Szeptember 9-ig lehet jelentkezni a Fehérvár Hangja tehetségkutatóra

Ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.
2019.08.23. 08:21 |

A több hónapon át tartó versenyről minden információ megtalálható a Fehérvár Hangja hivatalos honlapján és Facebook-oldalán.

A szervezők célja, hogy a tehetséges énekeseknek bemutatkozási lehetőséget teremtsenek – de a verseny ennél sokkal többet is jelent, hiszen a felkészülés során a versenyzőkkel folyamatosan szakemberek foglalkoznak: a hangjuk, előadásmódjuk mellett színpadi megjelenésük, mozgásuk, kommunikációjuk fejlesztésében is segítik őket. Az egykori versenyzők közül többen is komoly sikereket értek el; saját zenekaraikkal váltak ismertté, országos tehetségkutatókban bizonyítottak, valamint rendszeres fellépői a város és a megye rendezvényeinek.

A jelentkezési határidő szeptember 9. A részvételhez szükséges minden tudnivaló a www.fehervarhangja.hu honlapon olvasható.

A zenei versenyre azok a 14–29 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik Fejér megyei lakcímmel rendelkeznek, vagy a 2019/20-as tanévben Fejér megyei oktatási intézmény nappali vagy levelező tagozatán tanulói vagy hallgatói jogviszonyuk van.

A zsűri neves ítészekből áll: a versenyzőknek a válogatón Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnőjét, Jancsó Gábort, a zenekar basszusgitárosát és Vörös Tamás jazz-zenészt kell meggyőzniük tehetségükről.

A megmérettetés ezúttal is három fordulóból — válogatóból, elődöntőből és döntőből – áll majd. Szeptemberben a Petőfi Kultúrtanszéken, a nem nyilvános válogatón még zenei kíséret nélkül kell bizonyítaniuk a fiatal énekeseknek pop, rock, jazz vagy musical műfajban. A november 9-i elődöntőn a versenyzők a Fehérvári Civil Központ színpadán, közönség előtt mutathatják meg tehetségüket. A Fehérvár Hangja döntőjét – a 12 legjobb énekes részvételével – december 8-án rendezik meg a Vörösmarty Színházban, látványos show keretében.

A döntőbe jutott versenyzőket a felkészülés során szakemberek segítik abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból dalválasztás, színpadi jelenlét és színpadi mozgás terén. A verseny szervezője és lebonyolítója a Fehérvári Programszervező Kft., a főnyereményt pedig a Fehérvár Travel Kft. biztosítja.

Kultúra

 1. Premierek hete a Vörösmarty Színházban - Szabó Magda legjobb darabja is színre kerül

  Az újesztendő első nagyszínpadi bemutatója a Vörösmarty Színházban Szabó Magda talán legjobb, és mégis legritkábban játszott darabja az Az a szép, fényes nap, amelyet Bagó Bertalan visz színre. A Kozák András Stúdióban pedig Murray Schisgal, amerikai író és producer komikus vígjátékát, a Szerelem Ó!-t mutatják be Hargitai Iván rendezésében.

  2020.01.20.
 2. Ingyenes vetítések diákoknak a Zsidó Kulturális Napok alatt a Barátságban

  A Barátság mozi ingyenes vetítéseket szervez a Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok alkalmából 2020. február 10-re, 12-re és 14-re 9.30, 11.45 és 14.00 órai kezdéssel általános és középiskolás csoportok részére. A vetítésekre több filmet is ajánl a mozi.

  2020.01.20.
 3. „Szép szerelmem, Magyarország” - Magyar Kultúra Napja verssel, zenével, képekkel

  A hagyományokhoz hűen, a Magyar Kultúra Napja előestéjén az Öreghegyi Közösségi Házban tartalmas programmal várják az érdeklődőket január 21-én, kedden 16 órától. Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla pódiumestjét követően három generáció képzőművészeti alkotásaiból nyílik kiállítás.

  2020.01.20.
 4. A Szűz Mária prépostsági templom építésének története - Dr. Rabb Péter előadása kedden

  Január 21-én, kedden A Szűz Mária prépostsági templom építésének története címmel Dr. Rabb Péter tart előadást a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  2020.01.20.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka