Párizsi éjszakák – sanzonest lesz csütörtökön az Öreghegyen

Franciaországba, Párizsba repíti a hallgatóságot a Nyáresti vigadalom sanzonestje: az Öreghegyi Közösségi Ház hangulatos kertjében július 22-én, csütörtökön 20 órakor Györfi Anna és Kéméndi Tamás előadásában Edith Piaf legnagyobb slágereit hallhatja a közönség.
2021.07.19. 16:18 |

Jegyek kaphatók az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Hangulatfények, lágy nyári szellő, csillagos égbolt és remek zenék – az Öreghegyi Közösségi Ház hagyományos rendezvénye, a Nyáresti vigadalom hosszú évek óta elmaradhatatlan „tartozéka” a székesfehérvári nyári programoknak. Az idei első koncerten, július 22-én, csütörtökön este Párizsi éjszakák címmel a francia sanzonok világába vezeti a hallgatóságot Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze és Kéméndi Tamás harmonikaművész. A közönség Edith Piaf legismertebb slágereit, a Párizsról szóló legszebb dallamokat, valamint Franciaország ismert, virtuóz instrumentális harmonikaműveit is hallhatja majd az esten – igazi kulturális körutat járhatnak be képzeletben, a középpontban Franciaországgal és persze a szerelem fővárosával, Párizzsal.

A Pécsi Nemzeti Színház művésze, Györfi Anna gyerekszínészként szerepelt többek között A muzsika hangja, a Valahol Európában, a Leányvásár, az Olivér! és a Grease című előadásokban. Jelenlegi színházában többek között az Edith és Marlene, A miniszter félrelép, a Csókos asszony, A padlás és a Mágnás Miska című darabokban is láthatja a közönség. Tanulmányai során szoros kapcsolat fűzte a zenéhez: tíz évig volt tagja a nemzetközi szinten is ismert Angelica Leánykarnak, hat évig zongorázott, két évig járt ütő tanszakra. 2004 óta a Fugato Orchestra énekesnője, 2007-től tagja az Impresseve zenekarnak is.

Kéméndi Tamás harmonikaművész nyolcévesen kezdett el zenét tanulni Mohácson. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán teljesítette, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2013-ban diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli.

A nyáresti koncert este nyolc órakor kezdődik, jegyek elővételben az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatók.

Kultúra

 1. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 2. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.
 3. Versmondásból filmes projekt - újabb alkotást készít Bíró Gergő Zalán

  Egy neves verseny második fordulójába jutott a tavalyi Fehérvári Versünnepen döntőbe jutó Bíró Gergő Zalán. A fiatal tehetség most a Fehérvár Médiacentrummal közösen készíti újabb alkotását, melyet a Fehérvár TV-ben és az fmc.hu oldalon is megtekinthet a közönség.

  2021.07.29.
 4. Népmesék hőseit rajzolhatják és festhetik le a gyerekek

  Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot a VOKE Művelődési Ház iskolásoknak. A szabadon választható technikával elkészített munkákat szeptember 20-ig lehet beküldeni.

  2021.07.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka