A katonák is segítenek - parancsnoki szemle az oltási akcióhéten

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban tíz oltópontjára kivezényelt állománnyal az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái teljesítenek szolgálatot, nélkülözhetetlen, hiánypótló segítséget nyújtva a regisztrációban, adatfelvitelben és az útbaigazításban. 
2021.11.26. 11:07 |

Az oltási akcióhéten Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka, valamint Csizmadia Lajos főtörzszászlós tett látogatást a kórház nővérszállóján kialakított oltóponton, ahol Monyoródi Gábor zászlós, a kórházi katonai állomány kijelölt, rangidős parancsnoka fogadta őket és tájékoztatta az aktuális feladatokról.

A nővérszálló oltópontján az ezredparancsnok konzultált Bognár Mártával, a reumatológiai részleg főnővérével, aki örömét fejezte ki, hogy honvédek újra besegítenek az intézmény feladataiba. "Tavaly óta már megszokott dolog, hogy itt vannak a katonák. Akkor zömmel logisztikai és adatfelviteli feladatokat láttak el és a beléptetésben, betegirányításban segédkeztek" – mondta a vezető ápolónő.

Mint kiemelte: a katonák már szinte szerves részévé váltak az egészségügynek. "Nagyon örülök, hogy itt vannak a katonák! Szeptember óta eleve három hivatásossal dolgozunk együtt - ők állandóak és sok területen segítenek. Ehhez az alapcsapathoz érkeztek most többen, november utolsó hetében kórházi szolgálatuk megkezdésére."

Közélet

 1. #WeRemember: Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz

  Székesfehérvár is csatlakozott a Zsidó Világkongresszus által indított #WeRemember elnevezésű kampányhoz, melynek során középületeket világítanak ki szlogenjével. A Városháza szerdán este öltötte magára a #WeRemember feliratot.

  2022.01.26.
 2. Vitára késztették az újakat a régiek a Szóval győzni mentornapján

  Két foglalkozás várt a Szóval győzni döntőseire a keddi mentornapon. Az elsőn az előző verseny finalistáitól kaptak feladatokat az idei bajnokjelöltek: három témáról vitatkoztak egymással a résztvevők. A másodikon pedig Azurák Csaba riporter, műsorvezető várta a diákokat, ő többek között arról beszélt nekik: hogyan tudnak majd jó interjút adni a döntőben?

  2022.01.26.
 3. Régészeti geofizikai vizsgálat indul csütörtökön a palotavárosi Központi Parkban

  Vizsgálódó szakemberekre lehetnek figyelmesek csütörtökön Palotavárosban, a Központi Park területén elhaladók. Régészeti geofizikai vizsgálatok kezdődnek ugyanis a területen a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont irányításával. A felszínen használható műszerekkel roncsolásmentesen vizsgálhatók a talaj felső 2-3 méteres rétegének fizikai hatásai, ugyanakkor újabb információkat szerezhetnek a föld alatt esetleg megőrződött épületmaradványokról.

  2022.01.26.
 4. Átvette a Magyar Mentésügyért Emlékérem plakettjét Székesfehérvár polgármestere

  Székesfehérvár polgármestere szerdán átvette a Magyar Mentésügyért Emlékérem plakettjét, mellyel a város Önkormányzatának mondtak köszönetet a mentőszolgálat munkájának támogatásáért. Az elismerést dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója és Reszegi Imre vezető mentőtiszt adták át dr. Cser-Palkovics Andrásnak a Városházán.

  2022.01.26.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár