Hétvégi sport - öt mérkőzésből hármat Fehérváron rendeznek

A hétvége újra nagyüzem lesz Székesfehérvár kiemelt sportegyesületei számára. Csapatainknak öt meccsen kell helytállniuk, abból három összecsapásnak Székesfehérvár ad otthont.
2022.01.13. 17:09 |

Pénteken három mérkőzésen lesz jelenése együtteseinknek.

Az Alba Fehérvár kosárlabdázói a Gáz utcában 18 órától fogadják a PVSK-Veolia ötösét. A fehérváriaknak nem ment az utóbbi mérkőzéseken, hiszen a Szombathelyen elért szépséges sikerük előtt és után három vereségekbe szaladtak bele, abból kettőbe itthon. A Paks és a DEAC rongálta meg a fehérváriak önbizalmát az Alba Regia Sportcentrumban, és bizony e meccsek után elmondhattuk, ez bizony gáz volt. A nyíregyházi 26 pontos vereségről nem is szólva! De most itt a lehetőség a javításra, ami kötelező! A játékosok tartsák szem előtt, amit szakvezetőjük Matthias Zollner mondott: „az Albában játszani megtiszteltetés, itt mindenkinek kötelessége száz százalékon pörögni!” Így van, pörögjenek hát, szükség is lesz rá, mert nem sok vereség fér már bele, ha rájátszást érő helyen akarnak végezni! A pénteki vendég, a Pécs jelenleg a 11. helyen áll, és mindössze egy vereséggel van nekik több, mint az Albának. A fehérváriaké jó csapat, gyerünk hát Pongó, Vojvoda, Lukács, Takács, Stark, Facaude és a többiek, mutassák meg mit tudnak!

Pénteken még két jégkorongmérkőzés lesz, a Hydro itthon, a Titánok idegenben lépnek jégre. A Raktár utcában a Hydro Fehérvár AV19 legénysége kellemes meglepetésre megfogyatkozva bár, de törve nem 4-0-ra győzött Innsbruckban, folytassák hát újabb sikerrel. Az ellenfél nem lesz ismeretlen, a HC TWK Innsbruck a változatosság miatt most idegenben igyekszik majd visszavágni a szerdai vereségért. Bartalisék meg mutassák meg nekik, hogy nem véletlenül foglalják el a második helyet a tabellán!

Vasárnap is jégre lép a Hydro, újra hazai pályán. Akkor 17.30 órakor kezdődik a HCB Südtirol Alperia, egyszerűbben szólva a Bolzano elleni csatájuk. Nagy mérkőzés várható kettejük összecsapásából, ugyanis az olaszok a 3. helyen állnak, sőt, egy ponttal többjük van, igaz, egy meccsel többet játszottak. Nyerni kell, mert akkor megerősítheti pozícióját a Hydro.

A Fehérvári Titánok csapata erdélyi túrára megy a hétvégén. Pénteken Brassóban vár rájuk a Corona legénysége, míg szombaton a HSC Csíkszereda otthonában mérkőznek. Nem lesz könnyű feladatuk az ifjaknak, két erős együttes otthonában kell helytállniuk. Tegyék meg, tanuló évükben lépjenek ismét előrébb, ha nem is nagyot, de legalább kicsit. Azzal is előrébb lesznek…!

Sport

 1. Röplabda: utánpótlás eredmények, hét győzelemmel, négy vereséggel

  Öt korosztályos bajnokság küzdelmeiben voltak érdekeltek az ÉDRA-MÁV Előre különböző utánpótláscsapatai a mögöttünk hagyott hétvégén. Női NB II-es csapatunk fordulatos mérkőzésen maradt alul Veszprémben, ugyanakkor a férfiak legyőzték a Széchenyi Győrt. Az U19-es lányok két győzelmet és egy vereséget begyűjtve utazhattak haza Lovasberényből, a szuperminik pedig Tahitótfaluban mutatták meg, mit tudnak.

  2022.01.25.
 2. Jégkorong: magabiztos Titánok győzelem a Dunaújváros ellen!

  A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadta a Raktár utcában. A Titánok az Erste Liga sorozatban a 10. helyen álltak, két ponttal megelőzve a Dunaújvárost. A fehérvári fiatalok magabiztos sikerükkel öt pontra növelték az előnyüket.

  2022.01.24.
 3. Hiába, a sport már csak ilyen…

  Hogy miért mondhatjuk ezt? Most azért, mert nagy meglepetésre a jégkorong Magyar Kupa döntőjében Székesfehérváron nem a toronymagasan esélyesnek mondott Hydro Fehérvár AV19 nyerte a finálét, hanem a nem túl hosszú múlttal rendelkező DEAC csapata. 

  2022.01.24.
 4. Röplabda: sima MÁV Előre-Bericap győzelem a Budaörs ellen

  A MÁV Előre SC-Bericap hNB I-es női röplabdacsapata három szettben aratott győzelmet aratott a Budaörsi DSE-Emericus ellen, a női NB I Liga alapszakasz legutóbbi fordulójában. A fehérváriak sikeréhez egy pillanatnyi kétség nem fűződhetett.

  2022.01.24.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak