Pályázatokról, lehetőségekről tájékoztatják a civil szervezeteket február 12-én

A civil szervezetek jelenéről és jövőjéről tartanak tájékoztatót az érintettek részére a Városháza Dísztermében február 12-én kedden. Az Echo Innovációs Műhely és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum közös rendezvényén a Miniszterelnökség munkatársai adnak tájékoztatást a területet érintő célokról, kihívásokról, a jogszabályi változásokról és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatairól.
2019.02.08. 15:00 |

A gyakorlati bemutatót is tartalmazó eseményre a civil szervezetek képviselőit várják a szervezők február 12-én kedden reggel 9 órától a Városháza Dísztermébe.

„A civil szervezetek jelene, jövője" címmel szerveznek tájékoztató eseményt február 12-én, kedden reggel kilenc órától a Városháza Dísztermében. A rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára tart előadást a civil területet érintő célokról, kihívásokról, valamint a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának több kollégája is előadást tart. A témák között szerepelnek a jogszabályi változások, a statisztikai kérdések valamint Nemzeti Együttműködési Alap összevont és egyszerűsített pályázatai, amelyekről gyakorlati bemutatóval egybekötött ismertetőt hallhatnak a résztvevők.

Az Echo Innovációs Műhely és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum által szervezett eseményre a civil szervezetek képviselőit várják, akik előzetesen a cic@echomail.hu e-mail címen jelezhetik részvételi szándékukat. A február 12-i programon dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti a résztvevőket.

Közélet

 1. Húsvét vigíliája - tűz,- és vízszentelés, mise és feltámadási körmenet a belvárosban

  Húsvét ünnepének előesti miséje tűzszenteléssel kezdődött a Szent Imre templom előterében; a sötétségből kivezető fény és világosság által a gyász csendjét a remény és öröm fényességévé változtatva. Az ünnepi éjszakán egy fiatal felnőtt vette fel a keresztség és a bérmálás szentségét. „Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt! Halleluja!"

  2019.04.20.
 2. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 3. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 4. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek