Öt éve alakult meg az Alba Regia Polgárőr Egyesület

Megalakulásának ötéves évfordulóját ünnepelte családi nap keretében szombaton az Alba Regia Polgárőr Egyesület. A Palotavárosi tavaknál rendezett eseményen felidézték az alakulás körülményeit, összefoglalták, mi minden történt az azóta eltelt időben, és megköszönték a társszervezetek képviselőinek az együttműködést. 
2022.07.30. 12:38 |

A város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszönte a polgárőrök munkáját, és adta át a polgármesteri elismerő oklevelet Bognár János egyesületi elnöknek.

Szél és szemerkélő eső fogadta a Palotavárosi tavakhoz érkező ünneplőket, ám a születésnapos egyesület tagjainak ez az időjárás nem szegte kedvét. A tűzre már kora reggel odakészítették az ebédet, az érkezők pedig örömmel üdvözölték egymást. A családi nap ünnepi pillanatokkal indult. Bognár János köszöntőjében a kezdetekre emlékezett. Mint mondta, az Alba Regia Polgárőr Egyesületet öt évvel ezelőtt hívták életre, majd 2018-elindították a közterületi járőrszolgálatokat. Hamar bővült az egyesület létszáma közel negyven főre. Ahogy teltek a hónapok úgy jöttek a rendőrség és az önkormányzat részéről a felkérések különböző rendezvények biztosítására. Az egyesület elnöke kiemelte: „Mindent teljesítettünk, ahogy azt tőlünk elvárták. Felkerestük a panelházak közös képviselőit, akikkel együttműködési megállapodásokat írtunk alá, így figyelve az emeletes házak lakóinak biztonságára is.” A lakótelepek mellett több repülőnapot biztosítottak az Albatrosz Repülő Egyesület felkérésére, és az Alba Triatlon SE segítségére voltak évente többször is. A nagy városi rendezvényeken folyamatosan jelen vannak, és ha kell, vidékre is elmennek segíteni a polgárőr barátaiknak.

Az egyesület munkáját a város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszönte meg. "A polgárőrök szabadidejükben, munka- vagy iskolaidő után állnak szolgálatba annak érdekében, hogy erősítsék a fehérváriak közbiztonságérzetét. Amellett, hogy nagyon sokat járőröznek, számtalanszor hozzájárulnak egy-egy városi rendezvény gördülékeny lebonyolításához tájékoztatással, útlezárások biztosításával. Székesfehérvár Önkormányzata - ahogy eddig -, úgy a továbbiakban is segíti a polgárőrök munkáját."

A köszöntőket követően az Alba Regia Polgárőr Egyesület emléklappal mondott köszönetet a támogatóknak és a társszervezeteknek: Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzatának, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének, a Sióagárdi Polgárőr Egyesületnek, a Székesfehérvár Városi Polgárőségnek, a Csóri, az Abai, az Úrhidai, a Mezőszentgyörgyi és a Táci Polgárőr Egyesületnek, valamint az Alba Triatlon Sportegyesületnek, a Fehérvár Médiacentrumnak és a Székesfehérvári Tűzoltóegyesületnek az együttműködést és a támogatást. Bognár János, az egyesület vezetője oklevelet és emlékplakettet adott át azoknak az alapító tagoknak (Filótás László, Herceg Gyula, Józsa László, Gilly Judit, Moizer Attila, Moizer Melitta, Nyirádi Zoltán, Siklósy Ádám, Udvardi Milán), akik az elmúlt 5 évben az sokat tettek az egyesületért.

Az ötéves egyesület folytatja munkáját a következő időszakban is, és folyamatosan várja azoknak a jelentkezését, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a polgárőri feladatellátáshoz.

Elsősorban olyan fehérváriakra számítanak, akik úgy gondolják, hogy tevékenyen hozzá szeretnének járulni városunk közbiztonságának és nyugalmának megóvásához.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár