzetben. Elek Ákos a végén két méterről lőtt fölé.

A Vidi támadt, az ég leszakadt, a hármas sípszó hasított a levegőben, örömkönnyeket a hazaiak hullathattak, ez most nem a mi tündérmesénk.

FC Vaduz - MOL Fehérvár 2 - 0 (0-0) (1-0) (2-0)

MOL Fehérvár: Kovácsik - Fiola (Petrjak), Juhász, Elek, Stopira - Huszti (Hodzic), Nikolov, Pátkai - Nego, Scsepovics (Futács), Milanov (Kovács).

Gólszerző: Gajics (11-esből), Coulibaly.

Kiállítva: Antoniazzi.

Továbbjutó: az FC Vaduz 2-1-el.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak