Patikanap Székesfehérváron - vonzóvá tenni a gyógyszerész pályát

Patikanapot szervezett a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezete a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárban. Középiskolásokat hívtak meg, hogy megismertessék velük a patikák működését és a gyógyszerész szakmát. 
2019.06.12. 14:11 |

A gyógyszerészeti pálya iránt érdeklődő harmadéves középiskolásokat, gimnazistákat várták a megyei patikanapra a József Attila utcai PatikaPlus gyógyszertárba. A résztvevők betekinthetnek a kulisszák mögé, és megtudhatják, hogy a vásárlótérben és a mögöttes területeken milyen összetett, fontos és sokrétű munka folyik. Ezen kívül tájékoztatást kapnak a gyógyszerészek elhelyezkedési lehetőségeiről is – mondta a megnyitóján dr. Schneider Attila, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

A megnyitón Östör Annamária tanácsnok arról beszélt, hogy a gyógyszerészek rendkívül széleskörű tudással rendelkeznek. A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveztek a Fehérvári Civil Központban.

A város egészségügyi és sporttanácsnoka kiemelte, hogy a gyógyszerészek tanácsadása, javaslatai mögött óriási szaktudás van, így bátran fordulhatunk hozzájuk. Ez különösen akkor fontos, ha sokféle készítményből kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Reményét fejezte ki, hogy minél többen választják ezt a szakmát, hiszen fontos, hogy elegendő számú szakember álljon rendelkezésre.

A patikanap keretében ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket 16 óráig a Fehérvári Civil Központban. Van vérnyomás- és koleszterinmérés, PSA prosztatavizsgálat vérből, valamint csontritkulás-vizsgálat, légzésfunkció-mérés is.

Mészáros Zalán mentőtiszt, a TEVAgy a HŐS! program egyik alapítója újraélesztési bemutatót tartott az érdeklődőknek. A szakember találkozási pontnak tartja a patikanapot és a patikákat. Megismerhetjük a gyógyszerészeket, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügyi ellátórendszerben.

Közélet

 1. Szombaton avatják a II. János Pál pápa teret

  A megszépült II. János Pál pápa tér avatásával kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakájának programsorozata. Megnyitja kapuit a Szent Anna-kápolna, körsétát tehetünk a Városházán, este pedig médiainstallációkkal kísért fúvós koncertet tartanak a Díszudvarban.

  2019.06.18.
 2. Vasárnap lesz Székesfehérvár közös úrnapi szentmiséje és körmenete

  Június 23-án, vasárnap 9 órakor Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatja be Spányi Antal, megyés püspök a Szent Imre templomban. Az ünnepi püspöki szentmise után lesz a körmenet a Belvárosban, a Városház tér - Fő utca - Oskola utca - Városház tér útvonalon.

  2019.06.18.
 3. A vajdasági Bácskossuthfalváról érkezett delegáció Székesfehérvárra

  Ötfős delegáció érkezett Székesfehérvárra a vajdasági Bácskossuthfalváról. A két település között egyházi vonalon már régóta működik a kapcsolat, a mostani látogatás célja a szélesebb körű ismerkedés, és a további lehetséges együttműködés előkészítése. 

  2019.06.18.
 4. A vízivárosi fejlesztéseket összegezte Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

  Lakossági fórumra várta a vízivárosi polgárokat, vállalkozókat és a közös képviselőket dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hétfőn este a Vízivárosi Általános Iskola aulájába. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt a 2014 és 2019 között megvalósult vízivárosi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is.

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek