Pályaorientációs napon vettek részt a Tóvárosi Általános Iskola diákjai

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására fordíthatnak. A Tóvárosi Általános Iskolában a pályaorientációs napot hétfőn tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást.
2019.12.02. 10:15 |

A pályaorientációs nap Mészáros Attila, alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár középiskolai és felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a tóvárosi nyolcadik osztályos diákok számára, majd a középiskolák meghívott képviselői részletesen ismertették saját profiljaikat.

Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy a fiatalok helyben tanuljanak tovább, itt képzeljék el a jövőjüket. Ez Fehérváron mára már bölcsődétől az egyetemi diplomáig biztosítható, csakúgy mint az, hogy a megszerzett tudás birtokában el is lehet helyezkedni.

Középiskoláinkra és felsőoktatási intézményeinkre egyaránt büszkék lehetünk, gimnáziumok és szakképzés tekintetében is jól teljesítő intézményeink vannak, sok ösztöndíj lehetőség is van már, akár állami akár városi finanszírozásban.” - hangsúlyozta előadásában Mészáros Attila, aki külön felhívta a figyelmet a műszaki pályák, az ipar átalakulásával és a robotizációval kapcsolatos tudás fontosságára.

Arra is buzdítottam a fiatalokat, hogy keressék ezeket a lehetőségeket, vegyék komolyan a pályaorientációs napot, hogy később megalapozott döntést hozhassanak.” - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

„Nagyon jó lehetőség számunkra a pályaorientációs nap, amelyre meghívtuk székesfehérvári középiskolák képviselőit is, akik előadásokat tartanak hetedik és nyolcadik osztályosaink számára, de a többi évfolyam is különféle programokon vesz részt, így hetedik osztályosok több csoportban is tettek gyárlátogatásokat, többek között a Hydronál, a Garzon Bútorgyárban, a Harmann és a Brunnswick gyárakban, valamint a Polgármesteri Hivatalban is.

Szintén hetedikesek egy csoportja Győrbe utazott, ahol az Audinál tettek látogatást.” - emelte ki Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója.

Közélet

 1. Hősök Napja - püspöki szentmisével emlékeztek a Don-kanyar Kápolnánál

  A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. Az ünnepi liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt.

  2020.05.31.
 2. Néma főhajtás a hősök emléke előtt a Hősök terén

  Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

  2020.05.31.
 3. Pünkösd vasárnapján Spányi Antal püspök celebrált misét a Szent Imre templomban

  Pünkösd az egyik legrégibb ünnep, melyet a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn ülnek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, a Szentlélek eljövetele. Pünkösd napján három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete.

  2020.05.31.
 4. A hősökre emlékeztek a II. világháborús keresztnél

  Szombaton délután Öreghegyen folytatódott a Hősök Napjához kapcsolódó megemlékezések sora. A Zobori út és a Donát utca kereszteződésében álló, a II. világháború hőseinek emléket állító keresztnél helyeztek el koszorút.

  2020.05.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V