Öt sikeres pályázó kapta meg az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet

Második alkalommal hirdette meg az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja bázisintézményi pályázatát. Az év elején kiírt pályázatra öt nevezés érkezett. A bírálóbizottság mind az 5 intézmény pályázatát érdemesnek találta a cím elnyerésére.
2020.05.14. 15:05 |

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja 2016 decemberében hirdette meg először az illetékességi területén működő köznevelési intézmények részére Bázisintézményi Pályázatát.

A sikeres pályázók (Székesfehérváron az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI; az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája; a Hétvezér Általános Iskola; a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola; a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola) három évig, a 2019/20-as tanév végéig viselhetik az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja főosztályvezetője elmondta: a bázisintézményi program célja az, hogy az állami köznevelési közfeladat-ellátásban résztvevő intézmények közül kiválasszák azokat, amelyeknek a nevelő-oktató munkája során, mindennapi nevelési-oktatási, szakképzési és egyéb tevékenységeiben látványosan megjelennek a kor elvárásaihoz illeszkedő szakmai innovációk, tevékenységük jó gyakorlatként követhető. Fontos szempont, hogy a pályázók minden érdeklődő intézmény számára elérhető, hozzáférhető módon helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus továbbképzések számára, s így készek és képesek a hálózatos tudásmegosztás biztosítására helyben vagy a partnerintézmény saját környezetében. Ezek az intézmények tevékenységükkel is katalizálják majd a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, valamint nyitottak arra, hogy szakmailag támogassák a tartósan alulteljesítő köznevelési intézmények szakmai tevékenységét, az ott folyó nevelő-oktató munka eredményességét.

Az első pályázati ciklus végéhez közeledve az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja – mint Galambos Zsuzsannától megtudtuk – ismételten meghirdette pályázatát. Január 31-ig a székesfehérvári intézmények közül 5 nyújtotta be pályázatát, amelyből a bírálóbizottság mindet érdemesnek találta a cím elnyerésére. Így általános iskolaként a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola és a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola, gimnáziumként a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményként pedig az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény viselheti a fenntartóval kötött együttműködési megállapodás aláírásától kezdve 2023. június 15-ig az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.                                      

Közélet

 1. Katonai tiszteletadás mellett emlékezett a város és a megye az Ötvenhatosok terén

  A forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve az Ötvenhatosok terén közös, csendes megemlékezést tartott pénteken Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. A részvevők katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták a fehérvári sortűzben elhunyt fiatalok emlékművét.

  2020.10.23.
 2. A városban is fertőtlenít oktatási intézményt a Magyar Honvédség az őszi szünet alatt

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítésében az őszi szünetben. A honvédség egyetlen vegyivédelmi zászlóalja, a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő csoportja összesen 33 intézményben dolgozik majd az október 22. és november 1. közötti időszakban.

  2020.10.22.
 3. Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

  A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

  2020.10.22.
 4. Csendes megemlékezések a forradalom és szabadságharc áldozatairól

  Koszorúzással és imádságos megemlékezéssel tisztelegtek csütörtökön az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt Székesfehérváron. A városi és a megyei önkormányzatok vezetői, társadalmi és civil szervezetek, valamint az oktatási intézmények képviselői emlékeztek.

  2020.10.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1