Piramisvilág a Pelikán Galériában - a hónap végéig lehet még megnézni Koppány Attila kiállítását

Koppány Attila festőművész a piramisok geometrikus alapformáját gondolta és alkotta újra. Így született meg az a 27 kép, ami a Pelikán Galéria jelenlegi tárlatának az anyagát képezi. A piramisvilágot július végéig nézheti meg a közönség. A kiállítás keddtől péntekig, naponta 10-től 18 óráig látogatható egészen július 30-ig, a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!
2021.07.14. 16:02 |
Piramisvilág a Pelikán Galériában - a hónap végéig lehet még megnézni Koppány Attila kiállítását

Július elején nyílt meg a Pelikán Galériában a Piramisvilág című kiállítás Koppány Attila festőművész munkáiból. Az alkotó 27 piramis-képet mutat be a művészetkedvelő közönségnek.

A piramisvilág ébredésétől például a Piramistranszformáció, a Piramistalálkozó, a Piramisok magánélete, a Piramisrejtély című vagy a Magányos piramis fénysugárral című alkotásokig merülhetünk el a témában, és gondolhatjuk újra az ismert formához kapcsolódó tartalmakat.

A megnyitón adott televíziós interjúban Koppány Attila elmondta, hogy évtizedekig expresszionista képeket festett, most – többek között az építész hallgatók oktatásának a szakmai világához kapcsolódva – a geometrikus formák világában merült el. Legújabb képeiben az ismert, és sokféle szellemi tartalommal bíró motívumot ragadta meg, ami egyrészt kísérletezési lehetőség, másrészt a szakrális tartalmak megőrzésének a gondolatát is hordozza.

A kiállítás keddtől péntekig, naponta 10-től 18 óráig látogatható egészen július 30-ig, a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!