Pályaorientációs napon vettek részt a Tóvárosi Általános Iskola diákjai

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására fordíthatnak. A Tóvárosi Általános Iskolában a pályaorientációs napot hétfőn tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást.
2019.12.02. 10:15 |

A pályaorientációs nap Mészáros Attila, alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár középiskolai és felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a tóvárosi nyolcadik osztályos diákok számára, majd a középiskolák meghívott képviselői részletesen ismertették saját profiljaikat.

Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy a fiatalok helyben tanuljanak tovább, itt képzeljék el a jövőjüket. Ez Fehérváron mára már bölcsődétől az egyetemi diplomáig biztosítható, csakúgy mint az, hogy a megszerzett tudás birtokában el is lehet helyezkedni.

Középiskoláinkra és felsőoktatási intézményeinkre egyaránt büszkék lehetünk, gimnáziumok és szakképzés tekintetében is jól teljesítő intézményeink vannak, sok ösztöndíj lehetőség is van már, akár állami akár városi finanszírozásban.” - hangsúlyozta előadásában Mészáros Attila, aki külön felhívta a figyelmet a műszaki pályák, az ipar átalakulásával és a robotizációval kapcsolatos tudás fontosságára.

Arra is buzdítottam a fiatalokat, hogy keressék ezeket a lehetőségeket, vegyék komolyan a pályaorientációs napot, hogy később megalapozott döntést hozhassanak.” - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

„Nagyon jó lehetőség számunkra a pályaorientációs nap, amelyre meghívtuk székesfehérvári középiskolák képviselőit is, akik előadásokat tartanak hetedik és nyolcadik osztályosaink számára, de a többi évfolyam is különféle programokon vesz részt, így hetedik osztályosok több csoportban is tettek gyárlátogatásokat, többek között a Hydronál, a Garzon Bútorgyárban, a Harmann és a Brunnswick gyárakban, valamint a Polgármesteri Hivatalban is.

Szintén hetedikesek egy csoportja Győrbe utazott, ahol az Audinál tettek látogatást.” - emelte ki Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója.

Közélet

 1. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.09.
 2. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  December 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész lesz, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.12.08.
 3. Már a második adventi gyertya fénye is világít a Püspöki Palota udvarán

  Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton. Alkonyatkor kezdődött a második gyertyagyújtás, amelyen a Székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodás gyermekeinek adventi műsora és Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök gondolatai készítették a közelgő ünnepre a résztvevők lelkét.

  2019.12.07.
 4. A fegyveres szervek karácsonyát ünnepelte az Arany János iskola honvédelmi szakköre

  „Fegyveres szervek karácsonya” címmel, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

  2019.12.07.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek