„Panasza van? Segítünk!” - újabb két kiadvány segíti a fogyasztók tájékozódását

A „Panasza van? Segítünk!” sorozat részeként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) újabb két - sorrendben az ötödik és a hatodik számú - információs füzetet jelentetett meg a fogyasztók naprakész tájékoztatása érdekében. A legújabb fogyasztóvédelmi kiadványokat - amelyek a közműszolgáltató-váltással és a közműcsatlakozással kapcsolatos kérdésekre adnak választ - dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója és a MEKH képviselői mutatták be szerdán, a Megyeháza Címertermében.
2018.09.12. 13:15 |

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemcsak felügyeli az energia- és vízellátást, hanem a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva szabályozza az energetikai piacot, illetve engedélyezi a közműszolgáltatók működését.

Fontos és jó az együttműködés, melyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a megyeszékhelyek kormányhivatalaival kialakított, ennek keretében tudjuk bemutatni kiadványainkat, melyeket Kormányablakokhoz és a közműszolgáltatók ügyfélszolgálati irodáihoz is eljuttatunk.” - emelte ki Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

Az 5-ös számú fogyasztóvédelmi kiadvány - „a Döntsön megfontoltan! - Tájékoztató az energia- és közműszolgáltatókról” - célja, hogy segítse az eligazodást a felhasználókkal kapcsolatban álló energia- és közműszolgáltatók között. A kötet röviden bemutatja a közműszolgáltatók működését, tájékoztatást nyújta a lehetséges kereskedőváltás folyamatáról és kitér az egyetemes szolgáltatói és a versenypiaci szerződés közötti különbségekre.

A 6-os számú kiadvány – Az Igénybejelentéstől az üzembe helyezésig - tájékoztató a közműcsatlakozásról - azok számára hasznos, akik új közműcsatlakozás kialakítását tervezik. Az információs füzet betekintést nyújt a szerződéskötés, majd a csatlakozás kiépítésének és üzembe helyezésének folyamatára. A költött az ilyenkor szokásos ügyintézés menetét egy könnyen értelmezhető ábrával is szemlélteti.

Az új tájékoztatók és a sorozat korábbi kiadványai letölthetők innen.

Közélet

 1. Véradás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken délután

  Véradásra hívják a segítő szándékú embereket a Vörösmarty Színházba július 19-én, pénteken 14-17 óráig a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Vörösmarty Színház szervezésében. Szeretettel várják a 18 és 65 év közötti felnőtteket, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

  2019.07.16.
 2. Fókuszban a választókerületek - Öreghegy észak és Csala

  Az egykori szőlőhegy, a két világháború közötti nyári mulatozások színhelye, Öreghegy északi része és Csala együttesen alkotja a 12. számú választókerületet, ahová az utóbbi években sok család költözött ki.

  2019.07.16.
 3. Csángó mise és hagyományőrző est lesz szerdán Nyisztor Ilonával és tanítványaival

  Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én, szerdán 18 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően, 17 órai kezdettel csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

  2019.07.16.
 4. A 17-es honvéd gyalogezred katonáira emlékeznek a Zichy ligetben

  A Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred tiszteletére szerveznek megemlékezést július 18-án, csütörtökön délelőtt a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor. Tisztelettel várnak minden emlékezőt.

  2019.07.16.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek