Pénteken rendezik az 5. Modern Gyárak Éjszakáját

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium november 12-én, pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik.
2021.11.09. 14:44 |

Fejér megyében hat vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik még regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán

A Modern Gyárak Éjszakáján Székesfehérváron a VIDEOTON EAS Kft. nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A cég több évtizedes tapasztalatára és az alkalmazott legkorszerűbb elektronikai gyártási technológiára támaszkodva valósítja meg stratégiai elképzeléseit. A VEAS által gyártott beültetett NYÁK-ok, elektronikai modulok, illetve komplett termékek számos különböző területen kerülnek felhasználásra, úgymint ipari alkalmazások, vasúti technológia, világítástechnika, háztartási elektronika, épületautomatizálás, okos otthon, vagy vezeték nélküli rendszerek. Az érdeklődők a 16, 17 és 18 órakor induló csoportokhoz csatlakozhatnak a regisztrációt követően.

Bicskén az idén 40 éves MAGYARMET viaszkiolvasztásos precíziós öntési eljárás folyamatait ismerhetik meg a 16 órakor induló gyárlátogatás során. A gyártási folyamatot részletesen meg lehet majd nézni: viaszüzem és bokrosítás, héjképzés, viaszkiolvasztás, héj kiégetése, öntés, héjeltávolítás, hőkezelés, megmunkálás. Rapid prototípusgyártás 3D technológia alkalmazásával.

Dunaújvárosban 18 és 19 órakor indulnak vezetett csoportok a Darusín Kft. telephelyén, ahol elsősorban darukat, darupályákat, valamint csarnokszerkezeteket, technológiai szerkezeteket gyártanak.

Három helyszínen virtuális gyárlátogatás lesz november 12-én a megyében: Iváncsán a Masterpint Kft-nél 16 és 22 óra között megtekinthetőek majd a cég által kifejlesztett egyedi nyomon követési rendszerek, hardware és software oldalon egyaránt, amelyek a jelöléstechnika jövőjét képviselik, testre szabottak és mérnökien precízek.

A Modern Gyárak Éjszakáján virtuális sétával készül a többgenerációs családi vállalkozás, a kőszárhegyi Simon Plastics Kft., amely az elmúlt 35 évben az ország meghatározó műanyagipari gyártó vállalatává vált, mindemellett az egyik jelentős autóipari beszállító. A szabadbattyáni LogSol Kft. az alternatív elektromos energiaszolgáltatási piacon a magyar piac meghatározó, független gyártó-fejlesztő, műszaki vállalkozása. Itt virtuális gyárlátogatással készülnek a pénteki eseményre.

Gazdaság

 1. Fejér termék 2022 – december 31-ig várja a pályázatokat a Fejér Megyei Önkormányzat

  A „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében ismét meghirdette a Fejér Termék pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyében előállított minőségi kézműves termékek és élelmiszerek készítői 2021. december 31-ig pályázhatnak az elismerő cím elnyerésére.

  2021.11.29.
 2. Koronavírusos betegek gyógyításához használt termékek gyártásához fejlesztett a Garzon Bútor

  A koronavírusos betegek gyógyításában használható egészségipari termékek, például intenzív ágyak és infúziós állványok előállítása érdekében európai uniós és hazai támogatással bővítette fémüzemi kapacitását Tamásiban a székesfehérvári székhelyű Garzon Bútor Zrt.

  2021.11.25.
 3. Újabb támogatásban részesült a Vasvári Pál Gimnázium

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében 20 000 dollár (több mint 5.800.000 forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet.

  2021.11.24.
 4. A jövő elkezdődött! – magyar egészségipari fejlesztések mutatkoztak be a MOL Arénában

  Nagyszabású kiállításon mutatkoztak be Székesfehérváron azok a hazai vállalkozások, amelyek az Egészségipari Támogatási Programban elnyert kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztették tevékenységüket. A MOL Aréna Sóstón rendezett workshop megnyitóján részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki elmondta, a kormány egy új iparág alapjait tette le azzal, hogy 2020-21-ben 67 milliárd forintot biztosított a hazai egészségipar fejlesztésére.

  2021.11.23.
 1. Őszi Feszt az Otti Manufaktúrában - idén is a Gorsium Zeneiskolát támogatták

  Barátok, partnerek, beszállítók voltak ott pénteken este az Otti Manufaktúra őszi fesztjén, melyet mindig hagyományosan novemberben tartanak. Ebben az évben is támogatták a tehetségeket, hiszen hagyomány már, hogy a Gorsium Zeneiskolának ajánlják fel a tombolából befolyt összeget.

  2021.11.20.
 2. Vállalati gerillák és a változás ereje - Dr. Porkoláb Imre tartott izgalmas előadást Fehérváron

  A változás ereje: hogyan fejlődjünk kiszámíthatatlan környezeti viszonyok között? címmel tartott előadást a Megyeházán Dr. Porkoláb Imre, a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémia igazgatója. A katonai és vállalati stratégia egyik legkiválóbb nemzetközi szakértője az egyéni és szervezeti tanulási folyamataink radikális újragondolását sürgeti annak érdekében, hogy ne maradjunk le a folyamatos technológiai változások és krízisek által generált helyzetekben.

  2021.11.17.
 3. Hárommillió forintos támogatást kapott az Óbudai Egyetem a Howmet Aerospace Alapítványtól

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Howmet-Köfém Kft. között évek óta szoros az együttműködés a kutatásban és a duális képzésben is. Hétfőn sajtótájékoztató keretein belül adták át azt a hárommillió forintos támogatást, amelyet többek között a robottechnikai központ, a virtuális valóság és a pneumatikai labor fejlesztésére használtak fel.

  2021.11.15.
 4. Adócsökkentés - közel 3 milliárd forint marad a fehérvári KKV szektornál

  A gazdasági kabinet 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött, tovább csökkennek a munkát terhelő adók - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szombaton. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szintén Facebook oldalán ír arról, hogy a a gazdaságvédelmi intézkedések elérték a céljukat és 2022-ben a béreket és dolgozói juttatásokat kell növelni.

  2021.11.14.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár