Patikanap Székesfehérváron - vonzóvá tenni a gyógyszerész pályát

Patikanapot szervezett a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezete a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárban. Középiskolásokat hívtak meg, hogy megismertessék velük a patikák működését és a gyógyszerész szakmát. 
2019.06.12. 14:11 |

A gyógyszerészeti pálya iránt érdeklődő harmadéves középiskolásokat, gimnazistákat várták a megyei patikanapra a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárba. A résztvevők betekinthetnek a kulisszák mögé, és megtudhatják, hogy a vásárlótérben és a mögöttes területeken milyen összetett, fontos és sokrétű munka folyik. Ezen kívül tájékoztatást kapnak a gyógyszerészek elhelyezkedési lehetőségeiről is – mondta a megnyitóján dr. Schneider Attila, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

A megnyitón Östör Annamária tanácsnok arról beszélt, hogy a gyógyszerészek rendkívül széleskörű tudással rendelkeznek. A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveztek a Fehérvári Civil Központban.

A város egészségügyi és sporttanácsnoka kiemelte, hogy a gyógyszerészek tanácsadása, javaslatai mögött óriási szaktudás van, így bátran fordulhatunk hozzájuk. Ez különösen akkor fontos, ha sokféle készítményből kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Reményét fejezte ki, hogy minél többen választják ezt a szakmát, hiszen fontos, hogy elegendő számú szakember álljon rendelkezésre.

A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket 16 óráig a Fehérvári Civil Központban. Van vérnyomás- és koleszterinmérés, PSA prosztatavizsgálat vérből, valamint csontritkulás-vizsgálat, légzésfunkció-mérés is.

Mészáros Zalán mentőtiszt, a TEVAgy a HŐS! program egyik alapítója újraélesztési bemutatót tartott az érdeklődőknek. A szakember találkozási pontnak tartja a patikanapot és a patikákat. Megismerhetjük a gyógyszerészeket, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügyi ellátórendszerben.

Közélet

 1. Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton

  Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést és azonnal megkezdték az újraélesztést.

  2019.09.20.
 2. Erdőtelepítésről és útépítésről is döntött a ciklus utolsó Közgyűlése

  Az október 13-i önkormányzati választás előtt utolsó közgyűlését tartotta Székesfehérvár képviselő testülete pénteken délelőtt. Az ülés elején néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Horváth Gáborról. A testület kiírta a közbeszerzési eljárását a déli összekötő út megépítésének illetve döntöttek több mint 118 ezer fa elültetéséről is, mely még idén novemberben megtörténik Székesfehérváron.

  2019.09.20.
 3. Szabadtéri szentmise lesz vasárnap délután a Szőlő utcai keresztnél

  Vasárnap délután Tóth Tamás esperes celebrál szentmisét  a Szőlő utcai keresztnél. A hívek a kereszt felszentelésének az évfordulóján adnak hálát közös imáikkal, kapcsolódva a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez. A szabadtéri szentmise 16 órakor kezdődik.

  2019.09.20.
 4. Wathay Ferenc születésének 451. évfordulóján emlékeztek a hős vicekapitányra

  Négyszázötvenegy éve született Wathay Ferenc egykori vicekapitány, akinek nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602-ben alkapitánya is volt Székesfehérvárnak. 

  2019.09.19.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek