Párizs 2024 - Fehérváron edzőtáborozik szerdától a női 3x3-as kosárválogatott

Szerdán a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőre a magyar női kosárlabda-válogatott.
2024.04.03. 07:28 |
Párizs 2024 - Fehérváron edzőtáborozik szerdától a női 3x3-as kosárválogatott

A nemzeti csapat jövő hétfőn kel majd útra a nyolccsapatos selejtezőtorna ázsiai helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitány utazó keretét Böröndy Vivien, a honosított és újonc Mompremier Beatrice, Papp Diána (mindhárman Sopron Basket), valamint Szabó Fanni (TFSE-MTK) alkotja.

"Nincs idő formaidőzítésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Jelenleg Magyarországon a 3x3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet" - jelentette ki a szakvezető, aki szerint az olimpiai selejtező egy "lutri" néhány nap közös munka után.
"Ugyanakkor ez nemcsak ránk igaz, hanem mind a nyolc résztvevő nemzetre. Tehát erre nem szabad fogni semmit" - tette hozzá Földi Attila.

A hongkongi selejtezőt jövő péntektől vasárnapig rendezik. A két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én - magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

A csoportok beosztása Hongkongban:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong
B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile

A magyar női válogatott mérkőzései:

április 12., péntek:
Magyarország-Hongkong 11.45
Magyarország-Lengyelország 13.10
április 13., szombat:
Magyarország-Egyiptom 13.35